Σελίδες

ΕΣΠΑ 2014-2020..Ποιοι δικαιούνται επιδότησης έως 100%

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020). Τέσσερις μεγάλες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έχει στα «σκαριά» και σκοπεύει να ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης.Τουρισμός, αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, logistics, ενέργεια, υγεία, τεχνολογία και κατασκευές είναι μερικοί μόλις από τους κλάδους που τυγχάνουν χρηματοδότησης από τις δράσεις που παρουσιάζει σήμερα ο «Ε.Τ.». Βάσει υπολογισμών, από τα 350 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω αυτών θα ωφεληθούν περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς επίσης 2.800 πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Taxisnet 350.000 «λυπητερές» με διπλάσια προκαταβολή φόρου

Περισσότερα από 300.000 «ραβασάκια» που... 
καίει χιλιάδες αγρότες και υπόχρεους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 5/10 στοTAXISNET.
Πρόκειται για τα πρώτα εκκαθαριστικά και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένονται νέα, που θα αφορούν στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών αφορά:
- Στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες, στο 55%, από 27,5% προηγουμένως, για τα εισοδήματα του 2014.
- Στην αναδρομική αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% προηγουμένως.Τον μέτρο αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, σκαφών αναψυχής και πισινών που κατέβαλαν πριν τον Ιούλιο τον φόρο εισοδήματος και τώρα καλούνται να καταβάλλουν και τον συμπληρωματικό φόρο.
Ο συντελεστής του τεκμηρίου διαβίωσης έχει αυξηθεί κατά 30%, από το 10% στο 13%, ενώ αφορά τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών και τις πισίνες.
Επιπλέον, ο φόρος έχει επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 5 μέτρων.Να σημειωθεί πως η εξόφληση των εκκαθαριστικών για αγρότες και υπόχρεους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης πρέπει να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς και τον Φεβρουάριο του 2016.

αλίευση

Σε περίπτωση απόλυσης μπορεί να εισπράξει ο εργαζόμενος μικρότερη αποζημίωση απόλυσης από τη νόμιμη χωρίς να χάσει τα δικαιώματά του;

Συχνά τίθεται το ερώτημαΑΝ ο εργαζόμενος μπορεί να υπογράψει το σχετικό έγγραφο της καταγγελίας και να εισπράξει ποσό αποζημίωσης λόγω απόλυσης, από τι στιγμή που δεν γνωρίζει πόσο είναι το νόμιμο ποσό που δικαιούται, αν πρέπει να αρνηθεί το ποσό εφόσον είναι μικρότερο από το δικαιούμενο ή να υπογράψει με επιφύλαξη άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρα 8 του Ν.2112/20, 10 του ΒΔ 16/18-7-20 και 6 παραγρ.3 του Ν.3198/55) η αποδοχή και είσπραξη από μέρους του μισθωτού της καταβαλλόμενης αποζημίωσης λόγω απόλυσης, έστω και αν γίνει χωρίς ο εργαζόμενος να επιφυλαχθεί για τηΛΉΨΗ αυτής, δεν αποτελεί παραίτηση του μισθωτού από αξίωση για λήψη τυχόν μεγαλύτερης αποζημίωσης. Κατά συνέπεια η υπογραφή του εργαζόμενου και η είσπραξη της αποζημίωσης δεν αποστερεί το δικαίωμά του εργαζόμενου να διεκδικήσει όλο το δικαιούμενο νόμιμο ποσό της αποζημίωσης.Σημειώνουμε ότι μισθωτός θα πρέπει να διεκδικήσει την καταβολή ή την συμπλήρωση της αποζημίωσης, εντός εξαμήνου από τότε που έγινε απαιτητή (από την ημερομηνία απόλυσης).

Βασίλης Τραϊανόπουλος
Επιθ. Εργασιακών Σχέσεων

πηγή: http://www.ergasiaka-gr.net/2015/10/mikroteri-apozimiosi-apolysis-kai-dikaiomata-ergazomenoy.html#ixzz3ny7uZ0VB