Σελίδες

Κράτος δεν ήμασταν ποτέ

 Δεν εννοώ ότι δεν είχαμε ποτέ κράτος, απλώς εμείς δεν ήμασταν ποτέ το κράτος. Κράτος ήταν τα κόμματα που έπαιρναν δάνεια αγύριστα. Κράτος ήταν κάποιοι χρυσοπληρωμένοι προσληφθέντες στην ΕΡΤ που ποτέ δεν εμφανίστηκαν στη δουλειά τους. Κράτος ήταν κάποιοι πανεπιστημιακοί γιατροί που είχαν θέση σε δημόσια νοσοκομεία, μετοχές σε ιδιωτικά νοσοκομεία και τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Κράτος ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί των αφορολόγητων κερδών από τις διαφημίσεις και τις ρευματοκλοπές. Κράτος ήταν οι εφοπλιστές με τις φοροαπαλλαγές. Κράτος ήταν οι υπουργοί των μιζών και των προμηθειών. Κράτος ήταν κάποιοι εφοριακοί με βίλες που όταν τους έπιαναν να παίρνουν φακελάκι τους τιμωρούσαν με… προαγωγή.

O παγκόσμιος χάρτης του χρέους


Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη του χρέους - Ο πρωταθλητής που δεν περιμένατε!--------- Στο χάρτη που σας παρουσιάζουμε από το HowMutch.net μπορούμε να δούμε με μια ματιά το χρέος κάθε χώρας σε σχέση με το ΑΕΠ της. Στον Άτλαντα αυτό παρουσιάζονται όλα τα... προβληματικά παιδιά του καπιταλισμού, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκονται και χώρες... υπεράνω κάθε υποψίας.---
Και για όσους βιαστούν να ρίξουν το ανάθεμα στη χώρα μας, ας σκύψουν λίγο πιο κοντά στην οθόνη τους και να στρέψουν το μάτι προς την Άπω Ανατολή. Εκεί, η Ιαπωνία, μαζί με χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι και η χώρα του... Mεσουρανούντος Χρέους, με το ποσοστό των δανεικών επί του ΑΕΠ να βρίσκεται στο ασύλληπτο 230%.
Μπροστά στην Ιαπωνία, και τα απόλυτα μεγέθη της οικονομίας της, η Ελλάδα είναι μία μικρή κουκκίδα στον χάρτη του χρέους. Με χρέος στο 177% (με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας) είμαστε στην δεύτερη θέση, χωρίς βεβαίως σύγκριση σε ότι αφορά το ύψος του χρέους ως καθαρό ποσό. 
Από εκεί και πέρα παρελαύνουν διάφορα ατίθασα παιδιά του νεοκαπιταλισμού των τελευταίων δεκαετιών, με τον Λίβανο στο 134%, την «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» Ιταλία στο 132,10%, την Πορτογαλία στο 130%, την Τζαμάϊκα στο 132%, την Ιρλανδία στο 109%, τις («κόβω-δολάριο-όποτε-θέλω») ΗΠΑ στο 103% κ.λπ. 
Όπως και σε κάθε χάρτη, ο διάβολος κρύβεται στα μικρά γραμματάκια και στα πινακάκια που επισυνάπτονται. Έτσι και σ' αυτήν την περίπτωση, ένα μικρό κουτάκι στα δεξιά, μας δείχνει ποιες χώρες προβλέπεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη και ποιες ύφεση τα επόμενα χρόνια.
Και από τις χώρες που αναφέραμε, όλες -με εξαίρεση τον Λίβανο- οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες (ιδίως για την Ελλάδα). Κάτι που σημαίνει ότι αυτός ο χάρτης θα αλλάξει προς το χειρότερο για την χώρα μας. Ιδίως καθώς είμαστε οι μόνοι από τους μεγάλους «μπαταχτζήδες» αυτού του κόσμου που δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να βελτιώσουμε την θέση μας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι χώρες με τη μικρότερη αναλογία χρέους προς ΑΕΠ είναι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Νιγηρία, τα Εμιράτα και η Ρωσία), οι οποίες όλως τυχαίως έχουν παραγωγή πετρελαίου, και έτσι μπορούν να χρηματοδοτούν την οικονομία τους με σχετικά εύκολο τρόπο (αν δεν είχε πέσει και η τιμή του...).
Όσο για τις ΗΠΑ, με χρέος που πλησιάζει τα 18,4 τρισεκατομμύρια δολάρια (και ανεβαίνει...), η παρουσίαση ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό δεν είναι ενθαρρυντικό δείγμα. Μάλιστα τα ελλείμματα της κεντρικής κυβέρνησης είναι αρκετά μεγαλύτερα τώρα (σε σχέση με το ΑΕΠ) απ' ότι ήταν κατά την διάρκεια του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στην Μάχη της Κορέας. 
Όσο για ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του χάρτη, είναι η... θρησκευτική (για την ακρίβεια, δογματική) διάταξη των χωρών με τα μεγάλα χρέη. Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, οι χώρες με έντονο το προτεσταντικό στοιχείο, είναι αυτές με τα μικρότερα ή τα πιο ελεγχόμενα δημόσια χρέη. Ακόμα και η Ισλανδία, τελικά κατάφερε να βγει από την μεγάλη κρίση, έχοντας ως μπούσουλα (σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις) την ιδιαίτερη θέση που έχει το προτεσταντικό στοιχείο στην πολιτική ζωή της χώρας. 
Όσο για την Ελλάδα, μπορεί να μην φταίει το Δόγμα, ούτε το filioque. Aλλά ο Θεός να βάλει το χέρι του έτσι ή αλλιώς...

Πρόσληψη 2.119 αναπληρωτών από το υπουργείο Παιδείας - Όλα τα ονόματα

Σε προσλήψεις 2.119 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, για το τρέχον σχολικό έτος 2015-16, προχώρησε σήμερα τοΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Πιο συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν 161 προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και 92 προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και τα ολοήμερα δημοτικά, αντίστοιχα, όπου εφαρμόζεται το ολοήμερο πρόγραμμα στοΠΛΑΊΣΙΟ υλοποίησης Πράξεων του ΕΣΠΑ.Εξάλλου, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.511 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 355 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Σημειώνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόσληψης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.Οι αναλυτικοί πίνακες των ονομάτων είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: wwwMINEDU.gov.gr .

Τι απαντά ο Άνθιμος για τον βιασμό 7χρονου στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση βιασμού ενός επτάχρονου αγοριού από δύο ανήλικους τρόφιμους στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», οι ιθύνοντες του Παπάφειου… κατηγορούνται ότι κρατούσαν κρυφή την αναφορά κοινωνικής λειτουργού για την υπόθεση, προκειμένου να μη βλάψουν τη φήμη του ιδρύματος. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσιέυμα, η εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε ποινικές διώξεις για το «κουκούλωμα» του βιασμού μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος.

Ρύθμιση 100 δόσεων: Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές

100_doseis

Δυσμενείς αλλαγές και ανατροπές αναμένεται να ισχύσουν για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.Παρότι η διαδικασία δεν έχει ακόμα φτάσει σε τελικό επίπεδο και μένει ανοιχτό το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων, σε πρώτη φάση έρχονται αλλαγές στο επιτόκιο.Συγκεκριμένα, από τις 15 Οκτωβρίου αρχίζει να ισχύει αυξημένο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση επιβαρύνονται με τόκο του οποίου το επιτόκιο υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλέον 5 εκατοστιαίων μονάδων ετησίως υπολογισμένο (ΕΚΤ + 5%). Το σχετικό επιτόκιο ΕΚΤ θα είναι αυτό, που έχει οριστεί και ισχύει την 15.10.2015.Η νέα επιβάρυνση στη ρύθμιση των άρθρων 1-17 ν. 4321/2015 θα υπολογιστεί για την υπολειπόμενη ρυθμισμένη οφειλή την 15.10.2015, (ήτοι μετά την παρέλευση διμήνου από τη δημοσίευση του ν. 4336/2015).Η επιβάρυνση δεν θα ισχύσει εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
-ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,
-η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, όπως προκύπτει από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ και
-η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. Οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν την 15.10.2015.
Απώλεια ρύθμισης:
Η ρύθμιση χάνεται εφόσον ο οφειλέτης:
α) δεν έχει εξοφλήσει το σύνολο των ληξιπροθέσμων μη ρυθμισμένων οφειλών του,
β) δεν έχει υπαγάγει το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και
γ) δεν υφίσταται καθεστώς αναστολής είσπραξης για τις ανεξόφλητες, μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ατομικές ή από συνυποχρέωση/ συνυπευθυνότητα.Για την ως άνω τακτοποίηση, παρέχεται στον οφειλέτη προθεσμία τριών (3) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής των οφειλών ή από την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι από 19.8.2015, λαμβανομένης υπόψη της ευνοϊκότερης για τον φορολογούμενο εκ των ανωτέρω προθεσμιών.
http://hellasforce.com