Σελίδες

. Η ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ – Ο Παπανδρέου, τα CDs και ο Σόρος


Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τη στενή σχέση που έχουν εδώ και πολλά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον άνθρωπο που έχει αναγάγει το όνομα του σε συνώνυμο της διεθνούς κερδοσκοπίας, κ. Τζόρτζ Σόρος.Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σόρος δεν αρνήθηκε ποτέ πως είχε συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου πολύ πριν αναλάβει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τώρα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, πώς ο Παπανδρέου που ισχυριζόταν ότι «ήθελε να σώσει τη χώρα», αλλά δεν τον άφησε το σύστημα των κερδοσκόπων, καθόταν στο ίδιο τραπέζι και συνομιλούσε με το «γεράκι» των αγορών;Σκεφτείτε ότι ένας στενός συνομιλητής του Σόρος γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Ορισμένοι κέρδισαν πολλά δισεκατομμύρια! Όποιος είχε οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών! Άλλωστε, οι αποκαλύψεις για τα «μαγειρέματα» που έγιναν με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ πήραν στη συνέχεια μορφή χιονοστιβάδας. Και παραμένει το ερώτημα, εάν θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και συνένοχοι…
Οι κρυφές σχέσεις Βαρουφάκη – Σόρος
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και «εραστής της δραχμής», Γιάνης Βαρουφάκης είχε απασχοληθεί στο παρελθόν για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Seattle σε αντικείμενο που αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες του ιδρύματος George Soros. Το 2015 μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα που ευθέως έθεταν ερωτήματα για τον ρόλο και τις δραστηριότητες που ανπέπτυσσε ο Γιάνης Βαρουφάκης με αιχμή τις συναντήσεις του με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στο Βερολίνο και στη συνέχεια στην Ουάσιγκτον με τον μεγαλοδικηγόρο Λι Μπουχάιτ, ο οποίος είναι ο πλέον ειδικός στον πλανήτη για θέματα αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους.
Οι επαφές στην Ουάσιγκτον
Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Βαρουφάκης κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ συναντήθηκε με τον Λι Μπουχάιτ, ο οποίος ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης κατά το PSI και συνέβαλε σημαντικά στη μαζική συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Η συνάντηση, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, «έστειλε μηνύματα στην αγορά». Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Βαρουφάκης διερεύνησε το ενδιαφέρον του Λι Μπουχάιτ να συνεργαστεί και πάλι με την ελληνική κυβέρνηση. Άλλες σημείωναν ότι ο αμερικανός μεγαλοδικηγόρος ούτως ή άλλως παρείχε τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα στο πλαίσιο του PSI.
Οι πραγματικές επιδιώξεις
Και ναι μεν στην Ουάσιγκτον ήταν με υπουργούς Οικονομικών, στο Βερολίνο όμως ήταν με επενδυτές όπως ο Τζορτζ Σόρος, οι οποίοι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Είναι σωστό ο έλληνας υπουργός Οικονομικών να ανταλλάσσει μαζί τους πληροφορίες για θέματα στρατηγικής ; Διότι, όπως ανέφεραν παράγοντες της αγοράς, μόνο η συζήτηση ενδεχόμενου default οδήγησε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων σε επίπεδα χαμηλότερα και από αυτά του 2012. «Αν κάποιος γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μπορεί να αγοράσει σήμερα ομόλογα προσδοκώντας κέρδη ύστερα από ενδεχόμενη συμφωνία με τους πιστωτές. Αν πάλι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη μη πληρωμή π.χ. των ομολόγων της ΕΚΤ, τότε μπορεί να σορτάρει (σ.σ.: πουλήσει) το ευρώ προσδοκώντας κέρδη από την πτώση της ισοτιμίας του» σημείωναν.
Πάντως σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ξεκαθαρίσει ότι: «με τον κ. Σόρος είχα συμπέσει μία και μοναδική φορά: τη 13η Απριλίου 2012, στο Βερολίνο, σε πάνελ συζήτησης με θέμα την κρίση του ευρώ. Μετά τη λήξη του πάνελ οι συμμετέχοντες (περί τα 12 άτομα) συμφάγαμε. Με τον κ. Σόρος ανταλλάξαμε απόψεις για περίπου πέντε λεπτά. Αυτή ήταν η σχέση μου μαζί του. Τελεία και παύλα. Όλα αυτά που λέγονται ότι στις ΗΠΑ εργαζόμουν γι” αυτόν, ότι όσο ήμουν υπουργός συνέφαγα μαζί του στο Βερολίνο κ.λπ. είναι οικτρές συκοφαντίες. Kαλώ τους συκοφάντες να κομίσουν αποδείξεις ή να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

crashonline.gr
16Αυγ2016