Απαγόρευση του "ήλιου" από το ΠΑΣΟΚ

Την απαγόρευση χρήσης του έργου του πατέρα της, Μάνου Λοϊζου ανακοινώνει με επιστολή της στην κυβέρνηση η κόρη του μουσικοσυνθέτη. Με την συμβολική - όπως η ίδια την σχολιάζει- αυτή κίνηση θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε» καθώς επέβαλλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.
Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου έχει ως εξής:
"Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πατέρα μ΄ακούς;

Πέρασαν δέκα πέντε χρόνια από τότε, από την ημέρα γιος αποχαιρετούσε τον πατέρα μ΄αυτήν την περίεργη ερώτηση. «Πατέρα μ΄ακούς»; Δεκαπέντε χρόνια, χρόνος ικανός για την επούλωση της πληγής από το χαμό του πατέρα, χρόνος όμως πολύ μικρός για την αντικειμενική αξιολόγηση της πολιτικής προσφοράς του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. - Πατέρα μ΄ακούς; · Το έμαθες ότι μετά το Σημίτη έγινα Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρωθυπουργός της χώρας; - Έμαθες πατέρα, ότι τα έφεραν έτσι τα πράγματα που παίρνουμε δανεικά με όρους αισχρής τοκογλυφίας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.;