.Ζητούν την «κεφαλή» Μπουτάρη! (Και καλά κάνουν!)


Καταπέλτης η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, απαιτεί την παραίτησή του για τις αναφορές περί «Μακεδονίας» στη σκοπιανή τηλεόραση
Την παραίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ στον απόηχο των προκλητικών αναφορών του περί Μακεδονίας στη σκοπιανή τηλεόραση....Με ανακοίνωση-καταπέλτη, παρά το ότι ο Μπουτάρης εκ των υστέρων ισχυρίστηκε ότι ήταν παρατυπία η δήλωσή του, οι Μακεδόνες τονίζουν:
«Η παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα, αποτελεί δυστυχώς ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της απαράδεκτης στάσης Ελλήνων πολιτικών στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η αναφορά του κ. Μπουτάρη στα Σκόπια ως Μακεδονία στο τηλεοπτικό δίκτυο Sitel προκαλεί για ακόμη μία φορά το κοινό αίσθημα των Μακεδόνων ανά τον κόσμο και η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ εκφράζει την απόλυτη απογοήτευση και ανησυχία για το νέο αυτό φαινόμενο.  Μάλιστα, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον και σε συνάντηση που είχε με τον σημερινό πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ κ. Στέλιο Κυριμλή έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθησυχάζοντας την οργάνωσή μας ως προς τις θέσεις του, τονίζοντας, από τη μία, ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να αλλάξουν στάση και, από την άλλη, εκφράζοντας τη στήριξή του στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ανάκληση της απόφασης του 2004, της κυβέρνησης Μπους, για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και μην πιστεύοντας τα κροκοδείλια δάκρυα του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ζητάει την παραίτησή του ως απόδειξη πραγματικής μεταμέλειας. Τα παιχνίδια με τη Μακεδονία μας πρέπει να τελειώσουν εδώ και να επικρατήσει μία λογική υπευθυνότητας και σεβασμού στην ιστορική αλήθεια». Τέλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ Στέλιος Κυριμλής σε δήλωσή του καταδίκασε ως απαράδεκτη και αντεθνική τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Πηγή