When sheep become wolves ....Όταν τα πρόβατα γίνονται λύκοι



Έως τώρα οι απεγνωσμένοι συμπολίτες μας αυτοκτονούσαν.Τώρα πήραν τα όπλα.
Χρειάσθηκε να περάσουν δύο χρόνια ώσπου να στροφάρει αλλιώς ο εγκέφαλος. Πολλοί θα πουν για το περιστατικό της Κομοτηνής, ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Λάθος! Η ψυχολογία είναι κοινή, φαίνεται και από τις επισκέψεις στους ψυχιάτρους. Το Μνημόνιο τσακίζει τις προσωπικές ισορροπίες. Αποδιοργανώνει τον εσωτερικό κόσμο. Ελάχιστοι όμως έχουν την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα είναι μόνο δικό τους. Αρκεί μια κουβέντα με το διπλανό σου, ακόμη και στο δρόμο, για να αντιληφθείς ότι και εκείνος έχει παρόμοια συμπτώματα.Υπάρχουν εργοδότες που απολύουν με πόνο ψυχής έναν υπάλληλό τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι αδίστακτοι, συνήθως καλά φρουρούμενοι. Αυτό που συνέβη στη Κομοτηνή είναι προφανώς από τις «μετρήσιμες» συνέπειες που οι ειδικοί έχουν καταγράψει στις χώρες που πέρασε το ΔΝΤ. Σου λένε θα έχουμε 1000 αυτοκτονίες και 100 απόπειρες δολοφονίας. Υπολογισμένα κι όχι υπολογίσιμα νούμερα.Όπως και οι ανθρώπινες ζωές-οι ζωές μας- για τους εγχώριους αχυρανθρώπους της Τρόικας.Έτσι συμβαίνει στην ιστορία. Ώσπου έρχεται κάποια στιγμή που τα πρόβατα γίνονται λύκοι. Ακούς τα ουρλιαχτά;
 
Από τον Βασίλη Μπόνιο
http://www.kourdistoportocali.com/ 

http://politika-gr.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ....Μουσείο του Λούβρου και κλεμμένος ελληνικός πολιτισμός?



Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θεωρείται το καλύτερο του κόσμου.
Παλιό γαλλικό βασιλικό ανάκτορο στο Παρίσι και σήμερα το μεγαλύτερο και από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου. Το απέραντο, επιβλητικό κτιριακό του συγκρότημα, χτισμένο στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα,(στάση του μετρό Palais Royal-Mysee du Louvre) καλύπτει έκταση 198 στρεμμάτων.
Κατασκευάστηκε γύρω στο 1200 ως φρούριο. Το 13ο αι. ο βασιλιάς Φίλιππος Αύγουστος το οχύρωσε και την οικογένειά του με φρουρά, ενώ ο ίδιος έλειπε στις σταυροφορίες. Ο Κάρολος Ε΄ έκανε το Λούβρο κατοικία και ο Φραγκίσκος ο Α΄ γκρέμισε τον πύργο και έχτισε στη θέση του ανάκτορα ρυθμού Αναγέννησης. Στην εποχή της Αικατερίνης των Μεδίκων και του Ερρίκου του Δ΄, μεγάλη στοά ένωσε το Λούβρο με το ανάκτορο του Κεραμικού.