.SOS Δείτε την ΚΟΛΑΣΗ που ετοιμάζουν ! Παρακαλώ Διαδώστε να ενημερωθεί ο κόσμος !(

 Ν.Κατσαρός : Αλλάζουν τον τρόπο επικύρωσης της TTIP Με πρωτοβουλία της Μέρκελ, επιχειρείται να αλλάξει ο τρόπος επικύρωσης της TTIP στην Ε.Ε. ώστε μετά το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν να μην χρειαστεί να περάσει από τα Εθνικά Κοινοβούλια , όπου θα απορριφθεί, δηλώνει στον 9.84 ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός , επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου», υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο που έκανε την αρχή θα πρέπει να ανακηρυχθούν σε ελεύθερες ζώνες από την TTIP. Περιέγραψε μάλιστα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες , πως τυχόν έγκριση της, θα αλλάξει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου στην Ευρώπη που θα περάσουν στον απόλυτο έλεγχο των πολυεθνικών, ενώ στο πρωτογενή τομέα περιέγραψε τα εφιαλτικά σενάρια από την είσοδο μεταλλαγμένων , μέχρι την κατάργηση του ΠΟΠ ή την ιδιωτικοποίηση όλων των υδάτων είτε ύδρευσης , είτε άρδευσης. 984radio kapistrinewshttp://katohika.gr Αναρτήθηκε από (C) Hellas XG 2015

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

.Νέος Πανικός: Η Ιταλία απειλεί να τινάξει την ΕΕ στον αέρα – Καταρρέουν οι τράπεζες

Νέος Πανικός: Η Ιταλία απειλεί να τινάξει την ΕΕ στον αέρα – Καταρρέουν οι τράπεζες
Σε συναγερμό βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της υποχώρησης των ιταλικών τραπεζικών μετοχών.To Reuters μεταδίδει ότι η Ιταλία μπορεί να καταρρεύσει και μάλιστα χειρότερα από την Ελλάδα, αφού αυτή την κρίση η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να την περιορίσει.
Τριγμούς στα θεμέλια της οικονομίας της Ιταλίας, της τρίτης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη, προκαλεί η νέα υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών που σημειώθηκε την Τρίτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με εξαιρετικά δυσοίωνα σενάρια, τα οποία μεταδίδει το Reuters απειλείται μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ αυτή η κρίση μπορεί να στείλει την Ιταλία πίσω στην ύφεση.Μάλιστα, τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια θεωρούν ότι η υποχώρηση των ιταλικών τραπεζών μπορεί να προκαλέσει μια κατάρρευση «τύπου Ελλάδας», την οποία όμως, θα είναι σχεδόν αδύνατο να περιορίσει η Ευρώπη.Σύμφωνα με το Reuters οι ιταλικές τράπεζες ασφυκτιούν υπό τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ- για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αίσθηση αστάθειας- ο Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε να παραιτηθεί, αν χάσει το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Η Ιταλία αντιμετωπίζει μία ισχυρή κρίση, που ενισχύεται με γεωμετρική πρόοδο», ανέφερε ο Φραντσέσκο Γκαλιέτι, επικεφαλής της εταιρείας Policy Sonar και πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.«Το άμεσο έναυσμα αυτής, είναι η τραπεζική κρίση», πρόσθεσε.Ο τραπεζικός δείκτης της Ιταλίας υποχώρησε κατά 30% από τη στιγμή που η Μ. Βρετανία αποφάσισε υπέρ του Brexit, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής στο 57%.Την Τρίτη, υποχώρησε περαιτέρω κατά 1,44%, φτάνοντας περίπου σε χαμηλό τριετίας.Τη δεδομένη στιγμή η Ιταλία είναι εύθραυστη, πολιτικά και οικονομικά.Συχνά, περιγράφεται ως «πολύ μεγάλη για να σωθεί» σε μία κρίση, οπότε ακόμη κι αν είναι μικρή η άμεση οικονομική σχέση μεταξύ των τραπεζών της και της ψήφου υπέρ του Brexit, οποιοδήποτε παγκόσμιο σοκ προκαλεί μεγάλες «δονήσεις» στη χώρα, γράφει το Reuters.
«Η Ιταλία είναι ουσιαστικά το τεκτονικό ρήγμα της Ευρώπης», σχολίασε πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ, που διατήρησε την ανωνυμία του.
«Τόσο το δημόσιο χρέος όσο και ο τραπεζικός τομέας είναι σε μία πυριτιδαποθήκη, που διατηρείται μέσα από μία διαδικασία μη αναγνώρισης των συσσωρευμένων ζημιών που συνεχίζουν να μετακυλούν.Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ζημιές τελικά», πρόσθεσε.Η μεγαλύτερη άμεση ανησυχία επικεντρώνεται στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, την Banca Monte dei Paschi di Siena, που έχει τη μεγαλύτερη αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η ΕΚΤ της έχει ζητήσει να τα περιορίσει κατά 40% τα επόμενα τρία χρόνια.
Η Ρώμη είναι σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της, ελπίζοντας να περιορίσουν τις απώλειες για τους μετόχους και ομολογιούχους.Μία τέτοια συμφωνία, μπορεί να απαιτεί την παράκαμψη των κανονισμών που υιοθέτησε η ΕΕ το 2014, προκειμένου να αναγκάζει επενδυτές και καταθέτες να επωμίζονται το βάρος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η Γερμανία τονίζει ότι οι κανονισμοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί, αλλά η Ιταλία απαντά ότι απαιτείται ευελιξία.«Μία λύση πρέπει να βρεθεί γρήγορα, διαφορετικά η παλαιότερη τράπεζα του κόσμου (BMPS) μπορεί να καταρρεύσει και να πάρει μαζί της τον υπόλοιπο τραπεζικό τομέα της Ευρώπης.Η ΕΕ πρέπει να δείξει ευελιξία, διαφορετικά η Ιταλία μπορεί να χρεοκοπήσει», προειδοποίησε ο Άντριου Έντουαρντς, CEO της χρηματοοικονομικής εταιρείας ETX Capital.
Αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε στο Reuters ότι στο EuroWorking Group της Δευτέρας, οι μετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Ιταλία.Όμως, άλλος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση να αλλάξουν ή να «μαλακώσουν» οι κανονισμοί του bail-in.
Την ίδια ώρα, ο Ρέντσι υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό είναι το πιθανότερο να συμβεί.Οι αγορές θα αντιδράσουν άσχημα σε μία αποχώρησή του, εκτιμά το Reuters.
http://www.tribune.gr/world/news/article/262537/neos-panikos-italia-apili-na-tinaxi-tin-ee-ston-aera-katarreoun-trapezes.html

.Καλοστημένη κομπίνα τα πλαστικά καπάκια;; – Μαζεύεις και ΕΣΥ;; (ΦΩΤΟ)


Όλοι γνωρίζουμε ότι μαζεύοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά κλπ κάποιοι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες θα ευεργετηθούν. Χιλιάδες κόσμου κινητηποιήθηκε για να μετατρέψουν αυτά τα καπάκια σε χρήματα και τα χρήματα σε αναπηρικά καρότσια.
Δείτε τα νούμερα αναλυτικά και θα καταλάβετε πολλά.
Τρεις τόνοι καπάκια …απέδωσαν χρήματα …για ΔΥΟ μόνον αναπηρικά καρότσια!Το κάθε καπάκι ζυγίζει 1.7 γραμμάρια δηλαδή συλλέχθηκαν τουλάχιστον 1.764.000 καπάκια για να πωληθούν προς 300€ και να αγοραστούν μόλις 2 αναπηρικά καρότσια.Μία τεράστια ενεργοβόρα και χρονοβόρα προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διαχειριστούν και να μεταφέρουν όγκους πλαστικού για να βρεθούν μόλις 300€ όταν θα αρκούσε ένα πενηντάλεπτο από 600 ανθρώπους για να αγοραστούν τα καροτσάκια σε μία μέρα.Καρότσια πουλιούνται με 105€ και θα μπορούσαν να αγοραστούν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα χωρίς όλη αυτή την τεράστια κινητοποίηση που καταλήγει σκέτη κοροϊδία.Και βέβαια πίσω από αυτή την σπατάλη χρόνου κι ενέργειας για τόσο μικρή απόδοση…βρίσκονται συχνά πολιτικάντηδες που καταφέρνουν να διαφημίζονται σε συγκεκριμένους κύκλους χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη …εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοσμάκη.






Πηγή:
patratora.gr