Shlomo Sand: «Θα ήθελα να σταματήσω να θεωρώ τον εαυτό μου Εβραίο. Το Ισραήλ είναι το πιο ρατσιστικό κράτος..

... και οι Εβραίοι της διασποράς θέλουν να ελέγχουν τα κράτη στα οποία κατοικούν»Ο πασίγνωστος Εβραίος αντιφρονών καθηγητής Shlomo Sandπαραδέχτηκε ότι το Ισραήλ είναι το «πιο ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» - και ότι οι Εβραίοι στο υπόλοιπο κόσμο εργάζονται όλοι για να "κυριαρχήσουν" και να "ελέγξουν" τις πολιτικές στα έθνη που μένουν για να υποστηριχθεί το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος.
Ο Shlomo Sand, Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, είναι μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με πολλούς όμως επικριτές εντός του Ισραήλ που τον κατηγορούν για την αντισιωνιστική του δράση. Το βιβλίο του «Πως επινοήθηκαν οι Εβραίοι» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Pandora Books. Το εκπληκτικό ξέσπασμα από τον καθηγητή Sand-ο οποίος κέρδισε την πρώτη φήμη για τη διάδοση της τώρα – αναξιόπιστης "Χαζάρικης" θεωρίας προέλευσης των Ασκενάζι Εβραίων

Δείτε τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης

Παρά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και τη μέση τιμή διάθεσης του καυσίμου να κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, χιλιάδες νοικοκυριά πρόκειται να έρθουν αντιμέτωπα με έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς αδυνατούν να εφοδιαστούν με το καύσιμο. Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, φέρνοντας στο προσκήνιο άλλες πηγές θέρμανσης για να αντιμετωπιστούν οι τσουχτερές ημέρες της χειμερινής περιόδου. Η ζήτηση για τζάκια μεγάλης θερμικής μάζας (masonry heaters) κινείται ανοδικά. Ειδικά στις χώρες του Βορρά βρίσκονται στις πρώτες επιλογές θέρμανσης των σπιτιών αλλά και των επιχειρήσεων με βέβαιη απόσβεση. Τα τζάκια μεγάλης θερμικής μάζας χτίζονται με κεραμικά υλικά, πυρότουβλα, μάρμαρα και άλλα υλικά μεγάλης θερμοχωρητικότητας και συνήθως καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο, γι’ αυτό και προτιμάται να τοποθετούνται σε κεντρικό σημείο. Η καύση γίνεται με κλειστή εστία και με μικρή ποσότητα καυσίμου. Ο θερμός αέρας που παράγεται ζεσταίνει τα πυρότουβλα, τα οποία απορροφούν τη θερμότητα και την εκπέμπουν με τη μορφή υγιεινής υπέρυθρης ακτινοβολίας για πολλές ώρες μετά το σβήσιμο της φωτιάς. Τα τζάκια αυτού του είδους είναι απαραίτητο να ανάβουν μια με δύο φορές την ημέρα για τη θέρμανση ενός σπιτιού. Μία άλλη κατηγορία τζακιών είναι εκείνα που καίνε βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη και δεν έχουν καμινάδα. Η τοποθέτησή τους σε δάπεδο ή τοίχο είναι εύκολη διαδικασία, ενώ μετακινούνται και μεταφέροντα εύκολα σε περίπτωση που θέλει κανείς να τους αλλάξει θέση ή χώρο. Η βιοαιθανόλη είναι ένα άοσμο και άχρωμο βιολογικό αλκοόλ που παράγεται από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης και που κατά την καύση του απελευθερώνει λίγους υδρατμούς και ελάχιστη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς τοξικές ή επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπαίνει σε ειδικό βιοκαυστήρα ή στα ειδικά δοχεία βιοκαυσίμου τα οποία βρίσκονται μέσα στην εστία του τζακιού, με έναν απλό αναπτήρα γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι ξεκινάει την καύση του. Η φλόγα που δημιουργείται είναι πραγματική και δεν έχει άσχημη οσμή. Μάλιστα υπάρχουν και αρώματα τα οποία μπορεί να βάλει κανείς μέσα στον θάλαμο καύσης, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται στο χώρο του σπιτιού. Η θερμότητα που παράγεται φθάνει μέχρι τα 4ΚW φθάνει μέχρι τα 4ΚW, καλύπτοντας έναν ενιαίο χώρο από 20 έως 40τμ. Η μέση κατανάλωση βιοαιθανόλης υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο, φθάνοντας και τις έξι ώρες το λίτρο εφόσον μειωθεί η ένταση της φλόγας. Η κατανάλωση εκτός από την ρύθμιση εξαρτάται από την ποιότητα του υγρού και την ποιότητα του βιοκαυστήρα ή των δοχείων καύσης. Ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται εφόσον έχει σβήσει η φλόγα και έχει κρυώσει το δοχείο καύσης.
 ptotothema.gr
http://www.seleo.gr/