Έκπληξη!!! Αντισυνταγματικές και παράνομες οι αναδρομικές περικοπές αποδοχών των ενστόλων

Έκπληξη!!! Αντισυνταγματικές και παράνομες οι αναδρομικές περικοπές αποδοχών των ενστόλωνΕίναι δυνατόν η συγκυβέρνηση της συμφοράς να παραβίασε το Σύνταγμα;;; Είναι δυνατόν να μην είναι νόμιμη η θηλιά που μας περνούν με χαρά στο λαιμό; Καταπατούν τους νόμους οι προασπιστές της δημοκρατίας που μοιράζουν ξύλο και χημικά;;; Για άλλη μία φορά πέφτουμε από τα σύννεφα!
Και όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας
έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 λόγω μνημονίου.
Οι Σύμβουλοι έκριναν ότι οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», ενώ προσθέτουν ότι από τα άρθρα 23,29 και 45 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ένστολων.
«Ναι μεν το κράτος μπορεί να προβεί σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων των ένστολων, όμως η μείωση αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχει προηγουμένως εκτιμηθεί το δημοσιονομικό όφελος, σε σχέση με τις επιπτώσεις που η μείωση αυτή να έχει στην λειτουργία των ενόπλων αυτών Σωμάτων, καθώς και αν η μείωση είναι αναγκαία ή θα μπορούσε να αναπληρωθεί με άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος, με μικρότερο κόστος για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» τονίζουν οι Σύμβουλοι.
Η υποχρέωση αυτή της προηγούμενης εκτίμησης των πραγμάτων, πριν την πραγματοποίηση των μειώσεων των αποδοχών «καθίσταται εντονότερη στην περίπτωση των στρατιωτικών», προσθέτουν οι δικαστές και τονίζουν:
«Οι περικοπές του επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη». Κατά συνέπεια η απόφαση που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών των ένστολων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. 

hellasforce.com