.Θέλουν να μας αφανίσουν... νόμιμα!!

Του Κώστα Γιαννιώτη 

Πολύ σκόνη σηκώθηκε, τελευταία, για την ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος!
 Ακόμα και στη χτεσινή φιέστα για τον εορτασμό της ‘’δημοκρατίας’’, στο προεδρικό μέγαρο, βρήκαν την ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν την ανάγκη αυτή!  Απαλλαγμένοι από αυτά τα ιδιόμορφα γνωρίσματα του ανθρώπου που λέγονται συνείδηση και αξιοπρέπεια, περιφέρονταν στους κήπους του μεγάρου χασκογελώντας και τσιλιμπουρδίζοντας μεταξύ τους -ενώ στο τέλος διαγκωνίζονταν για το ποιος θα πάρει θέση μπροστά στο ‘’γυαλί’’ για να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις- αναίσθητοι μπροστά στην τραγική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και αδιάφοροι μπροστά στο γεγονός ότι οι αφεντιές τους δεν είναι τίποτε παραπάνω από το απαραίτητο συμπλήρωμα στο ντεκόρ του κτηρίου της βουλής.
Ανθρωπάκια πειθήνια στις εντολές των... έξωθεν αφεντικών τους, που παριστάνουν τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, τους προέδρους και τους βουλευτές!  
Το αξιοσημείωτο είναι ότι μιλούν για αναθεώρηση του συντάγματος, όλοι αυτοί που τα τελευταία έξι χρόνια ποδοπάτησαν και κατακουρέλιασαν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και κάθε άρθρο του ισχύοντος, δικού τους, συντάγματος!  Μιλούν για συνταγματική αναθεώρηση αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ούτε μια τελεία από τα νομοσχέδια που τους στέλνει το πραιτόριο των δανειστών!  Χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας, κορδώνονται μπροστά στην κάμερα και μιλούν για διεύρυνση της δημοκρατίας (!!), μέσα από την αναθεώρηση του συντάγματος!
Δεν μας είπαν βέβαια κάτι καινούριο!
Οι ‘’εταίροι’’ τους, απαιτούν αυτήν τη συνταγματική αναθεώρηση –ευθέως ή πλαγίως– εδώ και δυο χρόνια! Απλώς περιμένουν τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες για να το απαιτήσουν άμεσα! Και ο πολιτικός θίασος, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ‘’δημοκρατίας’’, δευτεροκλασάτο συμπρωταγωνιστή τον ‘’πρωθυπουργό’’, κομπάρσους τον Κούλη, τη Φώφη, το Σταύρο, το Λεβέντη και φιλοθεάμον κοινό τον Κουτσούμπα και τη ΧΑ, μας θυμίζουν όλο και πιο συχνά ότι η αλλαγή του συντάγματος αποτελεί ανάγκη και θα γίνει αργά ή γρήγορα!
Στολίζοντας με κορδέλες:
  • λαϊκής συμμετοχής
  • κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • δημοψηφίσματα
  • εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας απευθείας από το λαό
  • και άλλα τέτοια
προσπαθούν να εκμαιεύσουν την αποδοχή τής κοινωνίας για συνταγματική αναθεώρηση! 
Για να φτιάξουν ανεμπόδιστα ένα σύνταγμα –πακέτο– που θα αλυσοδένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό!  Ένα σύνταγμα μέσα στο οποίο οι μνημονιακοί νόμοι –που σήμερα, με το ισχύον σύνταγμα, κρίνονται αντισυνταγματικοί– θα στήσουν το χορό της κόλασης για τον κάθε Έλληνα πολίτη! Έτσι για να μπορούν να λένε ότι η ληστεία, η δήμευση, η εξαθλίωση του λαού και ο θάνατος της χώρας είναι... συνταγματική επιταγή!!!  Σε μια κατακτημένη χώρα, συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την επιβολή της θέλησης των κατακτητών!!
Όποιος αυτή τη στιγμή μιλά για ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, παίζει –συνειδητά– το παιγνίδι των κατακτητών και μπαίνει πιο βαθιά στο λάκκο της εσχάτης προδοσίας! 
Γιατί αν αυτή τη στιγμή υπάρχει –έστω και ‘’στα χαρτιά’’, έστω και μέσα απ` αυτό το μισερό σύνταγμα- ένα αποκούμπι για τον Έλληνα πολίτη και ένα νομικό έρεισμα για κάποιους ταπεινούς, αλλά τίμιους δικαστές, που παλεύουν να δικαιώσουν και να σώσουν από τα κοράκια τους συμπολίτες μας, αύριο θα βρεθούν όλοι μπροστά στη... ‘’συνταγματική νομιμότητα’’ των Βρυξελλών και του ΔΝΤ!
Καμιά συνταγματική αναθεώρηση, πριν την απελευθέρωση της χώρας!!
Μόνο ελεύθεροι λαοί μπορούν να αποφασίζουν για το σύνταγμα της χώρας τους!!

Κώστας Γιαννιώτης