.Το πραξικόπημα κατεστάλη - Παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών

«Προδοσία που θα την πληρώσουν πολύ ακριβά» είπε ο Ερντογάν - Η απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συνελήφθησαν δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν - Όλες οι συνοριακές διελεύσεις με τη Βουλγαρία έχουν κλείσει από την τουρκική πλευρά.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι φέρεται να συμμετείχαν στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, μερικοί των οποίων έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και 13 που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.Σε συναγερμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα, εν μέσω της χαοτικής κατάστασης στην Τουρκία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία να περεμβαίνουν, δηλώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να στηρίξουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας.«Το πραξικόπημα κατεστάλη», δήλωσε και ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, σε δήλωσή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.Εν μέσω αποθέωσης και θερμών χειροκροτημάτων έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απηύθυνε διάγγελμα.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε βαριά τιμωρία για τους πραξικοπηματίες λέγοντας: «Υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης από μια μικρή πλειοψηφία, το παράλληλο κράτος. Υπήρξε μια προδοσία και οι προδότες θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε πολύ έντονο ύφος.
pra
Ο Γιλμάζ είπε επίσης ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.Πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μετέδωσε πως εγκέφαλος του πραξικοπήματος είναι ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από λίγο καιρό, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος,Μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν, άλλος ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. Το «Ανατολή» αναφέρει ότι έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από τους πραξικοπηματίες.Σύμφωνα με την Σαμπάχ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπ. Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι λίγοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος συνελήφθησαν. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι στην Άγκυρα σκοτώθηκαν 17 αστυνομικοί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιωτικούς.
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/713518/ektakto-plirofories-oti-paradothike-o-arxigos-ton-praxikopimation