H... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

H... φωτογραφική «χαριστική βολή» στην κυβέρνηση Σαμαρά
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία και η αντιτρομοκρατική συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, προκαλεί αίσθηση και παράλληλα εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Σαμαρά, η συμμετοχή στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων του κ. Σωτήρη Εμμανουήλ.Οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμούνται ότι ο κ. Εμμανουήλ αποφυλακίστηκε... νύχτα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε οδηγηθεί ως πρωταγωνιστής τουσκανδάλου των υποβρυχίων και θα μπορούσε να κυκλοφορεί... ανάμεσά μας αν είχε πληρώσει την εγγύηση.Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2014, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί από τους ανακριτές Διαφθοράς, κ. Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο, οι οποίοι χειρίζονταν την έρευνα για τα γερμανικά υποβρύχια και τα οπλικά συστήματα Asrad.Τότε, ο κ. Εμμανουήλ προκάλεσε την ελληνική κοινή γνώμη, τονίζοντας κατά την απολογία του για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ότι αποτελούσε... νόμιμη αμοιβή του το ποσό ύψους περίπου 17 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο και ελέγχεται.Οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος ότι τα χρήματα αυτά αποτελούσαν μίζες που φέρεται να ελάμβανε προκειμένου να συνδράμει στην υπογραφή συμβάσεων, ως διευθύνον σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων.
emmanouil2
Η ντροπιαστική φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά...
Και ενώ ο ελληνικός λαός υποφέρει από την εφαρμογή των μνημονιακών... υποχρεώσεων του κ.Σαμαράκαι του κ. Βενιζέλου, εντελώς... ξαφνικά και τυχαία, βέβαια, «σκάει» στη Βουλή και ψηφίζεται, φωτογραφική διάταξη, με την οποία απαλλάσονταν από ποινικές ευθύνες οι κατηγορούμενοι κρατικοί αξιωματούχοι.Ο Σωτήρης Εμμανουήλ έκανε αμέσως χρήση της σκανδαλώδους διάταξης και κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και την εξαίρεση για τους υπευθύνους Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνταν από το κράτος, καθώς σε αυτή ενέπιπταν και τα Ελληνικά Ναυπηγεία.Η αποφυλάκιση και το... σκάνδαλοΟ κ. Εμμανουήλ πήρε πράσινο φως για την αποφυλάκισή του στις αρχές Αυγούστου 2014, έχοντας παραμείνει 7 μήνες προφυλακισμένος, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, δέχτηκε ομόφωνα την αίτησή του που στηριζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες και στη φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά, για αντικατάσταση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων.Έτσι, του επιβλήθηκαν οι όροι της χρηματικής εγγύησης τριών εκατομμυρίων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει, δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, η αδυναμία του να καταβάλλει την εγγύηση, ακόμα και όταν αυτή μειώθηκε περίπου στο μισό, τον κρατά μέχρι σήμερα έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού.
emmanouil4
Η κατηγορία συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση
Την απόφαση αποφυλάκισης του Εμμανουήλ μέσω και της συγκεκριμένης φωτογραφικής διάταξης της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε κατακρίνει από το βήμα της Βουλής, μόνο ο Πάνος Καμμένος, αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, ότι ευνόησαν πρόσωπα, ιδίως τον Σωτήρη Εμμανουήλ: «που τα 'παιρνε και τα έδινα για τα υποβρύχια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ είχε καταγγείλει και τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου της Energa, που αυτοί κάνουν πλέον χρήση της άλλης διάταξης... ανταλλαγής της κυβέρνησης με τους καταχραστές δημοσίου χρήματος, με τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων προκειμένου να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης στη δίκη.Σήμερα, ο κ. Σωτήρης Εμμανουήλ εμφανίζεται στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική, ως συνεργός του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της έκρηξης βόμβας σε οικία του Σμπώκου.Κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 187 παρ. 12 του Π.Κ. «Εγκληματική Οργάνωση» και 385 «Εκβίαση».Το λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη... Με την ελπίδα, να έρθει η στιγμή που φωτογραφικές ή άλλων ειδών χαριστικές διατάξεις, πάντα υπέρ εκείνων των λίγων «εκλεκτών» που κατηγορούνται ότι έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο ελληνικό δημόσιο, θα σταματήσουν να περνούν από το κοινοβούλιο εκ... παραδρομής.Η ώρα της απονομής Δικαιοσύνης έναντι εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία έχει ήδη φτάσει...Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και όλοι όσοι ψήφισαν, έστω και αν αργότερα την απέσυραν, τη φωτογραφική διάταξη για την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες όσων κατηγορούνταν πως είχαν διαπράξει υπηρεσιακά εγκλήματα μέχρι τις 7 Απριλίου 2014, θα αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά...Δεν ξεχνά εκείνους που κυνηγούν τον φορολογούμενο για τον ΕΝΦΙΑ, δεν ξεχνούν εκείνους που... ξέχασαν να ψηφίσουν πριν το κλείσιμο της Βουλής την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά... θυμήθηκαν να χαρίσουν με φωτογραφικές ή μη διατάξεις, εκατομμύρια ευρώ σε εκείνους που έκαναν «χρυσές» δουλειές εις βάρος των Ελλήνων.
Κυριακή, κοντή γιορτή...
Πηγή φωτογραφιών: Olympia.gr

newsbomb.gr/

Ελπίδα ή φόβος; Ένα σημείωμα για τις επερχόμενες εκλογές

Των Ηλία Γιαννίρη και Μιχάλη Μπάκα*
Οι εκλογές της 25/1/2015 είναι ίσως οι κρισιμότερες εκλογές μεταπολεμικά. Το βασικό ερώτημα αυτών των εκλογών είναι:Υπάρχει η ελπίδα να γυρίσει σελίδα η χώρα με αυτές τις εκλογές ή απλά με το ΣΥΡΙΖΑ φοβόμαστε ότι θα έχουμε μια από τα ίδια, όπως με τον Α. Παπανδρέου το 1981; Αυτός ο δυισμός δεν υπάρχει μόνο μέσα στον καθένα μας αλλά κυριαρχεί και στην κεντρική πολιτική αντιπαράθεση. Πρόκειται για μια εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ελπίδας και φόβου.Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την ελπίδα. Προτείνει άμεσα μέτρα (το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης) και ζητά από την Ευρώπη να αναγνωρίσει κατ’ αρχήν την ανθρωπιστική κρίση που έχει η χώρα αλλά και να εξετάσει διαφορετικά το ζήτημα του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και αρκετών άλλων χωρών.