Δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -Ξεκινά η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας στις Εφορίες

Από την ερχόμενη Πέμπτη όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την υπαγωγή τους σε πρόγραμμα δόσεων με βάση τη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η αίτηση θα υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ, τελωνεία για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ και στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης άνω του ποσού αυτού).
Αναλυτική δήλωση περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης πρέπει να υποβάλει στο διαδίκτυο κάθε οφειλέτης ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο για να καταφέρει να υπαχθεί στις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή και να αποκτήσει το δικαίωμα να εξοφλήσει τα χρέη του μέχρι και σε 48 ή ακόμη και σε 100 μηνιαίες δόσεις, καταβάλλοντας τουλάχιστον 15 ευρώ κάθε μήνα. Το σχετικό ποσό θα πρέπει να καταβληθεί ώς και την 1η Ιουλίου 2013. Από τις 18 Ιουλίου 2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις ΔΟΥ θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις εφορίες.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και το site:iefimerida.gr

Τρία απαγορευμένα κόλπα για να διαφύγεις την κυβερνητική κατασκοπεία.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της προηγούμενης εβδομάδας αναφορικά με την αποκάλυψη της δράσης της μυστικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) εις βάρος εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, έχει γίνει πλέον συνείδηση πως η παρακολούθηση των πολιτικών επικοινωνιών από τις κρατικές υπηρεσίες δεν αποτελεί συνωμοσιολογική φαντασία, αλλά απτή πραγματικότητα.Αυτό όμως που πρέπει επίσης να γνωρίζει κανείς είναι πως δεν έχει έρθει και το τέλος της ιδιωτικότητας και της ατομικής ελευθερίας: