ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Για να καθαρίσει η ομιχλώδης πολιτική ατμόσφαιρα
Για να μπορέσει ο πολίτης να κρίνει και να αποφασίσει
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Η οικονομική κρίση που μας μαστίζει για πέντε και πλέον χρόνια τώρα, συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία μιας ομιχλώδους πολιτικής ατμόσφαιρας και πολλές από τις αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, αλλοιώνονται είτε από άγνοια, είτε από λαϊκισμούς, είτε από άλλες σκοπιμότητες, είτε ακόμη από έλλειψη τόλμης να δούμε την αλήθεια κατάματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν την δέουσα πληροφόρηση για να μπορέσουν να κρίνουν και λάβουν τις όποιες αποφάσεις τους. Την διαλεύκανση αυτών των αληθειών θα επιχειρήσω επιγραμματικά.

Στάση πληρωμών από τους φορολογούμενους-Ξεπέρασαν τα 70 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

e Sharing Services

Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέρχονταν τον περασμένο μήνα σε 60,680 δισ. ευρώ, έναντι 60,585 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.Ωστόσο, αύξηση σημειώθηκε στις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, που δημιουργήθηκαν από 1.1.2014, οι οποίες ανήλθαν σε 9,683 δισ. ευρώ, έναντι 8,654 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η τάση αύξησης κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον μήνα, των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και λόγω της αδυναμίας των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.
πηγή

Απόφαση – βόμβα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, με δύο αποφάσεις-βόμβα στα θεμέλια των
μνημονιακών πολιτικών.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, με δύο διαφορετικές αποφάσεις του, έκρινε παράνομες τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και αντισυνταγματική την αναδρομική παράταση οφειλών προς το Δημόσιο, παρ` ότι έχουν παραγραφεί.
Στέλνεται, έτσι, το ξεκάθαρο μήνυμα, προς κυβέρνηση και δανειστές, ότι η Δικαιοσύνη και στις υψηλότερες βαθμίδες της, είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί άλλο την αυθαίρετη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των διοικητικών οργάνων, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και τους νόμους, την ίδια ώρα που ξεζουμίζουν τους πολίτες, απαιτώντας απ` αυτούς να είναι συνεπείς και νομοταγείς. Αναδεικνύεται, έτσι σε Δικαιοσύνη, σε ανάχωμα, απέναντι σε συμπεριφορές της διοίκησης, αλλά και υπουργικές εντολές, που ταλαιπωρούν τους πολίτες, φέρνοντάς τους πολλές φορές σε απόγνωση, όπως είχε συμβεί προ ημερών με 35χρονο πατέρα από την Ρόδο, που πήγε να «παραδώσει» το μωρό του στην Εφορία, γιατί του είχαν κατασχέσει τα τελευταία 300 ευρώ, που του είχαν απομείνει.