GREECE IS OVER...

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ. οver…


Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν και μισούν εμάς τους Έλληνες γιατί έχουμε ιδιωτικά ακίνητα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι, οι πιο πολλοί Έλληνες έχουμε ένα σπίτι, ένα εξοχικό, κάποια οικόπεδα και κάποιο κτήμα.
Η απάντηση στην απορία αυτή των Ευρωπαίων είναι πολύ απλή. Οι Έλληνες δεν
είχαμε πουθενά αλλού να...
επενδύσουμε. Και όσοι επένδυσαν σε άλλες μορφές επένδυσης, έχασαν τα χρήματά τους.
Που να επενδύαμε δηλαδή:
1) Στα ομόλογα του δημοσίου; Κάποιοι το έκαναν και κανείς πλέον δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
2) Στο Χρηματιστήριο; Είναι γνωστό τι πάθαμε εκατομμύρια Έλληνες.
3) Σε ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων; Μα αυτά τα έφαγαν όλα.
4) Σε μετοχές διαφόρων επιχειρήσεων; Μα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οικογενειακές και όποιος βάλει τα χρήματά του εκεί, στην ουσία τα χαρίζει.
5) Σε προγράμματα ασφαλιστικών εταιριών; Μα είδαμε τι έπαθαν κάποιοι συμπολίτες μας.
6) Σε καταθέσεις στις τράπεζες; Δεν νομίζω ότι θα ξαναβάλει κανείς χρήματα σε ελληνικές τράπεζες, με την έννοια της επένδυσης.
Ιδού λοιπόν η απάντηση, στο γιατί οι Έλληνες προτιμούσαν να επενδύουν τα χρήματά τους σε ακίνητα, τα οποία μάλιστα, έπαιρναν συνεχώς υπεραξία και θεωρούταν η μόνη ασφαλής επένδυση στην Ελλάδα.
Τώρα όμως, ήρθε η σειρά να κτυπηθεί και αυτή η ασφαλής για τους Έλληνες επένδυση.
Παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που μπήκαν στην Ελλάδα, ρευστό δεν υπάρχει. Το χρήμα που πέρασε από τα χέρια μας, επενδύθηκε κυρίως σε ακίνητα και σε άλλα αγαθά. Οι ολιγάρχες όμως που συγκέντρωσαν αυτά τα δισεκατομμύρια, με τις λεκάνες συγκέντρωσης που διαθέτουν, τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Εδώ έμειναν κάποια λίγα δισεκατομμύρια έξω από το τραπεζικό σύστημα και κάποιες ψηφιακές εγγραφές στις τράπεζες. Έτσι, εμείς οι Έλληνες μείναμε με τα ακίνητα στο χέρι, χωρίς ρευστό.
Έρχονται λοιπόν τώρα, η ντόπια ολιγαρχία σε συνεργασία με τους δανειστές τοκογλύφους και με τα διάφορα μνημόνια, αφού απαξίωσαν πλήρως τα ακίνητα, επιβάλλουν εξοντωτική φορολογία, μετατρέποντας «έξυπνα» όλους τους Έλληνες σε οφειλέτες του κράτους, το οποίο κράτος ελέγχουν φυσικά η ντόπια ολιγαρχία μαζί με τους τοκογλύφους.
Με τον τρόπο αυτό και με τη χρήση της κρατικής βίας, γίνεται στην ουσία αποεπένδυση των χρημάτων που όλοι εμείς, μέσα από τη δουλειά μας, επενδύσαμε σε ακίνητα. Που όμως, τέλος πάντων, θα πάει αυτό το χρήμα από τον πλειστηριασμό των ακινήτων μας; Μήπως θα πέσει στην ελληνική αγορά; Όχι. Θα πάει στις τσέπες των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών.
Τι θα γίνει στο μέλλον με τα όποια χρήματα βγάζουμε; Φυσικά, θα φεύγουν αμέσως στο εξωτερικό σε επενδύσεις εκεί. Οι αφελείς τελείωσαν.
Ελλάδα τέλος. over…
hassapis-peter

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/05/ver.html#ixzz49knPixLx