Θράσος, αλαζονεία, αμάθεια και απέραντη περιφρόνηση

Posted: 22 Dec 2015 10:31 PM PST
Η βαθιά περιφρόνηση της κυβέρνησης προς τον λαό, την πραγματικότητα, στοιχειώδεις αξίες της ζωής και, κυρίως, προς την δημοκρατία, έφθασε σε σημείο που σπάει κόκκαλα.
Κάπου 45 Έλληνες ψηφοφόροι στους 100 δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου 40 Έλληνες στους 100 ψήφισαν «ναι» στην Ευρώπη και στα μέτρα.Είναι έτσι φανερό ότι η πραγματική λαϊκή στήριξη προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του φθάνει στην πραγματικότητα στους έξι Έλληνες στους δέκα. Και από τους ψηφοφόρους αυτούς, οι μισοί και πλέον είναι το παλαιό τριτοκοσμικό και οπισθοδρομικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην σημερινή κυβέρνηση εκπροσωπείται και από 15 υπουργούς και υφυπουργούς.Στην ουσία, λοιπόν, η σημερινή Ελλάδα κυβερνάται από μία λαϊκιστική μειοψηφία, την οποία συνθέτουν τα κρατικοδίαιτα και εθνικιστικά στρώματα μιας ακίνητης κοινωνίας, που όλο και πιο γρήγορα διχάζεται και βυθίζεται στην παρακμή.
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς αμείβονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

   
aftodioikisi.gr



Για τον τρόπο αμοιβής των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενημερώνει η ΓΣΕΕ τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας.
Ημέρες αργίας λόγω εορτών
Η 25η Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας από το νόμο.Η 26η Δεκεμβρίου, η 1η Ιανουαρίου και η 6η Ιανουαρίου (Θεοφάνια) δεν ανήκουν στις υποχρεωτικές αργίες από το νόμο, ωστόσο χορηγούνται είτε βάσει ειδικών ρυθμίσεων σε ΣΣΕ, Κανονισμούς εργασίας κλπ, είτε κατ’έθιμο, είτε οικειοθελώς από τον εργοδότη.Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.
Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
Αμοιβή ημερών υποχρεωτικής αργίας
Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν
Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.
Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν
Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας δικαιούνται
1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν
2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 25η Δεκεμβρίου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν
β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Στο στόχαστρο των θεσμών 300 επιδόματα – Ποια κινδυνεύουν περισσότερο

Στο στόχαστρο βάζουν οι θεσμοί τα επιδόματα πολυτέκνων και αναπήρων, με τελικό σκοπό να μειωθεί η δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων για χορήγηση επιδομάτων.Μάλιστα, η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο περιθώριο χθεςσινής συνέντευξης τύπου, έκανε λόγο για «εμμονές» των θεσμών με τα συγκεκριμένα επιδόματα.Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, περίπου 300 επιδόματα που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, είτε να καταργηθούν είτε να πραγματοποιηθεί ένας εξορθολογισμός τους, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.Με δεδομένο ότι από την 1η Απριλίου του 2016, αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναζητείται τρόπος ώστε να υπάρξει μεταφορά επιδομάτων σε αυτό το νέο μοντέλο οικονομικής παροχής σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Αναρτήθηκε από