Δημοκρατία και βάλε…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΣΕ τα σημάδια της στην ψυχή και το σώμα δημοκρατών η Χούντα, δημιούργησε και εκατομμύρια μεταπολιτευτικών αντιστασιακών. Κι έγινε συνήθεια και επιβαλλόμενος πολιτικός καθωσπρεπισμός να ξορκίζεις το κακό, που όμως δεν έβλαψε όλους το ίδιο. Και, βέβαια, ήθελε γνώση και ζύγιασμα πολύ να ξεχωρίσεις τους πραγματικούς απ’ τους ψεύτικους (αντιστασιακούς). «Ου πας ο λέγων μοι Κύριε…», αλλά οι πολλοί και κάλπικοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, κέρδισαν και την ψήφο στη θολούρα της αναζήτησης.

Έρανος για την μητέρα του κ. Στουρνάρα

Δέμα με τρόφιμα και ρούχα ετοιμάζει ομάδα Ηρακλειωτών με παραλήπτρια την μητέρα του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία σύμφωνα με δήλωση του γιου της, ζει με 500 ευρώ το μήνα. Ακούγοντας τον κ. Στουρνάρα να μιλάει για το πενιχρό εισόδημα της μητέρας του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star πολίτες του Ηρακλείου που ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες (έμποροι, δικηγόροι, βιοτέχνες κτλ) αποφάσισαν να επιστρατεύσουν όσο χιούμορ διαθέτουν και
να ετοιμάσουν ένα δέμα για να στηρίξουν την μητέρα του υπουργού. Ήδη, όπως είπαν -μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη από όπου απηύθυναν έκκληση και σε άλλους Ηρακλειώτες να στηρίξουν αυτή τους την πρωτοβουλία- έχουν μαζέψει τα πρώτα υλικά αγαθά (ρύζι, μακαρόνια) ακόμα και ένα παλτό μεταχειρισμένο για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Αύριο Παρασκευή θα αποστείλουν το δέμα στο υπουργείο Οικονομικών και μαζί με αυτό και μια επιστολή όπου θα περιγράφουν τις δικές τους δυσκολίες με τους φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις.
Πηγή: irakliolive.gr