H «δημοκρατία» μας, περίγελως της υφηλίου ...

Tου Χρηστου Γιανναρα
Tριάντα τόσες μέρες άρκεσαν για να μεταμορφώσουν την ειρηνική, πατριωτική διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων» πολιτών σε ξεφτίδια συρφετού που σεργιανούν στο Σύνταγμα από περιέργεια ή για τον χαβαλέ. Oι μικροπωλητές, ίσως πια περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους, δίνουν την αίσθηση ότι η έκρηξη προσφέρθηκε ανεμπόδιστα σε εμπορική εκμετάλλεση - ακόμα και πλανόδιοι ακροβάτες, μαζί με τους σουβλατζήδες, τους κουλουρτζήδες και όσους προμήθευαν τα «υλικά» της διαμαρτυρίας (σφυρίχτρες, φακούς λέιζερ, σημαιούλες) έσπευσαν να σκυλεύσουν την «αγανάκτηση». Nτεκόρ, τα άθλια τσαντίρια όσων εκφράζανε και με επιτόπιο ύπνο την οργή τους για το «σύστημα», ώστε η πλατεία να γίνεται πιστή εικόνα γυφτοπάζαρου - γυφταριό, τσιγγαναριό.

TAXISnet: Μάθετε τι θα πληρώσετε πάλι με ένα κλικ


Σε παραγωγική λειτουργία, τέθηκε από τις 12/9/2011, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου.Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ κύριε Βενιζέλε!!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΘΕΛΩ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΟΤΙ ¨ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ".

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΜΑΛΑΚΑ…

Από την ημέρα που ανέβασα αυτό το πράγμα για να γράφω δεν έχω δει ούτε μια φορά τα στατιστικά του. Δεν έχω ιδέα ούτε καν πώς τα βρίσκουν και τα διαβάζουν. Το έχω ξαναγράψει στο πρώτο κείμενο που ανέβασα εδώ, έγραφα σε ένα έντυπο, αλλά την ημέρα που μου είπαν να κόψω την κριτική στο καθεστώς και-αν-μπορώ-να-γράφω-καμιά-καλή-κουβέντα, σηκώθηκα κι έφυγα. Έχασα λεφτά, αλλά τον κώλο της συνείδησής μου τον κράτησα.