ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ- Aυτοί είναι οι ΑΡΙΘΜΟΙ που πονάνε την Ελλάδα- Πίσω τους κρύβουν χιλιάδες ανθρώπινες τραγωδίες που δημιούργησαν οι Μνημονιακές Πολιτικές!!

555

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, καταγράφει η Wall Street Journal: “Αυτοί είναι οι αριθμοί που πονάνε την Ελλάδα”. Όσο κι αν μοιάζουν ψυχροί οι αριθμοί, είναι φανερό πως πίσω τους κρύβουν χιλιάδες ανθρώπινες τραγωδίες που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.
25%
Τόσο έχει συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2008 έως σήμερα.
25,8%
Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή να είναι τον Οκτώβριο.
3η θέση
Είναι η θέση που κατέχει η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με τον περισσότερο πληθυσμό να βρίσκεται υπό τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.
23,1%
Πάντα σύμφωνα με την Eurostat είναι το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας κατά το 2013.
33,5% ή 77 δισεκατομμύρια ευρώ
Είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έχουν καθυστερήσει την καταβολή μιας δόσης για 90 ημέρες και πλέον.
70 δισεκατομμύρια ευρώ
Η αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια.
83,9%
Το ποσοστό της πτώσης του χρηματιστηρίου από το 2008 έως σήμερα.
1 στους 4
Αναφορά στο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το 2008, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει πως είναι συνολικά 230.000 επιχειρήσεις.
9 φορές
Πόσες φορές χρειάστηκε να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά το 2014 σε φόρους, σύμφωνα με όσα ορίζει ο προϋπολογισμός του κράτους.
7 φορές
Ο αντίστροφος αριθμός φόρων που πρέπει να πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε σύγκριση με το 2009.
23%
Ο φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 21,5% και της ΕΕ 20,5%.
100.000
Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν για το εξωτερικό , σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.
http://www.makeleio.gr/?p=259587