Απολύσεις στο Δημόσιο: πώς, πότε και από που θα φύγουν 14.000 υπάλληλοι

- Δέσμευση πολιτικών αρχηγών προς την τρόικα για 2.000 απολύσεις ως τα τέλη Μαϊου - Ποιοι υπάλληλοι μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο για απόλυση εφέτος και ποιοι έως τα τέλη του 2014
- Με νομοσχέδιο καταργούνται οι οργανικές θέσεις και απολύονται όλοι οι υπάλληλοι Δημόσιων φορέων και οργανισμών
- Προς κατάργηση μέσω νόμου το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό για άμεσες απολύσεις των επίορκων
- 12.000 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ θα προσληφθούν στη θέση όσων απολύονται
- 2.000 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στο Δημόσιο και θα διεξαχθούν νέοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ

Αυτή τη φορά και χωρίς περιστροφές όχι απλά έγινε λόγος για απολύσεις, αλλά για άμεσες αποχωρήσεις όχι μόνο επίορκων αλλά και άλλων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Κλείσαμε ως «δημοκρατία». Μετά τους τραπεζίτες, ατιμώρητη και η δωροδοκία.

Χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, στις 6 Μαρτίου ψηφίστηκε διάταξη, από τους αντιπροσώπους που στείλαμε στη Βουλή, έπειτα από πρόταση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η οποία αναφέρει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης».
Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία...του λαού στενάζει και εξαθλιώνεται, σε αντίθεση φυσικά με την κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα που περνάει καλά και κερδίζει, την ίδια στιγμή η ηγεσία  αυτής της νομενκλατούρας, δηλαδή το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε στο σημερινό χάλι, κάνει ό,τι μπορεί για να διασώσει τους επίορκους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και αυτούς που θα δωροδοκηθούν στο μέλλον. Αν μη τι άλλο αυτή η διάταξη παραπέμπει (αν τύχει να προκύψει θέμα) σε πολυετείς δικαστικές διαδικασίες, προκειμένου να ερμηνεύονται κάθε φορά οι έννοιες «υλική παροχή» και «έκφραση ευγνωμοσύνης», κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να απολυθεί ποτέ κανείς δημόσιος υπάλληλος που δωροδοκείται.
Μετά από αυτή την ενέργεια αλλά και εκείνη της απαλλαγής των τραπεζιτών, που θρασύτατα το πολιτικό σύστημα μας τρίβει στα μούτρα και με δεδομένο ότι δεν κουνιέται φύλλο, αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουμε τελειώσει ως Έθνος, ως λαός αλλά και ως πολίτες. Η πάλαι ποτέ ελληνική «δημοκρατία» κατέβασε ρολά. Κλείσαμε.  
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8805.html