Οι λαχνοί που κερδίζουν 1.000 ευρώ στη νέα λοταρία της ΑΑΔΕ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η νέα κλήρωση της φορολοταρίας αποδείξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις συναλλαγές του Μαΐου.Οι λαχνοί που κερδίζουν 1.000 ευρώ στη νέα λοταρία της ΑΑΔΕ

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν 1.000 τυχεροί, με τον καθένα να λαμβάνει από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε εδώ τους τυχερούς λαχνούς

Κάθε φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί ήδη να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μετέχει στη κλήρωση.

Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.
πηγή
https://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/3760124/i-lachni-pou-kerdizoun-1-000-evro-sti-nea-lotaria-tis-aade?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

ΕΝΦΙΑ – Ανατροπή: Κατάργηση του φόρου ως ένα ποσό και απαλλαγή από την τελευταία δόση – Πως θέλει να μειώσει τον φόρο η κυβέρνηση



Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή δεν θα είναι άμεση. Οι σκέψεις των επιτελών της κυβέρνησης για μείωση του φόρου πάνε για του χρόνου και… βλέπουμε, ενώ εάν υπάρξει η πιθανότητα απαλλαγής από μια εκ των δόσεων (αν και το σενάριο αυτό είναι μάλλον ακραίο)αυτή θα αφορά την πέμπτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.
Οι υποσχέσεις, μέσω διαρροών, από την κυβέρνηση για μείωση των φόρων συνεχίζονται και με τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα το σενάριο που κυκλοφορεί είναι τριπλό και περιλαμβάνει από κατάργηση του φόρου για μικρές περιουσίες ως και απαλλαγή από την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης για όλους.
Το μεγάλο πρόβλημα για το κυβερνητικό στρατόπεδο με την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών είναι η αύξηση που προκύπτει στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες. Έτσι διαρρέεται πλέον και με συγκεκριμένα παραδείγματα η πρόθεση μείωσης ή συγκράτησης του φόρου, ακόμη και για το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων.

Τα σενάρια για μειώσεις, πάγωμα και απαλλαγές

Μαζί με το “πακέτο” φορο-ελαφρύνσεων που θα φέρουν έμμεση αύξηση σε μισθούς και συντάξεις διαρρέεται και το σενάριο για τον ΕΝΦΙΑ.
Στον φόρο ακινήτων η κυβέρνηση για να απαλλαγή από την κατακραυγή για τις αυξήσεις στη λεγόμενη λαϊκή κατοικία διαρρέει ότι εξετάζει κατάργηση του φόρου για όσους έχουν πρώτη κατοικία ως 50 τετραγωνικά μέτρα και η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο όριο, όπως για παράδειγμα τα 50.000 ευρώ.Άλλο σενάριο είναι η μείωση του συντελεστή στον κύριο φόρο για ακίνητα σε περιοχές ζώνης ως 1.050 ευρώ το τετραγωνικό.Όλα αυτά βέβαια πρέπει να κοστολογηθούν και στη συνέχεια να έχουν και την έγκριση των δανειστών.
πηγή