ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ImageΟ πόλεμος που έρχεται, η ελληνική "εμπλοκή" και οι επικίνδυνοι "σταυροφόροι αναλυτές"---Η φράση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την οποία χαρακτήρισε την επίθεση στο Παρίσι “πράξη πολέμου” , είναι ισχυρή ένδειξη για το τι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Μια στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή της Συρίας είναι βέβαιη . Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτουν την επόμενη κίνησή τους . Για να μην ζήσουμε χειρότερα απ΄ όσα ζήσαμε στο Παρίσι.

Στην Ελλάδα ως γνωστόν υπάρχουν εκατομμύρια…αναλυτές. Όλοι μας το ΄χουμε το “κουσούρι” . Κι όπως ηταν αναμενόμενο πριν ακόμη η ίδια η Γαλλία να πάρει θέση , εδώ στην Αθήνα υπήρξαν οι πρώτες “αναλύσεις”. Νεαρός παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού που έχει άποψη επί παντός επιστητού έγραψε στο twitter του ότι “είναι δύσκολο να μην επιθυμείς να δεις τον ουρανό της Μέσης Ανατολής εκεί πάνω από τη Ράκα,κατάστικτο από Rafale…”! Και δεν είναι η μοναδική βαθυστόχαστη ανάλυση που έχει γίνει τις τελευταίες ώρες . Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι εδώ στο εσωτερικό της χώρας δίδεται διάσταση πολύ μεγαλύτερη απ΄ ότι στο εξωτερικό για τη πιθανή διέλευση δύο τρομοκρατών από τη Λέρο! Είναι βέβαιο ότι και αυτό το θεμα θα γίνει αντικείμενο για έναν ωραιότατο καυγά μεταξύ των ελληνικών κομμάτων!Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας ,παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά που έρχονται.
Πρώτον όσοι χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται υπέρ μιας γρήγορης στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Συρία ,η οποία επί της ουσίας θα γίνει για να βοηθήσει τα ποσοστά δημοτικότητας του Γάλλου Προέδρου και άλλων ευρωπαίων ηγετών πρέπει να είναι βέβαοι ότι μια τέτοια εξέλιξη  θα οδηγήσει απλά σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν χρειάζεται ανάλυση,χρειάζεται…μνήμη. Ιράκ,Αφγανιστάν,Λιβύη! Τα “νικήσαμε” και “η αποστολή εξετελέσθη” ,γρήγορα ξεχάστηκαν και η πραγματικότητα που προέκυψε μας έφερε στους τζιχαντιστές και στην εποχή τρόμου που ζούμε στην Ευρώπη.
Δεν πρέπει να συντριβούν οι ακραίοι ισλαμιστές θα πείτε; Μέχρι ενός! Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με επεμβάσεις “τηλεοπτικού χαρακτήρα” . Η όποια στρατιωτική επιχείρηση γίνει για την οριστική διάλυση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία. Χωρίς την δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας των τζιχαντιστών δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Αν η κάθε “μεγάλη δύναμη” εξακολουθήσει να παίζει το δικό της παιχνιδάκι στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, το απεχθές φαινόμενο της ακραίαΑς βίας των τζιχαντιστών απλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.Είναι προφανές ότι για να μιλήσουμε για οριστική λύση του θέματος το οποίο έχει προκαλέσει και την ανεξέλεγκτη πλέον προσφυγική κρίση , θα πρέπει να βρεθεί λύση και στο θέμα της Συρίας. Θα πρέπει όλοι οι ισχυροί να αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα. Η πτώση Άσαντ που διακαώς επιθυμούν οι δυτικοί οδήγησε στο σημερινό χάος. Επειδή και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη έριξαν καθεστώτα χωρίς όπως αποδείχτηκε να έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα ,θα πρέπει να είναι αποφασισμένο πριν από την όποια επιβολή λύσης τι θα ακολουθήσει στη Συρία. Και σ΄ αυτή τη περίπτωση είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μην έχει λόγο. Κι αυτό φαίνεται ότι είναι ένα ταμπού που οι δυτικοί ακόμη παλεύουν να ξεπεράσουν.
Σ΄ ότι μας αφορά. Διαβάζουμε τις τελευταιες ώρες πύρινα άρθρα για άμεση εμπλοκή μας στις όποιες επιχειρήσεις αποφασιστούν να γίνουν! Θυμίζει το “υπογράψτε ότι συμφωνία μας δώσουν οι Ευρωπαίοι” του καλοκαιριού που πέρασε. Γράφουν επίσης κάποιοι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σαφέστατη θέση κατά των ισλαμοφασιστών και να ταχθεί στο πλευρό των δυτικών.
Για να ηρεμήσουμε και να δούμε πως έχει η κατάσταση:
•Η Ελλάδα ότι επιχείρηση και να γίνει στη Μέση Ανατολή ,είναι εκ των προτέρων “μπλεγμένη”. Η παροχή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διευκολύνσεων που παρέχει διαρκώς , ανελλιπώς και με συνέπεια από τη Σούδα -κι όχι μόνο- είναι τεράστια συμμετοχή στις όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Ας μην υποτιμούμε τον ρόλο αυτών των διευκολύνσεων ,γιατί κακό στη χώρα κάνουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι “σύμμαχοι” δεν μας πίεσαν ποτέ αφόρητα για την “ενεργό” στρατιωτική συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις που έκαναν στην περιοχή. Η παροχή των διευκολύνσεων είναι πολύ πιο σημαντική απ΄ όσο εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε.
•Η Ελλάδα είναι μια δυτική,πολιτισμένη,ευρωπαϊκή χώρα. Κι αν δούμε το χάρτη , θα διαπιστώσουμε ότι είναι και η μοναδική στην περιοχή που παρά τα μεγάλα οικονομικά της προβλήματα ,παρά την υποδοχή 500 και πλέον χιλιάδων πορσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της , αποτελεί το μοναδικό κομμάτι γης που παρέχει ασφάλεια και ηρεμία,σε μια τεράστια περιοχή που ξεκινά από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και φθάνει μέχρι την Ουκρανία. Προφανώς και είναι κάθετα αντίθετη σε μορφώματα απάνθρωπης βίας όπως το Ισλαμικό Κράτος. Προφανώς και υπερασπίζεται τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Συνεπώς οι απόψεις περί “ξεκάθαρης θέσης” της Ελλάδας με ποιον είναι και με ποιον δεν είναι, είναι …ύποπτες για τα κίνητρά τους. Η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Είναι πολύ πιο πολιτισμένη και “ευρωπαϊκή” σε τέτοια ζητήματα. Και για να …ευλογήσουμε τα γένια των στρατιωτικών μας θα υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά , ότι η ελληνική στρατιωτική παρουσία σε αποστολές του εξωτερικού , όπως για παράδειγμα στο Αφγανιστάν, θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο. Οι Έλληνες στρατιωτικοί όπου πήγαν , έχτισαν,βοήθησαν και προστάτευσαν πληθυσμούς ταλαιπωρημένους από πόλεμο και διωγμούς. Κι ένα μερίδιο της ασφάλειας που ακόμη νοιώθουμε εδω στην Ελλάδα το οφείλουμε σ΄ αυτές τις “γέφυρες” που έστησαν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. 

http://www.onalert.gr/stories/o-polemos-pou-erxetai-i-elliniki-emloki-kai-oi-epikindynoi-stayroforoi/46171