ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Στις σύντομες ιστορικές αναλύσεις που παρουσιάσαμε σε αυτό το ιστολόγιο, θελήσαμε να δείξουμε ότι η Iστορίαόπως διδάσκεται στα πανεπιστήμια και καταγράφεται στα ακαδημαϊκά βιβλία, δεν είναι τίποτε άλλο από μία παρουσίαση εξωτερικών γεγονότων και καταστάσεων. Δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν της τον μεταφυσικό παράγοντα· είναι μία υλιστική ερμηνεία των συμβάντων του κόσμου μας.Αλλά ακόμη και αυτή η υλιστική ερμηνεία είναι λανθασμένη, εφόσον είναι επηρεασμένη από τα ιδεολογικά-πολιτικά πιστεύω των νικητών...δηλαδή εκείνων των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών ομάδων που επικράτησαν μέσα στις χώρες της σύγχρονης εποχής .Εν ολίγοις, πρόκειται για μία παραποιημένη ιστορία.Για να επιτευχθεί αυτή η παραποίηση χρησιμοποιούνται τέσσερις βασικές μέθοδοι:
Α)Η αγιοποίηση του «αυθορμητισμού» : 
όλες οι πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές πρέπει να φαίνονται σαν αποτελέσματα αυθόρμητων διαδικασιών, που ξεκινούν από απλές συγκρούσεις συμφερόντων ή από την πρωτοβουλία κάποιων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μερικά παραδείγματα :
ο Γαλλικός διαφωτισμός αναδύθηκε ξαφνικά, μέσα από την δραστηριότητα κάποιων ατόμων με ιδιαίτερα «ζωηρό» και «πεφωτισμένο» πνεύμα. Ήταν μία «αντίδραση» στην παλαιά τάξη πραγμάτων. Η επανάσταση των μπολσεβίκων ήταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης του προλεταριάτου με την άρχουσα τάξη. Ο Μάιος του 1968 ήταν η εκδήλωση των ουτοπιστικών οραμάτων των Γάλλων φοιτητών κλπ.
Β)Η απόκρυψη των χρηματοδοτήσεων. 
Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κάθε πολιτική, στρατιωτική ή κοινωνική παρέμβαση έχει ανάγκη από μεγάλη οικονομική υποστήριξη για να επιτύχει στους σκοπούς της, σχεδόν πάντα όταν γίνεται η ανάλυση του γεγονότος , στο θέμα των χρηματοδοτήσεων δεν γίνεται καμία αναφορά ή, εάν γίνει, αυτή θα είναι μικρή σε έκταση και επιφανειακή. Για παράδειγμα , μπορεί κάποιος να βρει πολλά βιβλία που να αναλύουν τις διάφορες πτυχές της Γαλλικής επανάστασης, θα δυσκολευτεί όμως πολύ να βρει ένα βιβλίο αφιερωμένο στις πηγές χρηματοδότησης αυτής της επανάστασης.
Γ) Η απόκρυψη των φυλετικών καταγωγών.
 Είναι σύνηθες όταν γίνεται η παρουσίαση του πρωταγωνιστή σε ένα ιστορικό συμβάν, να αναφέρεται η υπηκοότητά του και όχι η φυλετική του καταγωγή. Ωσάν οι ανθρώπινες οντότητες να μην είναι φτιαγμένες από αίμα και ψυχή αλλά να καθορίζονται αποκλειστικά από την πολιτογράφηση τους. Έτσι ο Κεμάλ Ατατούρκ αναφέρεται ως Τούρκος, ο Λένιν ως Ρώσος κλπ.
ΔΗ προώθηση της υλιστικής αντίληψης των ιστορικών συμβάντων.
 Υπάρχουν πέντε λέξεις που δεσπόζουν σε κάθε ιστορική ανάλυση: σύγκρουση συμφερόντων, ιμπεριαλισμός, καπιταλισμός, γεωστρατηγική. Μέσα στοΠΛΑΊΣΙΟπου δημιουργούν αυτές οι λέξεις είναι υποχρεωμένος να κινηθεί ο ιστορικός αναλυτής για να μην θεωρηθεί αιρετικός. Όμως ας κάνουμε ένα παράδειγμα : όταν ο ιστορικός θα συναντήσει στην πορεία των ερευνών του τον βαρώνο Amschel Rothschild, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει αποκλειστικώς ως ένα καπιταλιστή τραπεζίτη; Είναι εξακριβωμένο ότι αυτός ο τελευταίος ήταν ένας φανατικά θρησκευόμενος άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις αποφάσεις του ήταν επηρεασμένες από τα διδάγματα και τις εντολές της θρησκείας στην οποία ήταν οπαδός, δηλαδή του Ιουδαϊσμού. Πρέπει λοιπόν ο ιστορικός να ερμηνεύσει την δραστηριότητά του βαρόνου μόνον ως καπιταλιστική ή πρέπει να την δει μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο να περιλαμβάνει και την θρησκευτική διάσταση; Ο μαρξιστής φιλόσοφος Walter Benjamin, μέλος της Σχολής της Φρανκφούρτης ,είχε έντονο ενδιαφέρον για τον Εβραϊκό μυστικισμό. Ο ιστορικός οφείλει να ερευνήσει εάν αυτό το ενδιαφέρον του επηρέασε τις κοινωνικές θεωρίες αυτής της Σχολής.Ο ερευνητής λοιπόν που θα θελήσει να λάβει υπ' όψιν του όλες τις παραπάνω συνιστώσες, θα χαρακτηριστεί αμέσως ως: Συνωμοσιολόγος. Είναι η μαγική λέξη με την οποία «κλείνουν τον διακόπτη», σε όποιον τολμήσει να ερευνήσει διαφορετικά. Την λέξη αυτή την πιπιλίζουν συνέχεια οι δημοσιογράφοι, οι καθηγητές, οι πολιτικοί και τη χρησιμοποιούν, διότι έτσι επηρεάζουν την ψυχολογία των μαζών.Φυσικά οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ιστορικό ή πολιτικό γεγονός, πίσω από το οποίο δεν υπάρχει μία συνωμοσία. Άλλη μεγάλη κοροϊδία είναι αυτό που κάνουν ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί : παριστάνουν ότι ερευνούν διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα ποιοι ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν τον Χίτλερ ή τους Μπολσεβίκους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτά τα ζητήματα δεν έχουν ‹‹ξεκαθαρίσει ακόμη››, ή ότι υπάρχουν ‹‹διάφορες υποθέσεις ›› κ.λπ.Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας , φθάνει να ξεφυλλίσει τις εφημερίδες της εποχής του ’40, και θα δει ότι όλα ήταν ήδη γνωστά.
Βλέπε:
1.http://trove.nla.gov.au/ndp/del/article/63447594?searchTerm=lenin banker&searchLimits= 
2.http://trove.nla.gov.au/ndp/del/article/2754582?searchTerm=warburg hitler&searchLimits=
3. http://coat.ncf.ca/our_magazine/links/53/spivak-NewMasses.pdf
4.http://img248.imageshack.us/img248/6300/church3sr9.jpg

Πηγή

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ!ΔΕΙΤΕ τι θα πάθουμε αν καθυστερήσετε το ΔΑΝΕΙΟ για 30 μέρες! Θα γίνουμε Ισπανία!ZHTΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ......@@##$@!#$

portogalia
Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ σκληρά με τα νέο μνημόνιο και θα γίνουν πολύ πιο σκληρά! Θέλει τεράστια προσοχή το θέμα….με τις τράπεζες και τα δάνεια που παίρνει ο κόσμος, καθώς, θα πρέπει να εξετάζεται πάνταΑΝ είναι εφικτή η μηνιαία αποπληρωμή του. Και γιατί το λέμε αυτό;; Γιατί πολύ απλά, με το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο, οι 45 ημέρες που είχε στη διάθεση του ο δανειολήπτης για να πληρώσει τη δόση του δάνειου και να μην μπει στην κατηγορία των ληξιπρόθεσμων γίνονται 30. Μετά την παρέλευση 30 ημερών καθυστέρησης θα αποστέλλεται η πρώτη επιστολή προς τους ασυνεπείς δανειολήπτες.Στο σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας, με την οποία προβλέπεται ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση «μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30ή Δεκεμβρίου 2015 (σ.σ. αντί για τις 30 Ιουνίου της προηγούμενης απόφασης) για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών».Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 15 ημερών, τότε εντός άλλων 15 ημερών αποστέλλεται νέα προειδοποιητική επιστολή με ποινή πιθανό αποχαρακτηρισμό τους ως συνεργάσιμων και συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής τους κατοικίας.
fek
 Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:
Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της υποπαρ. (α) (ββ) του σταδίου 1 μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 τηςΔ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα:
(αα) εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,(ββ) εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση ΠΕΕ 42/30.5.2014) και την παρ. 3, περίπτωση β, του παρόντος Κεφαλαίου.
- See more at: http://paradrasi.gr/

Το δίλημμα ενός βλάκα

Γιάννης Λαζάρου


Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα. Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των "σωτήρων" καλά κρατούν. Η φοροδιαφυγή έχει αναδειχτεί σε μείζον ζήτημα και παρουσιάζεται σαν ένας γόρδιος δεσμός εδώ και πολλά χρόνια διότι αυτό βολεύει τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Ακόμη περισσότερο βολεύει τους σημερινούς που με αφορμή τους κακούς Έλληνες φοροφυγάδες κάνουν πάρτι με την υλοποίηση των εντολών που έχουν από τα αφεντικά τους. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι απλό από την στιγμή που υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία με θέληση για να λύσει το πρόβλημα αλλά και να λειτουργήσει υπέρ του λαού.Σε βαθιά περίσκεψη λοιπόν ο τσάρος της οικονομίας για να παταχθεί το φαινόμενο. Έτσι οδηγήθηκε στην σκέψη: «Να ξεφύγει από τη φυλάκιση ο ένοχος ή να φυλακιστεί ο αθώος». Το φιλοσοφικό ερώτημα που τέθηκε ζητά απάντηση και φυσικά δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί πολύ απλά τα τερτίπια των βλακών είναι τέτοια που δεν χρήζουν απάντησης. Αφού ούτως ή άλλως ο ένοχος στην Ελλάδα ποτέ δεν πήγε φυλακή και ούτε πρόκειται να πάει, μια ματιά στο περιβάλλον του Τσακαλώτου το κυβερνητικό θα πείσει και μπαμπουίνο Αλάσκας. Όσο για τους αθώους όλες οι κυβερνήσεις τώρα πια δεν τους στέλνουν φυλακή, αλλά τους σκοτώνουν. Μιλάμε για κανονικές δολοφονίες, μια ματιά στο καθημερινό δελτίο αυτοκτονιών θα πείσει και τον από γεννησιμιού του Συριζαίο. Τι να κάνει ο απελπισμένος τσάρος, παραγωγός φόρων και προστίμων; Έχει ντέρτι μεγάλο γιατί τα αφεντικά θέλουν χρήμα, κι άλλο χρήμα. Έτσι έφτασε να μονολογεί: «Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει σωστή απάντηση», πάλι η αμφιβολία τον τρώει, και συνεχίζει: «Μπορείς να το βάλεις τόσο ψηλά το πρόστιμο που στο τέλος δεν θα εισπράξεις τίποτα ή από την άλλη να το μειώσεις και να εισπράξεις περισσότερα χρήματα. Αυτά τα προσπαθείς, τα δοκιμάζεις και βλέπεις στην πορεία τι αποτελέσματα έχουν». Αυτός είσαι σωτήρα μας, αφού έχουμε δεν έχουμε θα πληρώνουμε τους πατριωτικούς φόρους εσύ θα παίζεις στο κεφάλι του κασίδη, θα δοκιμάζεις θα βλέπεις τα αποτελέσματα και ανάλογα τι θα σου λένε θα φτιάχνεις την πορεία. Η πολιτική στο κεφάλι τους είναι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι είμαστε αριστεροί και σωτήρες. Ας φοβερίζουμε τώρα τους κακούς Έλληνες και όταν πάρουμε τις εντολές βλέπουμε. Μόνο που ο άεργος Τσακαλώτος και η παρέα του δεν γνωρίζει πως η πλειοψηφία αυτού του λαού δεν μπορούσε ποτέ να κρύψει εισοδήματα οπότε και φορολογήθηκε άγρια πολλά χρόνια τώρα. Οι άλλοι είναι γνωστοί σε όλους. Μόνο τα υπουργεία και όλως τυχαίως οι κατά τόπους εφορίες δεν τους γνωρίζουν.

Σ.Τ

491.440 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ παίρνουν μισθό 412,62 ευρώ Στοιχεία του ΙΚΑ για τη μερική απασχόληση στην Ελλάδα

400 euro

Με μέσο μεικτό μισθό 412,62 ευρώ αμείβονται, πλέον, σχεδόν μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι (491.440) που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με τετράωρα και αντίστοιχα μειωμένες αποδοχές κατέγραψε στη διάρκεια του Απριλίου το ΙΚΑ.Με βάση τα στοιχεία, μεταξύ του Απριλίου '14 και του Απριλίου '15, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 3,56%, αλλά οι ασφαλιζόμενοι στο ΙΚΑ με λίγες ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 10,34% σε αντίθεση με τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση που αυξήθηκαν μόνο κατά 2,07%. Ο μέσος μεικτός μισθός για τους πλήρως απασχολούμενους (1.305.686 άτομα) διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα 1.211,88 ευρώ και, σε διάστημα ενός χρόνου (2014 ? 2015) ήταν μειωμένος κατά 1,34%.