.Στάση πληρωμών: Κανείς δεν πληρώνει κανέναν!


ΤΟ 50% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
Η χώρα έχει κηρύξει ανεπίσημα στάση πληρωμών και οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος σφυρίζουν… κλέφτικα σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα.
Η δύσκολη εξίσωση μεταξύ των όσων χρωστάει το δημόσιο στους προμηθευτές και στους επαγγελματίες αλλά και των χρημάτων που οφείλουν οι ιδιώτες στο κράτος (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) όχι μόνο είναι δυσεπίλυτη, αλλά πρόκειται για «πυρηνική βόμβα» που αν εκραγεί θα διαλύσει την εθνική οικονομία και θα δημιουργήσει πιστωτικό γεγονός με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα στοιχεία που έδωσαν πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδεικνύουν ότι ο συνεχής δανεισμός της χώρας, χωρίς ανάκαμψη της οικονομίας, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ανάμεσα στα χρωστούμενα του δημόσιου προς τους ιδιώτες και των ιδιωτών προς το δημόσιο.Η σύγκριση των αριθμών είναι ενδεικτική. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο – κατά βάση φορολογικές υποχρεώσεις – αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 1,223 δισ. ευρώ ήτοι σχεδόν κατά 0,7% του ΑΕΠ μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας τα 6,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από 5,584 το Μάιο.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο συνολικός «πληθυσμός» οφειλετών προς το δημόσιο είναι 4 εκατ. και από αυτούς σχεδόν ένας στους τέσσερις, δηλαδή το 25% θεωρείται από το δημόσιο ικανός να πληρώσει μέρος των οφειλών του ακόμα και με αναγκαστικά μέτρα… Ήδη βέβαια έχουν κινητοποιηθεί αναγκαστικά μέτρα στους μισούς εξ αυτών.Το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών που είναι ληξιπρόθεσμες αγγίζει πλέον το 50% του ΑΕΠ και συνεχίζει να αυξάνεται.
Από την άλλη πλευρά το δημόσιο χρώσταγε στα τέλη Ιουνίου στους ιδιώτες περί τα 6 δισ. ευρώ.Η σύγκριση δείχνει ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο μέσα στο 2016 (ήτοι 6,8 δισ. ευρώ) είναι περίπου ίσες με τα χρέη του δημοσίου προς αυτούς (5,9 δισ. ευρώ) στα τέλη του α’ εξαμήνου από τις οποίες πάνω από ένα δισ. ευρώ είναι οι επιστροφές φόρων…
Βέβαια από την α’ δόση του δανείου που εν μέρη έχει εκταμιευθεί στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, το δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, έχει αρχίσει να εξοφλεί οφειλές της τάξης του ενός δισ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο. Και συνεχίζει να αποπληρώνει οφειλές μέσα στον Αύγουστο.
Αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέες υποχρεώσεις που προστίθενται στις παλιές, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο που τροφοδοτείται από την ύφεση και την πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος…Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης πηγαίνοντας στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κερδίσει η χώρα από την πίστωση χρόνου μέσα σε αυτό το υφεσιακό σπιράλ.Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις πιο χαμηλές ρυθμίσεις, ενώ η κυβέρνηση κάθε μέρα προσθέτει στα υπάρχοντα χρέη, νέες οφειλές και νέους έμμεσους ή άμεσους φόρους.
Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του… ατυχήματος που όλοι ξορκίζουν και φοβούνται, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να το αποτρέψει. Το οικονομικό κραχ είναι προ των πυλών.Δυστυχώς όμως όταν συμβεί το κακό, τότε θα είναι πολύ αργά για… δάκρυα.

."Δόγμα Κίσινγκερ: Ως το 2018 δεν θα υπάρχει Ελλάδα!"


του Κωστή Αλεξίου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνας Φοιτητής που έτυχε να σπουδάζει προ δεκαετιών στις ΗΠΑ, έμεινε εμβρόντητος όταν ο Καθηγητής του στο Χάρβαρντ, του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Στην απορία του φοιτητή μας «μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει ποτέ στην ΕΟΚ;», η απάντηση ήταν περίπου «άκουσε εμένα που σου το λέω»…

Ο Καθηγητής εκείνος ήταν ο ίδιος ο Χένρυ Κίσινγκερ, ο μετέπειτα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και θιασώτης της άνανδρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ…
Πράγματι, ξαφνικά, το 1979 η Ελλάδα μπαίνει κυριολεκτικά χατηρικά στην ΕΟΚ, οπότε και αρχίζει η καταστροφή της εσωτερικής παραγωγής και στις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1980 μεγάλες και πασίγνωστες, μεγάλες, ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο (εργοστάσια παραγωγής όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Αιγαίον, αλλά και ελληνικές αλυσίδες λιανικής όπως Μινιόν, Ατενέ, Κλαουδάτος, Δραγώνας, Λαμπρόπουλος κα), αφού τα εισαγόμενα προϊόντα δεν είχαν πια δασμούς και φραγμούς, αλλά και οι ξένες επιχειρήσεις μπορούσαν να απλωθούν πλέον εύκολα στην λιανική αγορά της Ελλάδας με πολλά εισαγόμενα… Έτσι το πραγματικό ΑΕΠ αδυνάτισε σοβαρά και άρχισε να μεγαλώνει το ΧΡΕΟΣ και οι περίφημες αγροτικές επιδοτήσεις… Το μεγάλο δόλωμα, μιας μεγάλης αράχνης που ύφαινε συστηματικά τον ιστό της…
Και τότε είναι που στενός συνεργάτης Καθηγητής του Κίσσινγκερ, ζητά μια νέα εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ!
Ο φοιτητής μας και πάλι απόρησε: «στο ευρώ η Ελλάδα; Από πού κι ως πού»;
 Και η απάντηση ήταν εφιάλτης:
 «Αγαπητέ μου, μην απορείς. Η Ελλάδα θα μπει στο ευρώ και θα καταστραφεί οικονομικά.

.Στην εποχή της πληροφορίας οι μπλόγκερς άρχισαν να περνάνε τις πόρτες των Αστυνομικών Τμημάτων


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Δυστυχώς οι φόβοι και των πιο ακραίων συνωμοσιολόγων άρχισαν να αποτελούν την πραγματικότητα μας.
Πριν 7 χρόνια, με την έναρξη της κρίσης 10-15 άτομα, είπαμε να κάνουμε την ηλεκτρονική μας επανάσταση, ακολουθώντας τα χνάρια των αφυπνιστών του δυτικού κόσμου.
Στο διάστημα αυτό πάνω από 30.000 μπλογκς και σελίδες δημιουργήθηκαν στην ελληνική διαδικτυακής μας πραγματικότητας. Σήμερα με το ζόρι είμαστε 15-20 μπλογκς και σελίδες που έχουμε παραμείνει ενεργοί!
Τεράστιο ποσοστό των πάλαι ποτέ φίλων απορροφήθηκαν από το σύστημα, ξεπουλήθηκαν σε συμφέροντα εβραίων, αμερικανών, τούρκων, βούλγαρων και ρώσων. Και από τότε από την 2.500-3.000 θέση βρέθηκαν στην δεκάδα.
Ένα εξίσου μεγάλο μέρος ξαφνικά «βρήκαν δουλειά» φυσικά στο ελληνικό δημόσιο… και η αντισυστημική τους δράση πλέον ήταν αντίθετη με τη δουλειά τους, οπότε προτίμησαν το 1000 του δημόσιου τομέα από τα 40-50 ευρώ της adsense που βγάζουν τα μπλογκ κατά μέσο όρο το μήνα.
Κάποιοι που είχαν την ατυχία να έχουν εκκρεμότητες με το δημόσιο (οφειλές κλπ) εξαναγκάσθηκαν σε κλείσιμο.
Και όμως όλα αυτά αυτοί που σήμερα μας κυβερνάνε πριν από 1,5 χρόνο τα καταδίκαζαν και θεωρούσαν τους μπλόγκες την δύναμη της αληθινής ενημέρωσης.
Σήμερα έχουν περάσει τον χειρότερο νόμο, που μας καταδικάζει όλους στην αφάνεια, που δίνει υπερεξουσίες στις διωκτικές αρχές και φυσικά θα μας κλείσει σε χρόνο ρεκόρ.
363
Η αρχή έγινε από από την μήνυση επειδή κάποια εξέθεσαν τους υπουργούς στην Αίγινα. Να το θυμηθείτε αυτή θα είναι η δικαιολογία να κλείσουν όλα τα αντισυστημικά μέσα της χώρας. Μετά σήμερα κιόλας η συντάκτρια του allnews.gr έφαγε την πρώτη μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορά τους αεροψεκασμούς, τα εμβόλια και την «κλιματική αλλαγή».
Και αυτή φίλοι είναι η αρχή Φυσικά θα θυσιάσουν και συστημικούς δημοσιογράφους τύπου Πρωτοσάλτε, έτσι για να δείξουν ότι είναι αμερόληπτοι…
Μόνο που από πίσω από αυτούς βρίσκονται δικηγόροι κορυφές, ενώ πίσω από εμάς είναι μόνο το 40 ευρώ της adsense…
Καληνύχτα Ελλάδα
Ας πρόσεχες, τις επιλογές σου πλέον θα τις πληρώσεις πολύ ακριβά…
Βλέπεις αυτοί οι μπλόγκερ είναι που ξεκίνησαν όλα τα κινήματα (Υπέρβαση, Δεν πληρώνω κλπ), αυτοί ήταν που διοργάνωσαν τις τεράστιες συγκεντρώσεις του 2011, αυτοί ήταν που με νύχια και με δόντια σε ενημέρωναν για τα capital control για το psi για τη χρεωκοπία του 2012, για τα αεροπλάνα μεγάλα με λεφτά που ερχόταν νύχτα… Αυτά που δεν σου είπε κανείς 6 χρόνια τώρα…
Είναι αυτοί που σου λένε η χώρα ΔΙΑΛΥΕΤΕ και ότι η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί σε έχουν πουλήσει σε μασώνους, σε εβραίους και σε ξένα συμφέροντα.
Είναι αυτοί που σου μίλησαν για το σχέδιο τριχοτόμησης της χώρας, για τις προφητείες, για την Αμφίπολη, για τον Αριστοτέλη…
Χωρίς αυτούς φίλε αλήθεια ποιανού αλήθεια θα ξέρεις;
ΥΓ Συνεχίζουμε όσο θα αντέξει η τσέπη μας, μετά θα πέσει μαύρο… και την ίδια ώρα με το πρώτο αεροπλάνο για έξω… Γιατί τότε θα έχει φύγει και το τελευταίο ψήγμα ελευθερίας σε αυτή τη χώρα… γιατί τότε δεν αξίζει να μένει κανείς… Ας την κάνουν Μπαγκλαντές, αφού ο Έλληνας ή θα έχει μεταναστεύσει ή θα είναι στη μερίδα της κατηγορίας κότα λυράτη…
Εγώ σε τέτοια «Ελλάδα» δεν θα μείνω!
Προτιμώ να είμαι εις γνώσιν μου δούλος, παρά υποδουλωμένος «ελεύθερος».
Ζαχαρίας over and out…

http://www.e-koutsobola.gr/2016/08/blog-post_568.html