Μιλάς Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρεις. Do you speak Greek, simply do not know.

Η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της από τις εκδόσεις Ιανός με τίτλο: «You speak Greek, you just don't know it» («Μιλάς Εληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»). Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση χιλιάδων ελληνικών λέξεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα, χωρισμένες αλφαβητικά και θεματικά σε 3 στήλες, με την αγγλική λέξη, την αντίστοιχη ελληνική λέξη και την ελληνική λέξη με λατινικούς χαρακτήρες για να διαβάζεται εύκολα από τους ξένους.Από το εξώφυλλο ακόμη, η συγγραφέας μας ενημερώνει για 6.000 λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά. Μια έξυπνη ιδέα προβολής της ελληνικής γλώσσας που προτρέπει τους αγγλόφωνους να κατανοήσουν πόσο καλά γνωρίζουν τα Ελληνικά, αν και δεν το ξέρουν!
Ποσειδώνας 

Καπιταλισμός με τρόπο «ελληνικό». Η αμερικανική «βοήθεια», τα «τζάκια» και η γέννηση του «χρέους...........?

Βρισκόμαστε στα 1947. Η Μεγάλη Βρετανία «παραχωρεί» τα κλειδιά της μικρής Ελλάδας, στο μέσο ενός εμφυλίου πολέμου που αυτή δημιούργησε, στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Το σκηνικό ενός έργου που θα παρακολουθήσει η διεθνής κοινή γνώμη και θα ζήσουν από δω και πέρα  εκατομμύρια Έλληνες, στήνεται με αριστοτεχνικό τρόπο. Το στήσιμο των κυβερνήσεων-μαριονετών  είναι έργο των νέων προστατών του έθνους.

Ο εφιάλτης της ανεργίας...........


Η έκθεση τονίζει την έντονη ανησυχία των γραφειοκρατών, για το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατομμύρια (!), ιστορικά υψηλό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2011, ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 22,7 εκατ. ανέργους, (ποσοστό μικρότερο κατά 11,6%). Το ποσοστό ανεργίας 10,4% σε επίπεδο Ε.Ε. αυξήθηκε σε 17 κράτη- μέλη και οι αποκλίσεις διευρύνθηκαν εκ νέου, αφενός μεταξύ των χωρών της Ένωσης με τις καλύτερες επιδόσεις και αφετέρου μεταξύ των «περιφερειακών» χωρών.Μία πρωτοφανής «ψαλίδα» σε ποσοστό 20,6% διαπιστώνεται μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%).

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ


Μεταφράζει και μας στέλνει από την Ισπανία ο @mpatman
Εμείς, οι απλοί άνθρωποι μπουχτισμένοι να υποφέρουμε απο τις συνέπειες της διαβίωσης σε ένα εξαρτώμενο και εξαναγκασμένο απο τις αγορές σύστημα, το οποίο σαφώς δεν  είναι βιώσιμο και μας οδήγησε να είμαστε θύματα μιας μεγάλης κλίμακας απάτης που ονομάζεται κρίση, ενωνόμαστε για να συγγράψουμε αυτό το μανιφέστο και καλούμε όλους τους πολίτες να ενωθούν γύρω απο τις αξιώσεις που υποστηρίζει αυτό το μανιφέστο.

........χρυσαφί χρώμα...........

Μια γνωστή μου επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στη Νέα Βαβυλώνα μου είπε ότι οι "γνωστοί",μαζεύουν βιαστικά κίτρινο μέταλλο..... “Έχει γεμίσει η Ελλάδα με αγγελίες,του τύπου : αγοράζω χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή και σε τόπ τιμές… Βρήκα κάτι υπεραιωνόβιους χρυσομαζώχτρες, που θυμούνται ακόμα λεπτομέρειες από την παιδική τους ηλικία και μου είπαν πως το ίδιο συνέβαινε στην δεκαετία του ’30-40 πριν ξεσπάσει ο παγκόσμιος πατέρας. Οι αιώνιοι χρυσοθήρες μάζευαν και κάποιοι άλλοι προχωρημένοι τους μιμούνταν. Μετά ήρθε ο πόλεμος και η κατοχή και τα χαρτονομίσματα που κατείχαν οι πολλοί έγιναν χαρτοπόλεμος. Αυτοί που είχαν χρυσό, έτρωγαν κοψίδια μέσα στην γενική λόρδα και αγόρασαν την μισή Αθήνα για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία.... ο καθένας τα συμπεράσματά του.