Διώτης:Ναι έχουν ποινικές ευθύνες και οι τέσσερις!

Διώτης:Ναι έχουν  ποινικές ευθύνες και οι τέσσερις!
Κατά την κατάθεσή του τα δύο προηγούμενα 24ωρα στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Ιωάννης Διώτης εξέθεσε τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Μπίκα, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο. Την μεγάλη έκπληξη την ετοίμαζε σήμερα όμως, αναγνωρίζοντας ευθέως ποινικές ευθύνες όχι μόνο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε βάρος των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμα και σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Καθώς, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης κατέθετε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος τον διέκοψε και του είπε: «Εγώ δεν καταλαβαίνω από πολιτικές ευθύνες, γιατί είμαι νομικός και επειδή και εσείς είστε νομικός, σύμφωνα με αυτή την ιδιότητά σας θεωρείτε, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι' αυτούς τους τέσσερις;». Η απάντηση του Ιωάννη Διώτη ήταν ορθά - κοφτά «Ναι!».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης στην σημερινή του κατάθεση εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο usb στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε δηλώσει.
«Έχω πει ότι έγινε μία συνάντηση, ακριβώς για να παραδώσω στον Ευάγγελο Βενιζέλο το usb, στη Βουλή, αλλά φαίνεται, όλα τα στοιχεία οδηγούν πια στη βεβαιότητα ότι τότε έγινε αυτό, στις 8 Ιουλίου», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Στην επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή αν σήμερα διευκρινίζει και καταθέτει επίσημα ότι το έδωσε στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου, απάντησε θετικά συμπληρώνοντας ότι όλα τα στοιχεία τον οδηγούν σε αυτό.