Παγίδες στη ρύθμιση των 12 δόσεων στην εφορία

Παγίδες στη ρύθμιση των 12 δόσεων στην εφορίαΣε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να εκτείνονται έως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 μπορούν να εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις υπέρογκες χρεώσεις του φετινού εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καλούνται φέτος να εξοφλήσουν, με το εκκαθαριστικό σημείωμα της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, έως και 4 διαφορετικά χαράτσια μαζεμένα (φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης). Οι πολίτες αυτοί έχουν δύο εναλλακτικές δυνατότητες να αποπληρώσουν τις οφειλές αυτές έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις αντί σε 3 διμηνιαίες που αναγράφει το εκκαθαριστικό. Ουσιαστικά μπορούν να επιμηκύνουν την εξόφληση των οφειλών του φετινού εκκαθαριστικού ακόμη και μέχρι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016. Ωστόσο η επιλογή των 12 μηνιαίων δόσεων κρύβει ορισμένες παγίδες, όπως η επιβάρυνση των οφειλών τους με τόκους, ακόμη κι αν δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και η υποχρέωση υποβολής αναλυτικών στοιχείων για τη μηνιαία εισοδηματική και τη συνολική περιουσιακή κατάσταση.

Ποιοι θα χτυπηθούν από το νέο πρόγραμμα Τσίπρα

Από την ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας να ξορκίσει το φάντασμα του...προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Εκεί που υπήρχαν νταούλια και ζουρνάδες, πλέον υπάρχει ένα Μνημόνιο που ήρθε από τα… αριστερά και κρύβει παγίδες.Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει εν όψει εκλογών το πρόγραμμα της κυβέρνησης αποφεύγοντας λέξεις κλειδιά που ήταν στη «μαύρη» λίστα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Οι υποσχέσεις παραπέμπονται στο μέλλον, ενώ το Μνημόνιο είναι το «αναγκαίο» που πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα.
Πίσω από 22.600 λέξεις, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ευθέως και στοχοποιεί ό,τι και όποιον άντεξε έως τώρα στην κρίση: τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τη ναυτιλία, τη μεσαία τάξη. Εμμέσως, όμως, αν και ακούγεται τρελό, ισοπεδώνει και τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους που αναζητούν δουλειά και τις ευπαθείς ομάδες που στήριξαν με υψηλά ποσοστά το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.Το κείμενο των νέων μέτρων βρίθει αντιφάσεων. Τις επικαλείται μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει ότι έτσι μπορεί να πετύχει το καλύτερο, αν γλιτώσει πρώτα τα χειρότερα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελεί ένα περίκλειστο κείμενο, αλλά εμπεριέχει αντιφάσεις και ανοιχτά μέτωπα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις, την ίδια στιγμή όμως είναι αποφασισμένη να αναζητήσει ισοδύναμα και θα διαπραγματευτεί σκληρά για όλα εκείνα τα σημεία της συμφωνίας που έχουν παραμείνει ανοιχτά».
Το νέο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει το «σκίσιμο του μνημονίου με έναν νόμο – ένα άρθρο», το «κούρεμα του χρέους», τη «χορήγηση της 13ης σύνταξης», τη «θέσπιση αφορολογήτου 12.000 ευρώ», την «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» και άλλα μέτρα που υποσχόταν πέρυσι από τη ΔΕΘ ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Περιλαμβάνονται όμως με σχεδόν πανηγυρικό τόνο η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (με τον ίδιο εισπρακτικό στόχο παρά τη μείωση των αντικειμενικών τιμών), η άγρια φορολόγηση των αγροτών, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, η διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών και εκατοντάδες ακόμη μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με όσα πρέσβευε πριν από λίγους μήνες.Στις 68 σελίδες του κρύβονται μέτρα που ούτε ακραίες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις (στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό) μπόρεσαν ή τόλμησαν να εφαρμόσουν, όπως οι αυξήσεις ΦΠΑ και η φορολόγηση των κατοίκων της υπαίθρου.
Με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
– Oι αγρότες θα πληρώσουν τριπλάσιο φόρο μέσα σε τρία χρόνια. Το 2016 θα χάσουν έως και 70% του εισοδήματος της χρονιάς.
– Οι συνταξιούχοι που φοβήθηκαν μην τυχόν χάσουν 15-50 ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και το email Χαρδούβελη χάνουν πλέον 200 ευρώ τον μήνα από την κύρια σύνταξη.
– Νέοι, άνεργοι και όσοι εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα με την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στην επαρχία χάνουν ευεργετήματα που είχαν ως κάτοικοι της υπαίθρου (μειωμένος ΦΠΑ, φοροαπαλλαγές) και γυρίζουν στο μηδέν.
– Ο τουρισμός, που αποδείχτηκε σανίδα σωτηρίας μέσα στην κρίση και βοήθησε τη χώρα να επιπλεύσει όταν βυθιζόταν για χρόνια στην ύφεση, χάνει τώρα αγορές με την επιβολή ΦΠΑ 23%.
– Η κραταιά ελληνική ναυτιλία στοχοποιείται και διώκεται, γεννώντας ανησυχίες για το μέλλον της ναυτοσύνης στη χώρα μας.
Υ.Γ Να μην ξεχνάμε και την νεα δημοκρατία,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ που με την ωηφο τους στο 3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ έβαλαν και αυτοι το λιθαράκι τους στην εξόντωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...
http://dinatos.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html