Δέκα πιθανές σκέψεις του καλού αγανακτισμένου - αποφασισμένου πολίτη

1.      1.   Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι επανάσταση οποιεσδήποτε μορφής δεν γίνεται και δεν μπορεί να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα  χωρίς ηγέτη ή ηγέτες καθοδηγητές και διαμορφωτές σκέψης και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.
2.   2.    Ότι ο διαμαρτυρόμενος – επαναστάτης – διαδηλωτής  - αγανακτισμένος  πολίτης πρέπει να έχει σαφείς στόχους και να ακόλουθη κάποιο σχέδιο εξελισσόμενης δράσης

διηγήσεις 4 σύγχρονων γυναικών - Κωνσταντίνα Κούνεβα, Φωτεινή Λαμπρίδη, Ρενάτα Βιντζηλαίου και Ελένη Καλαμπόκα

Μέσα από τις διηγήσεις 4 σύγχρονων γυναικών - Κωνσταντίνα Κούνεβα, Φωτεινή Λαμπρίδη, Ρενάτα Βιντζηλαίου και Ελένη Καλαμπόκα -

W4CRISIS from ThePressProject on Vimeo.

επιχειρούμε μια σύντομη αναδρομή στη σχέση που έχει επιφυλάξει στη γυναίκα το οικονομικό μοντέλο, από τις απαρχές του το 18ο αι. μέχρι σήμερα. Στην προβολή θα είναι παρούσες και οι «πρωταγωνίστριες».

Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…


Στον χρόνο που μεσολάβησε λοιπόν, είχαμε μία σαφή αναβάθμιση του Χάρη Παμπούκη με αυξημένες αρμοδιότητες για την διαχείριση επενδύσεων, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια πολλών υπουργών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους τότε, στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παμπούκης “της πιάτσας” μπορεί να έλθει σε απ’ ευθείας επαφή, χωρίς μεσάζοντες με funds του εξωτερικού όπως αυτό του Κατάρ.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ GAP έχεις τα κότσια;


γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
Αγαπητέ πρωθυπουργέ, Μετά από συζήτηση με τους πυρηνικούς εγκεφάλους της κυβέρνησής σου αλλά και τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που έχεις, αποφάσισες να μας μιλήσεις για την νέα εθνική αφήγηση.Εθνικό και μεγαλοπρεπές δεν λέω, μόνο που σου διαφεύγει ότι έχουμε ήδη εγκαταλείψει τον «ΤΙΤΑΝΙΚΟ» και κολυμπάμε στα παγωμένα νερά, ενώ από πάνω μας κόβουν βόλτες τα ελικόπτερα του Χριστοφοράκου, του Καραβέλα ενώ περνάνε ξυστά από τα σωσίβιά μας οι θαλαμηγοί των αγαπημένων σου νταβατζήδων.

Facebook & Twitter δηλώνουν ανυπακοή σε κυβερνητικές εντολές


Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, το Facebook και το Twitter, αποφάσισαν να αντιδράσουν σθεναρά στη λογοκρισία, ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπακούουν σε κυβερνητικές εντολές για απαγόρευση δημοσιεύσεων σχολίων ή μηνυμάτων χρηστών τους από πορείες, διαδηλώσεις, ακόμα και όταν αυτές καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια.Στη διάρκεια των επεισοδίων στη Βρετανία υπήρξαν συλλήψεις αρκετών ατόμων με την υποψία ότι χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter ή εργαλεία όπως το Blackberry Messenger (ΒΒΜ) για να υποκινήσουν άλλους σε ταραχές.