ΟΔΗΓΟΣ: Τα 20 επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργους και επιχειρήσεις

Παρουσιάστηκε σήμερα το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων», με κεντρικό στόχος την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35 και με έμφαση στους νέους με χαμηλά τυπικά προσόντα. Πρόκειται για ένα πακέτο δράσεων 600 εκατ. ευρώ που αφορά 350.000 άτομα.
Οι δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από το Υπουργείο Εργασίας αφορούν σε προγράμματα προώθησης της απασχόλησης, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν προϋπολογισμό 390 εκ €, και αφορούν σε 63.000 ωφελούμενους νέους.
Οι δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Τουρισμού αφορούν σε προγράμματα ενίσχυσης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, μαθητείας και πρακτικής άσκησης, έχουν προϋπολογισμό 130 εκ €, και αφορούν σε 283.000 ωφελούμενους νέους.
Οι δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αφορούν σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, έχουν προϋπολογισμό 80 εκ €, και αφορούν σε 3.100 ωφελούμενους νέους.

Σήμερα ψηφίζεται το φορολογικό στη Βουλή...@@#@$%#@#@

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει για όλους αυξημένους φόρους.

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν κόστος 1 δισεκατομμυρίου και θα είναι αδύνατο να “περάσουν” από τους εταίρους καθώς θα θεωρηθούν δαπάνες. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, τονίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».
Αναφερόμενος στο εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως θα βασίζεται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα καταρτιστεί.
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=184948&nslt=1&catid=13

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η μεγάλη απάτη! (Άρθρο του Nigel Farage)


Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000,
Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους μελετήσει. Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.