Πάνος Καμμένος: «Δεν θα ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό»

Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί και δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία» στην Βουλή – Θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας – Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα – Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση – Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια..«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα δεν θα γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό των Σκοπίων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Τόνισε ειδικότερα πως δεν πρόκειται να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση αναφέροντας πως επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο προκειμένου στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση σχετικά με το χρέος και την επόμενη ημέρα έπειτα το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα να βγει από την εποχή των μνημονίων. Υπογράμμισε μάλιστα πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ καλό στάδιο.Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Θεωρώ, ότι είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει μετά το δημοψήφισμα, να εγκριθεί από τον λαό να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε αφού ολοκληρωθούν αυτά θα έρθει στην Βουλή προς κύρωση».Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης: «Η δική μας θέση είναι ότι αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992». Ο κ. Καμμένος επανήλθε στην πΓΔΜ λέγοντας ότι: «Θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε απο δημοψήφισμα είτε απο την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων». Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή την διαδικασία. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατ’ αρχήν στην διεθνή κοινή γνώμη οτι δεν ειναι η Ελλάδα που αποκόπτει την ευρωπαική πορεία των Σκοπίων». Η Ελλάδα είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που εμείς διαφωνούμε αλλά στην κατεύθυνση της λύσης».


Καμμένος: δεν θα ευδοκιμήσει η συμφωνία
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας ανέφερε επίσης: «Εγώ ρισκάρω να πω οτι ο λαος της πΓΔΜ δεν υπαρχει περίπτωση να δεχθεί αυτή την συμφωνία. Καλώ τα άλλα κόματα να ξεκαθαρίσουν την θεση τους, κυρίως τη ΝΔ.»
Θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας στους ΑΝΕΛ – Όποιος θέλει να φύγει από τώρα
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα μιλώντας για την συμφωνία πως αυτή που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. Επανέλαβε πως το κόμμα του δε θα ψηφίσει συμφωνία η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία υπογραμμίζοντας πως θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα. Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε επιπλέον πως «Οποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, τίθεται αυτόματα εκτός κινήματος, δεν έχει θέσει στο κόμμα και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος».
Εμπιστεύομαι τον Κοτζιά
«Τον κ. Κοτζιά τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θεωρώ ότι έγιναν βήματα που ποτε δεν είχαν γίνει ως σήμερα. Θεωρώ ότι ειναι ένας εξαιρετικός διαπραγματευτής.  Παρ όλα αυτά δεν συμφωνώ μαζί του εξαρχής στη χρήση οποιουδήποτε ονόματος με τον όρο Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Καμμένος.Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε επιπλέον πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης.  Η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές αλλά και για τις ευρωεκλογές.