Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, οι Γερμανοί ειρωνεύονται.....

Εν μέσω αμφισβητήσεων και ειρωνικών δημοσιευμάτων, η Ελλάδα αναλαμβάνει από σήμερα την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το 1ο εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014) για 5η φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981.
Ο γερμανικός τύπος ασχολείται καθημερινά με την Ελλάδα, με αιχμηρά δημοσιεύματα, σχετικά με την ικανότητα μιας χώρας, που ζει με δανεικά, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Guardian, έκανε λόγο για τη "μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας" να αποδείξει σε όλους ότι είναι μια κανονική χώρα, παρά την οξύτατη οικονομική κρίση, που βιώνει.

Η Ελλάδα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, του Σημίτη και του Σαμαρά

Αυτή είναι η Ελλάδα. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, του Σημίτη και του Σα(χλα)μαρά. Και όλων των από κάτω αυτών, από τους κοντινούς μέχρι τους πιο μακρινούς. Από τα μεγάλα στελέχη μέχρι τα μικρότερα.
  Όλοι όσοι είχαν μια οποιαδήποτε σχέση με τα δύο κόμματα, είχαν μπολιαστεί με τη νοοτροπία τους. Αυτή που τους έλεγε "κλέψε, φάε, ζήτα". Και μόλις καταλάμβαναν μια δημόσια θέση, έκαναν πράξη τη νοοτροπία. Έκλεβαν, έτρωγαν και ζητούσαν προμήθεια για τα πάντα.Ο Τσοχατζόπουλος, ο Χριστοφοράκος, ο Μαντέλης, είναι όλοι δημιούργημα αυτής της "φιλοσοφίας ζωής". Και όλοι όσοι βρέθηκαν κάποια στιγμή δίπλα σε αυτούς, έκαναν στο μέτρο της θέσης τους το ίδιο. Γιατί αν δεν έκαναν το ίδιο, αν δεν είχαν την ίδια "φιλοσοφία ζωής", κάποιος θα είχε αντιδράσει, κάποιος θα είχε πει κάτι και δεν θα προλάβαιναν οι επώνυμοι να αποκτήσουν τόσο μεγάλες περιουσίες κλέβοντας. Δεν θα ψάχναμε τους Χριστοφοράκους.