.Επιστρέφονται αναδρομικά από 2.500 έως 15.000 ευρώ στους δικαστικούς, ενώ καταδικάζονται σε θάνατο δια πείνας χήρες και ορφανά!


Την επιστροφή και αναδρομικά των επιπλέον φόρων που πλήρωσαν κατά τα τελευταία τρία έτη οι δικαστικοί, λόγω μη συνυπολογισμού της φοροαπαλλαγής του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους που κέρδισαν στο Μισθοδικείο, προβλέπει εγκύκλιος που ....απέστειλε στις ΔΟΥ όλης της χώρας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές, το ποσό που θα πρέπει να πάρουν από την εφορία κυμαίνεται από 2.500 έως και 15.000 ευρώ ο καθένας.
Σύμφωνα με την Ημερησία, αυτό οφείλεται επειδή με δύο αποφάσεις του (τις αριθ. 89/2013 και 6/2015) το Ειδικό Δικαστήριο της παρ. 2 του άρ. 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείο), έκρινε ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών που προσέφυγαν, πρέπει να υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων), λόγω της εξίσωσης των εισοδημάτων των δικαστικών με την –απαλλασσόμενη κατά το 25% από φόρους- βουλευτική αποζημίωση.


ΠΗΓΗ