ΑΑΔΕ: Σύνδεση ταμειακών ανά λεπτό με το Taxis - Οι αλλαγές στις αποδείξεις

Μέχρι και ανά ένα λεπτό της ώρας θα έχουν την δυνατότητα οι ταμειακές μηχανές να συνδέονται με το Taxis προκειμένου να στέλνουν τα δεδομένα των αποδείξεων 

Μέχρι και ανά λεπτό της ώρας θα μπορούν να συνδέονται από τον Ιούνιο οι ταμειακές μηχανές με το Taxis για να αποστέλλουν τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.   
Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το taxis το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020. 
Επίσης, σ' αυτήν προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.   
Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:   

- κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.   
- κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.   
- κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  
Πηγή: www.lifo.gr