Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων

Η αύξηση στη φορολόγηση θα επιβληθεί από 31η Ιανουαρίου 2019 στη λιανική και όχι στη χονδρική τιμή. Αναλυτικά πώς θα κυμαίνονται οι τιμές....

Προαναγγελία νέας αύξησης στις λιανικές τιμές των τσιγάρων κατά περίπου 10 λεπτά ανά πακέτο των 10 τσιγάρων αποτελεί η νέα αυξημένη Σταθμισμένη Μέση Τιμή (Σ.Μ.Τ.) λιανικής πώλησης των τσιγάρων που όρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την περίοδο από την 31η Ιανουαρίου 2019.
Σε απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η ΑΑΔΕ ορίζει ως Σταθμισμένη Μέση Τιμή (Σ.Μ.Τ.) λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 209,06 € ευρώ τη φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα), η οποία μεταφραζόμενη στο πακέτο των 20 τσιγάρων διαμορφώνει μια τιμή της τάξης των 4,2 ευρώ.
Για το 2018 η ΣΜΤ λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 204,78 ευρώ τη φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ.=1.000 τσιγάρα). Με άλλα λόγια η μέση επίσημη τιμή για το πακέτο των είκοσι τσιγάρων διαμορφώνονταν περίπου στα 4,10 ευρώ.
Η συγκεκριμένη τιμή που δίνει η ΑΑΔΕ διαμορφώνεται από τις μάρκες με την μεγαλύτερη ζήτηση και δεν είναι απαραίτητο να περάσει άμεσα και στις τιμές λιανικής πώλησης των τσιγάρων Ωστόσο οι καπνιστές θα πρέπει να περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες αυξήσεις στο κάθε πακέτο που αγοράζουν ανάλογα με την ζήτηση της μάρκας που καπνίζουν και τους αποθέματος με « παλιά τιμή» που έχει δημιουργήσει η κατασκευάστρια εταιρία.

Πηγή