ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει γιατροί και ερευνητές που κλήθηκαν να μελετήσουν την περίπτωση ενός μικρού χωριού στη Γερμανία, όπου ο καρκίνος του στήθους, πνεύμονα, οισοφάγου, στομάχου και μήτρας έχει χτυπήσει την πόρτα σχεδόν κάθε νοικοκυριού. Πρόκειται για το Βεβελσφλέτ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, ή αλλιώς το χωριό των καταραμένων, όπου τα νέα κρούσματα καρκίνου είναι 50% πάνω από τον μέσο όρο στη Γερμανία. Μάταια προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λούμπεκ. Οι κάτοικοι είναι κατηγορηματικοί πως για την κατάστασή τους υπεύθυνα είναι τρία πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή, καθώς κι ένα ναυπηγείο όπου χρησιμοποιούνται πολύ τοξικά χρώματα. Οι ερευνητές όμως, οι οποίοι έβαλαν στο μικροσκόπιό τους χώρους αυτούς και παράλληλα εξετάζουν τον αμίαντο που χρησιμοποιείται στις στέγες των γκαράζ, καθώς και τον τρόπο ζωής κάθε ασθενούς ξεχωριστά, αδυνατούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι πλέον ζητούν τη συνδρομή των ιατρικών αρχών του Βερολίνου. «Είναι σαν κατάρα», λέει ο δήμαρχος της πόλης Ινγκο Κάρστενς, που έχει χάσει και τις δύο συζύγους του από καρκίνο.
πηγή: enimerwsi.gr

Οι Γερμανοί δε θέλουν μόνο τα κλειδιά... Τα θέλουν όλα!

Οι Γερμανοί δε θέλουν μόνο τα κλειδιά... Τα θέλουν όλα! Αποφασισμένοι να επιβάλλουν τη θέληση και τους σχεδιασμούς τους για τη δημόσια περιουσία, εμφανίζονται οι Γερμανοί.
Θέλουν να είναι αυτοί που θα ελέγχουν απόλυτα τη οικονομική και παραγωγική δομή της χώρας τα επόμενα χρόνια, ασκώντας ασφυκτικό έλεγχο στη διακυβέρνηση και τις στρατηγικές επιλογές της χώρας.Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως όργανο των δανειστών που λογοδοτεί μόνο σε αυτούς. Συμπεριφέρεται σα να μην υπάρχει ούτε κυβέρνηση ούτε αρμόδιοι υπουργοί.Ουσιαστικά η λειτουργία του, όπως επισημαίνουν θεσμικοί παράγοντες και καθηγητές συνταγματικού δικαίου, κινείται στα όρια της νομιμότητας και της συνταγματικής εκτροπής.