Στην Ουκρανία χτυπούν στο ψαχνό -Αμήχανη η Ευρώπη, απλώς παρακολουθεί


Με πεδίο μάχης, σε χώρα που βρίσκεται στη δίνη εμφυλίου πολέμου, μοιάζει η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο της Ουκρανίας, αφού από το πρωί που έσπασε η εκεχειρία ακούγονται συνεχώς ριπές όπλων και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 νεκρούς.
Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους να σημαδεύουν διαδηλωτές και χωρίς κανένα δισταγμό, να πατούν τη σκανδάλη και να σκορπούν το θάνατο.
Στο κέντρο της πλατείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου συνέχιζαν να καίνε τα λάστιχα, που χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα, παραμένει αρκετός κόσμος.


Οι αναφορές -για την αναζωπύρωση της έντασης- μιλούν για μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ενδεχομένως και πραγματικά πυρά, ενώ τρία άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μικρός αριθμός ενστόλων «συνελήφθη» από τους διαδηλωτές.

Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει, επίσης, ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι είδε «αριθμό νεκρών διαδηλωτών στην Πλατεία».
Την ίδια ώρα, εκκενώθηκε το κτίριο της Βουλής, λόγω πιθανής εφόδου των διαδηλωτών.

Σε νεκροτομεία έχουν μετατραπεί κεντρικά ξενοδοχεία
Πολλά σημεία στο κέντρο του Κιέβου, όπως ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε νεκροτομεία, καθώς από τη στιγμή που έσπασε η εκεχειρία η Ουκρανία, φαίνεται πως βυθίζεται στον εμφύλιο.

Δεκαπέντε πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες επί της Πλατείας της Ανεξαρτησίας και κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με την μαρτυρία φωτογράφου του Ρόιτερς, που βρίσκεται επιτόπου. Ωστόσο, η εφημερίδα «Kyiv Post» μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 35 και οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί από αστυνομικούς.


Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρα σε κεφάλι, αυχένα και καρδιά, κάτι που δείχνει την ύπαρξη και δράση ελεύθερων σκοπευτών.

Διαδηλωτές πιάνουν αιχμάλωτους αστυνομικούς
Το Κίεβο έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: σε αυτά των διαδηλωτών και των αστυνομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρκετοί αστυνομικοί, περίπου εκατό, έχουν παραδοθεί στους διαδηλωτές θέλοντας να σταματήσουν την αιματοχυσία.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί πέφτουν στα χέρια των διαδηλωτών και κρατούνται αιχμάλωτοι, ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των ενστόλων που έχουν τραυματιστεί.
Την ίδια ώρα, ο νεότερος επίσημος απολογισμός για τις αιματηρές συγκρούσεις μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχει ανέβει στους 28 νεκρούς και τους 287 τραυματίες σε νοσηλεία.


Αποχωρεί από το Σότσι η ουκρανική αθλητική ομάδα
Την αποχώρηση μέρους της ουκρανικής αθλητικής ομάδας στους Χειμερινούς του Σότσι, με φόντο την ανάφλεξη στο Κίεβο, ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η αμήχανη στάση της Ευρώπης
Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, όπου αυξάνονται οι νεκροί κατά τη διάρκεια των αναταραχών που για πολλούς ωθούν τη χώρα στην κόλαση του εμφύλιου σπαραγμού, κάνει λόγο ο ευρωπαϊκός Τύπος, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ουκρανία κινδυνεύει να γίνει το «Βατερλό» της Ευρώπης.
Τη στιγμή, μάλστα, που οι φωνές για επιβολή κυρώσεων έχουν δυναμώσει. Ο πρόεδρος της ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο Γάλλος πρόεδρος και αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μίλησαν για ανάγκη «άμεσων και στοχευμένων μέτρων» με στόχο την επαναφορά του Κιέβου σε πολιτική διαδικασία. Ωστόσο, ακόμα η Ευρώπη κρατάει στάση αναμονής και κοιτάζει αμήχανα τις εξελίξεις.
Τα μέτρα που εξετάζονται φαίνεται ότι αφορούν, σε πρώτη φάση, το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Ουκρανών αξιωματούχων και η απαγόρευση εισόδου τους στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Πρώτες κυρώσεις από ΗΠΑ
Ήδη, οι πρώτες κυρώσεις στο Κίεβο επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ: η Ουάσινγκτον προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου σε βάρος 20 ουκρανών αξιωματούχων που «θεωρείται ότι έδωσαν διαταγές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».
VIDEOS.............

Υποφέρετε από άγχος και θυμό; Τρόποι για να ανακουφιστείτε


Υποφέρετε από άγχος και θυμό; Τρόποι για να ανακουφιστείτε

Υποφέρετε από άγχος και θυμό; Τρόποι για να ανακουφιστείτε
Μερικές φορές φαίνεται οι στρεσογόνες καταστάσεις να έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι περισσότεροι από εμάς πιάνουμε τον εαυτό μας να  κολλάει σε μια ιδέα ή να εμμένουμε σε αρνητικά συναισθήματα που έχουμε για γεγονότα ή συγκρούσεις στη ζωή μας σε κάποια χρονική στιγμή. Δυστυχώς, αυτή η τάση μπορεί να επιτείνει το στρες που βιώνουμε. Ιδού μερικές αποδεδειγμένες στρατηγικές για να απελευθερωθείτε από το άγχος και το θυμό.
Γράφει για το boro.gr η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος(greekpsychologypages.blogspot.gr).

Όλη η Ελλάδα μια ΜΚΟ για βολεμένους, λαμόγια και ξεπουλημένους - ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές χώρες. Υποτίθεται ότι δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.
Είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ενέργειες και προσπαθούν να βοηθήσουν σε μια σειρά από θέματα ευαίσθητα και στα οποία δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει το κράτος.Υπάρχουν πολλές, καλές και άξιες ΜΚΟ οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο.