Θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα


Το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας...
σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» μετά την άρση της ακινησίας.  Επίσης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς επίσης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ.Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του στο «6ο Thessaloniki Tax Forum» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε:
– Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».
– Την επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.
– Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.
– Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.

Πηγή

Επί δυο νύχτες στο Αιγαίο η τουρκική κορβέτα και κανείς δεν βγήκε να μιλήσει....

Ο λαλίστατος πρώην "σερίφης" Δένδιας που ήταν; Δεν τον ενημέρωσε το υπουργείο του ; Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε γι αυτή την σοβαρή ενέργεια των τούρκων;Σαφώς και είχαν ενημερωθεί όλοι από την πρώτη....στιγμή, αλλά ως συνήθως λούφαξαν σε κάποια γωνιά περιμένοντας να τελειώσει την βόλτα της η τουρκική κορβέτα....Και καλά,οι "εταίροι" μας που είναι;;Εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τα σύνορα της Ευρώπης;;(υποτίθεται).....Κανείς δεν εννοεί βέβαια να βυθίσουμε το πλοίο, όμως δυο νύχτες να κόβει βόλτες από νησί σε νησί είναι τραγικό....Πιστεύω όλα αυτά που κάνουν οι τούρκοι είναι τεστάκια για να δουν τις αντιδράσεις μας και τις αντοχές μας και σε ενδεχόμενη απειλή μας, θα τα μάζευαν και θα έφευγαν....Όμως οι τραγικοί πολιτικοί μας προτίμησαν άλλη μια φορά να εξαφανιστούν φοβούμενοι μην δημιουργηθεί κάποια κρίση....
Αυτό δείχνει μικρά ανθρωπάκια που δεν σέβονται την εθνική μας κυριαρχία και στην τελική ανάλυση δεν σέβονται τους πολίτες αυτής της χώρας που τρώνε συνέχεια χαστούκια, από την εποχή του αρχιερέα της διαπλοκής με την υπόθεση των Ιμίων, όπου σαν Φιλιππινέζα είχε ευχαριστήσει την Αμερική....Βέβαια από την άλλη έχουμε τον μικρό μάγο που πιστεύει πως το Αιγαίο δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην τουρκία, αλλά ανήκει στα ψάρια του.....Με αυτό το σκεπτικό βλέπω τους τούρκους να δένουν τα πολεμικά τους στη Ραφήνα, στον Πειραιά, στην Κρήτη και να κατεβαίνουν για καφεδάκι....
Αχ Ελλάδα μου καημένη πως σε κατάντησαν έτσι όλα αυτοί οι προδότες....

Το «παραμύθι» του τέλους του μνημονίου και ο «δράκος» των 11 δισ. του ΤΧΣ

break-into-house-700x357
Του Μάκη Ντόβολου
Στην υπηρεσία των βραχυπρόθεσμων πολιτικών σχεδίων του αστικού πολιτικού συστήματος μπαίνουν τα κεφάλαια που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση, σε ένα βαθμό, του οξύτατου προβλήματος των απλήρωτων δανείων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα κεφάλαια του ΤΧΣ που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, περί τα 11 δις. ευρώ, ώστε το εν λόγω ποσό να «αξιοποιηθεί» για το στήσιμο της προληπτικής γραμμής πίστωσης.Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πουλήσει το παραμύθι του τέλους του μνημονίου και της τρόικα προκειμένου είτε να βρει τους 180 βουλευτές στην προεδρική εκλογή είτε να έχει ισχυρό όπλο στην επικοινωνιακή της φαρέτρα σε περίπτωση εθνικών εκλογών. Τα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση περί μείωσης του χρέους και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα είναι τουλάχιστον αστεία καθώς η επιστροφή των 11 δις. ευρώ θα μειώσει το χρέος μόλις κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, όταν το δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή αγγίζει το 175% του ΑΕΠ.Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τις διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος στην καθεστωτική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι προσδοκίες κυβέρνησης και ΤτΕ για μείωση του χρέους, μετά την επιστροφή κεφαλαίων στον ΕΜΣ και την περιβόητη συμφωνία με τους πιστωτές, δεν ξεπερνούν τα 20 δις. ευρώ ή το 10% περίπου του ΑΕΠ της χώρας! (5% του ΑΕΠ από την επιστροφή κεφαλαίων και 5% από την οικειοθελή κίνηση των ίδιων των πιστωτών)Δηλαδή η όλη φασαρία, τελικά, γίνεται για να μειωθεί το χρέος από τα 320 δις. ευρώ περίπου μόλις στα 300 δις. ευρώ, κάτι που η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει και ως πολύ μεγάλη επιτυχία! Επιπλέον πάνω σε αυτήν την ελάχιστη μείωση του δημοσίου χρέους η συγκυβέρνηση θα επιχειρήσει να «διαπραγματευτεί» μια μικρή μείωση του ύψους των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων που προβλέπει το μνημόνιο για τα επόμενα χρόνια. Το μέγεθος αυτής της μείωσης μπορούμε όλοι να το αντιληφθούμε…Το σοβαρό στοιχείο, όμως, που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως αντί να «αξιοποιηθούν» αυτά τα 11 δις. ευρώ για τις πολιτικές και επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό, σε ένα βαθμό, του οξύτατου οικονομικού και, πλέον, κοινωνικού προβλήματος των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Από την στιγμή που η χώρα έχει ήδη δανειστεί αυτό το ποσό θα μπορούσε, τουλάχιστον, να το χρησιμοποιήσει για την κάλυψη μέρους ή του συνόλου των κεφαλαίων που θα απαιτούσε μια γενναία αναδιάρθρωση των τραπεζικών δανείων, προκειμένου να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία. Αλλά ποιος είπε ότι οι αστοί σκέφτονται με όρους προστασίας των συμφερόντων της κοινωνίας…