Ιος του Δυτικού Νείλου

Σε συναγερμό βρίσκονται και θα βρίσκονται για το επόμενο διάστημα, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες με αφορμή το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα.
Τι μέτρα λαμβάνονται και πώς να προφυλαχτείτε.... Μετά το κρούσμα σε....  70χρονη γυναίκα από το Παλαιό Φάληρο που δεν είχε επισκεφθεί περιοχή που ήταν μολυσμένη με τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός. Όχι μόνο για τα ίδια τα περιστατικά αλλά για τις γενικότερες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα κρούσματα ακόμη και στις αιμοδοσίες.

NOAA: ο άνθρωπος πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2011....NOAA: man behind the extreme weather of 2011


Για πρώτη φορά, επίσημα κυβερνητικά χείλη συνέδεσαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.Ειδικότερα, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών (National Oceanic and Atmospheric Administration-NOAA) εξέδωσε έκθεση στην οποία αποδίδει την πρωτοφανή ξηρασία που έπληξε το Τέξας το 2011 στον ανθρώπινο παράγοντα και ειδικότερα στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.Η έρευνα έλαβε υπόψη της μετεωρολογικά στοιχεία 50 ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα της ανθρώπινης επίδρασης πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα......

Ηλεκτροϋπερευαισθησία: H αλλεργία του 21ου αιώνα, ή "τεχνητή" αρρώστια ;Electrohypersensitivity: H allergy 21st century, or "artificial" disease?


Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους: