ΑΣΕΠ: 11.248 αιτήσεις για την προκήρυξη 4Κ/2015

dikaiologitika.gr
Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 11.248 αιτήσεις.
Ειδικότερα, υποβλήθηκαν: 3.168 αιτήσεις για την κάλυψη 125 θέσεων κατηγορίας Π.Ε. 8.080 αιτήσεις για την κάλυψη 101 θέσεων κατηγορίας Υ.Ε. Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 31.378 και αναλύεται ανά κλάδο - ειδικότητα ως εξής:
ΚΛΑΔΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ

ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ 98

 ΠΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ 90

ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.306

ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 563

ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ 758

 ΠΕ ΦΥΣΙΚΩΝ - ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ 83

ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ - ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΩΝ 340

 ΣΥΝΟΛΟ Π.Ε. 3.238

ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓ. ΠΡ. ΝΕΚΡΟΤΟΜΩΝ - ΣΑΒΑΝΩΤΩΝ - ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΩΝ 1.318

ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓ. ΠΡΟΣ. (ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ) 6.989

ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 4.178

ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ) 2.423

ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΔ. ΒΟΗΘ. ΘΑΛΑΜΟΥ 5.977

ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 947 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 3.435

ΥΕ ΠΡΟΣ. ΚΑΘ. (ΠΛΥΝΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ) 2.873 ΣΥΝΟΛΟ Υ.Ε. 28.140

 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 31.378

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την ΔΕΗ


Η μαζική διακοπή ηλεκτροδότησης από τηνΔΕΗ λόγω των οφειλών, δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ διαψεύδεται από την διοίκηση της Επιχείρησης. Βέβαια, οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί φτάνουν αθροιστικά στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη ΔΕΗ, κάτι που απασχολεί όχι μόνο τη διοίκησή της αλλά και τους μετόχους της μεταξύ των οποίων και το δημόσιο.Το ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό ζήτημα –έστω και αν η ΔΕΗ με σημερινή της καταχώρηση διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο θέμα- είναι επίσης αναμφισβήτητο.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Και κάπως έτσι θα μας πάρουν τα σπίτια...



Συμφωνία μεν, επώδυνη δε, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, που ανοίγει τον δρόμο...για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επετεύχθη σήμερα στη 1.30 το πρωί, μετά από πολυήμερες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι «έχουμε συμφωνία σε όλα, και στα 48 προαπαιτούμενα», ενώ το σχετικό πολυνομοσχέδιο (προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τιμές γενόσημων φαρμάκων, ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τέλη κυκλοφορίας) κατατίθεται σήμερα στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.Επίσης σήμερα, θα ενημερωθεί το Euro Working Group για την επίτευξη της συμφωνίας, και την Παρασκευή θα συνέλθει εκ νέου για να εισηγηθεί θετικά στον ESM για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει αργότερα από τον ESM, διότι πρέπει πρώτα να κλείσουν τα βιβλία προσφορών των τραπεζών, και το τελικό ποσό θα κυμανθεί ανάλογα με τις ανάγκες τους.Παράλληλα, από αύριο αρχίζουν οι συζήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών για το περιεχόμενο του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, το οποίο συναρτάται με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η στρατηγική για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και την πώλησή τους σε ξένα funds παραπέμπεται σε άλλο νομοσχέδιο εντός του Δεκεμβρίου. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια δάνεια θα πωληθούν, δηλαδή εάν θα είναι μόνον επιχειρηματικά, ή και στεγαστικά ή καταναλωτικά. Επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια πρέπει να διαχωριστούν ανάλογα τόσο με το ύψος τους, όσο και με το ποιον κλάδο της οικονομίας αφορούν.Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αφορά άμεσα στο 25% των δανειοληπτών και επιπλέον σε έναν στους τρεις οφειλέτες (35%) με βάση αντικειμενικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με τη συνεργασία των δανειοληπτών με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Ειδικότερα:
Το νέο πλαίσιο αναμένεται να προσφέρει βέβαιη προστασία για μεικτά εισοδήματα από 8.180 για τον άγαμο, 13.917 για το ζευγάρι και 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και για αντικειμενική αξία ακινήτου έως 170.000 ευρώ. Πρόκειται για το 25% των δανειοληπτών με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια (περίπου 100.000 δάνεια). Ταυτόχρονα, το κράτος ετοιμάζει έναν «κουμπαρά» 100 εκατ. ευρώ για φτωχούς και άνεργους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώνουν ούτε την ελάχιστη δόση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τη δόση θα καταβάλλει το κράτος.
Στη δεύτερη κατηγορία, η οποία αφορά σε ένα επιπλέον 35% των δανειοληπτών, προβλέπεται μια αξιολόγηση της θέσης του δανειολήπτη (τεστ αποτίμησης περιουσίας) που θα ενέχει τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και εάν ο δανειολήπτης κριθεί μη συνεργάσιμος μετά την υπαγωγή του στον νόμο. Αφορά σε εισοδήματα 13.906 ευρώ για τον άγαμο, 23.659 ευρώ για το ζευγάρι και 35.086 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια, και αντικειμενική αξία ακινήτου έως 230.000 ευρώ. Ο δανειολήπτης θα έχει σταθερή δόση για τρία χρόνια.Τέλος, θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (ο αριθμός τους είναι μεγάλος, σύμφωνα με τους θεσμούς) και είναι πιθανόν να ζητήσει η σχετική τράπεζα ανανέωση όλων των φακέλων των δανείων για να αποτιμήσει κατά περίπτωση την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη.Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 1.200.000 στεγαστικά δάνεια, εκ των οποίων τα 400.013 δάνεια έχουν «κοκκινίσει», με περίπου 170.000 από αυτούς τους δανειολήπτες έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον «νόμο Κατσέλη».
Πηγή

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2015/11/blog-post_624.html#ixzz3rqFFwMgI