.Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους....

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους 

Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το επιβεβαίωσε αλλά διαμήνυσε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από τον τουρκικό ουρανό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στρατιωτικά οχήματα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δύο είναι τα σενάρια: είτε οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, είτε πρόκειται για πραξικόπημα.


Περισσότερα: Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους (pics+video) | E-Radio.gr Ειδήσεις

.Παγκόσμιο σοκ από το νέο μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας

Νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία. Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, 18 τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Πηγές των Παρισίων αλλά και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο κάνουν ήδη λόγο για κτύπημα που συνδέεται με την τρομοκρατία ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανάληψη ευθύνης από το ISIS. Οι δράστες Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σφαγή και σκηνές χάους ενώ το φορτηγό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του από δέντρα μέχρι και πασσάλους. Την τρελή πορεία του φορτηγού διαδέχτηκαν πυροβολισμοί μεταξύ των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και αστυνομικών. Ο ένας άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο συνεργός του διέφυγε. Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες. O οδηγός του φορτηγού άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, πρόκειται για άνδρα 31 ετών, γεννημένο στην Τυνησία, ο οποίος ήταν μεν γνωστό στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες. Η νομαρχία συμβούλευσε από την πρώτη στιγμή τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας. Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Σε έκτακτο διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, θα επεκταθεί για άλλους τρεις μήνες. «Η Γαλλία πονάει από αυτή τη νέα τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά. «Δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των θυμάτων» «Εως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες μεταξύ των θυμάτων», διαβεβαιώνει η Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η ελληνική πρεσβεία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και ενημερώνει τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος», προσθέτει η κυρία Πανέτη, τονίζοντας ότι οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την παράταση για άλλους τρεις μήνες της καταστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, διπλωμάτης στο ελληνικό προξενείο της Νίκαιας δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι Ελληνες που ζουν στη Νίκαια είναι 300 άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς», προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φύγει για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Γαλλίας».

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ