Νευρογενής ανορεξία δεν σημαίνει έλλειψη όρεξης για φαγητό. Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς.

των Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. και Μαρίας Χιόνη εκπαιδευτικού, φοιτήτρια Ιατρικής Αθηνων
Η νευρική ανορεξία είναι μία διατροφική διαταραχή με ισχυρό ψυχολογικό υπόβαθρο. Οι επιπτώσεις της είναι πολύ βλαβερές όμως συχνά δεν διαγιγνώσκεται προτού το άτομο φτάσει σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που νοσούν είναι έφηβοι και ιδιαίτερα κορίτσια ηλικίας 11-20 ετών. Πάνω από το 10% των δεκαπεντάχρονων της τρίτης γυμνασίου και της πρώτης λυκείου βρέθηκε να έχει πολύ χαμηλό βάρος, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 14,4% ανάμεσά τους που επιθυμεί, αν και ελλιποβαρές, ακόμα μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Οι διαταραχές στην πρόσληψη τροφής είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας που εκδηλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια. Παρόλο που στον ανδρικό πληθυσμό οι διαταραχές διατροφής εκδηλώνονται με τα ίδια κλινικά συμπτώματα, οι άνδρες δεν έχουν τόσο έντονη ενασχόληση με το φαγητό ούτε τόσο έντονο κίνητρο να διατηρούν λεπτή σιλουέτα αλλά δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην αθλητική τους παρουσία και την αρρενωπότητα.

Παραδείγματα Σοκ! Τι μας περιμένει το καλοκαίρι από την εφορία (μετά τις εκλογές)


Παραδείγματα - Σοκ (Φώτο)
Λογιστές - φοροτεχνικοί έφτιαξαν σελίδα στο facebook και αναρτούν παραδείγματα φορολογικών δηλώσεων. Δείτε πως θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.
Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές δείτε από τώρα τι σας περιμένει:
Παραδείγματα: