ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΥΑΛΑ....


Επιτέλους! Ένα μέτρο που βλάπτει απ' ευθείας τον πλούτο, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την πλατιά φτώχεια: ΦΠΑ στο 24%!
 Ποιοί μπορούν ακόμα να ψωνίζουν; Οι πλούσιοι.
Άρα ποιοί θα πληρώσουν τον αυξημένο φόρο; Αυτοί που ψωνίζουν. Δηλαδή οι πλούσιοι! Αυτή η μεγαλειώδης σε σύλληψη σκέψη επιτεύχθηκε μετά από την  σκληρή ''διαπραγμάτευση'' με τους ''θεσμούς'',..μετά από εντολή του Μεγάλου Ηγέτη, του Φωτεινού Ήλιου της ευρωπαϊκής αριστεράς, του Υπέρλαμπρου Άστρου και Τελικού Κατακτητή των διαπραγματεύσεων. Είναι ο μόνος ηγέτης που τολμάει να (λέει πως) διαπραγματεύεται για κάτι που έχει ήδη υπογράψει από το καλοκαίρι. Είναι το καμάρι της παγκόσμιας αριστεράς. Είναι το θηρίο που δεν διστάζει να διαπραγματεύεται 17 ώρες. Είναι αυτός που φήμες λένε πως θα τολμήσει να πάει στο εξωτερικό -ίσως γι αυτό να πήγε και χθες ευσπευσμένως στην Γαλλία- να του ζωγραφίσουν ένα μόνιμο tattoo με επιχείλιο έρπη,
..ή έναν καινούργιας τεχνοτροπίας, αυτοκόλλητο και αφαιρούμενο. Είναι το προτελευταίο μέτρο για να ολοκληρωθεί στο ακέραιο το έργο της κυβέρνησης όπως αυτή το υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Την άλλη βδομάδα με την εισαγωγή στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων ασφαλιστκού και φορολογικού, ..η εξάχρονη περιπέτεια της χώρας μέσα στα σκοτάδια των μνημονίων τελειώνει, και μπαίνουμε στο άπλετο φως της ανάπτυξης και της ανάκαμψης. Τα νομοσχέδια μάλιστα αυτά θα πάνε στη Βουλή -πάντα με εντολή του Μεγάλου Ηγέτη και Φωτεινού Ήλιου- όχι με την μορφή του κατεπείγοντως όπως τα προηγούμενα,
..αλλά με την κανονική μορφή, όπως τότε που είμασταν αυτεξούσιο κράτος και νομοθετούσαμε από μόνοι μας. Με το πάσο μας και το ραχάτι μας. Οι κακές βέβαια γλώσσες λένε πως αυτό γίνεται επίτηδες, επειδή τα νομοσχέδια εισάγονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει οι ''θεσμοί''-αφεντικά,
..ούτως ώστε μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τους με το πάσο μας και το ραχάτι μας,
..να έχουν στο ενδιάμεσο προλάβει να βγάλουν τις τελικές τους αποφάσεις τ' αφεντικά,
..αποφάσεις που θα ενσωματωθούν στα νομοσχέδια -πάντα με εντολή και επίβλεψη του Λαμπρού Μπροστάρη- και θα ψηφιστούν, για νάναι κι η πίτα ολάκερη κι ο σκύλος χορτάτος.
Έτσι ο Μεγάλος Ηγέτης και Μαδημένη Αλεπού θα έχει παραστήσει στους ιθαγενείς τον ατρόμητο επαναστάτη που αψηφάει την θέληση των κατακτητών, ..ενώ συγχρόνως θα εξακολουθήσει να είναι πειθήνια δουλίτσα της Νέας Τάξης πραγμάτων της Ευρωπαϊκής τοκογλυφικής Ένωσης.
Όπως και νάχει όμως, οι ''διαπραγματεύσεις'' θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν ηλίθιοι ιθαγενείς,
..και ο Μεγάλος Ηγέτης θα περνάει σιγά-σιγά και ηρωϊκά στην αχλύ του μύθου,
..και θα πορεύεται πλησίστιος στην αθανασία της Ιστορίας,
..όπου και θα καταγραφεί ως ο Μεγάλος Μπαγάσας,
..και Τέλειος Ψεύτης!..

* Το blog ζητάει συγγνώμη απ' τον Κώστα Μουρσελά για την παραφθορά του τίτλου του εξαίσιου μυθιστορήματός του ''Βαμμένα κόκκινα μαλλιά''.

mandatoforos.blogspot.gr

"ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"....ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ....ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ;


Φτάνοντας στον προθάλαμο ενός νέου μνημονίου, η παράμετρος που είναι νέα στην εξίσωση είναι οι "πρόσφυγες". Και συγκεκριμένα νέοι φόροι με μεγαλύτερη εξαθλίωση των πολιτών, έχοντας ταυτόχρονα έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχει μόνο "κόστος" και δεν έχει καμία συμμετοχή στα χαράτσια.

Terminology first. Σύμφωνα με την πιο επίσημη εκδοχή:
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1951 και το Πρωτόκολλο του 1967
Για το Καθεστώς των Προσφύγων
ΣΤ ́ Έκδοση
Αθήνα 2009


Άρθρον 31. Αι Συμβαλλόμεναι Χώραι δεν θα επιβάλλουν ποινικάς κυρώσεις εις πρόσφυγας λόγω παρανόμου εισόδου ή διαμονής, εάν ούτοι προερχόμενοι απ' ευθείας εκ χώρας ένθα η ζωή ή η ελευθερία αυτών ηπειλείτο, εν τη εννοία του άρθρου 1, εισέρχωνται ή ευρίσκωνται ήδη επί του εδάφους αυτών άνευ αδείας, υπό την επιφύλαξιν πάντως ότι ούτοι αφ' ενός μεν θα παρουσιαστούν αμελλητί εις τας αρχάς αφ' ετέρου δε θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις περί της παρανόμου αυτών εισόδου ή διαμονής.

Άρθρον 28. Αι Συμβαλλόμεναι Χώραι θα χορηγούν, εις τους νομίμως διαμένοντας επί του εδάφους αυτών πρόσφυγας, ταξιδιωτικά έγγραφα δι' ών θα δικαιούνται ούτοι να ταξιδεύουν εκτός των συνόρων των Χωρών αυτών.

Βλέπουμε λοιπόν πως για τη χώρα μας δεν υπάρχει κανένας πρόσφυγας, καθώς δεν προέρχεται απ' ευθείας από χώρα που απειλείται η ελευθερία και η ζωή τους, αλλά λαθρομετανάστες μια που δεν έχουν επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα έπρεπε να τους προμηθεύσει η πρώτη χώρα εισόδου πχ Τουρκία.

Βλέπουμε επίσης πόσο αίολη είναι η σύγκριση με το '22, γιατί εκτός από ομοεθνείς, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα εισόδου και απειλούταν η ζωή τους. Έστω και αν η σύμβαση είναι μεταγενέστερη.

Και πάμε τώρα στην ουσία, όπως μας αφήνουν να τη δούμε ή αν θέλετε, όπως έντεχνα μας τη φωτίζουν. Και τι πιο έγκυρο από την εκπομπή του κ. Παπαχελά του ΕΛΙΑΜΕΠ των Τσούκαλη (Bilderberg), Βερέμη και Βουρλούμη.

Εκπομπή Ιστορίες - 1/3/2016

Υπουργός εξωτερικών κ.Κοτζιάς:
Εκτός από τον "ιδιαίτερο" τρόπο που απευθύνεται στον Παπαχελά (τα λέμε ιδιαιτέρως να τα πούμε και δημοσίως, κ. Αλέξη μου), αναφέρει σαφώς πως οι "πρόσφυγες" προέρχονται από Λίβανο, Ιορδανία, Μαρόκο και οι Αφγανοί που είχαν εγκλωβιστεί στο Ιράν.

Πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος:
«το προσφυγικό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη λογική, ποιος θα πάρει πόσους. Εκείνο το οποίο είναι πολύ ευρύτερο, είναι το ότι η Ευρώπη και η χώρα μας, είναι γηράσκουσες κοινωνίες. Υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη δημογραφική κάμψη, η οποία προοιωνίζει πολύ κακές εξελίξεις, διότι το 2050-2060 δεν αποκλείεται η ΕΕ να έχει χάσει 50 εκατομμύρια πληθυσμό».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «όταν έχεις μία δημογραφική κάμψη, είναι δύο οι λύσεις: Ή θα προωθήσεις μία λογική και μία πολιτική ενίσχυσης των γεννήσεων, η άλλη λύση είναι να προετοιμαστείς πολιτισμικά και λογικά να δεχθείς πληθυσμούς οι οποίοι θα  προέρχονται έξωθεν. Αυτό δεν συμβαδίζει με μία ξενοφοβική λογική η οποία θέλει να σηκώνει φράχτες και να αποκλείει κόσμο».

Εμείς δεν διαλέγουμε μία πολιτική ενίσχυσης των γεννήσεων, αλλά μία ασφυκτική πίεση σε όσους κάνουν παιδιά, όπως τεκμήρια και φορολόγηση ίδια με όσους δεν έχουν, αλλά διαλέγουμε να υποδεχθούμε πληθυσμούς που προέρχονται έξωθεν.

Ο Θεός μαζί μας.

Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ τον Κ.Λ. για τη βοήθειά του να γράψω τα παραπάνω.
http://proslalia.blogspot.gr/2016/04/blog-post_42.html