Που μας κατάντησαν ! Περισσότεροι από 500.000 συμπολίτες μας στα συσσίτια!

Η κοινωνία αργοσβήνει και η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει με εξοργιστική αλαζονεία τις κραυγές της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτής της κρίσης στην οποία πάτησαν πάνω της και πατούν ανελέητα με σκοπό να εφαρμόσουν τα πιο αδίστακτα μέτρα! - Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες κατέφυγαν στα συσσίτια μέσα σε ένα χρόνο. ..Αναμένοντας το «τελειωτικό χτύπημα» που θα αφορά στον πλειστηριασμό τηςπρώτης κατοικίας, οι περισσότεροι Έλληνες βουλιάζουν στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον φόβο της επόμενης μέρας.Αυτό το εθνικό δράμα, τελειωμό δεν έχει…Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι οδεύουν στον κατήφορο την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με μία σειρά «σκληρών» διαπραγματεύσεων (που περιέργως έχουν θετικό πρόσημο μόνον για τους δανειστές), με ψευδεπίγραφη λογική προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα στην πτώση.Η ανεργία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αγγίζει το 26,6%. Σε επίπεδοΕυρωπαϊκής Ενωσης, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση με τα ποσοστά ανεργίας και την δεύτερη με το ποσοστά ανεργίας στους νέους (48,3% στους νέους κάτω των 25 ετών).
Την πενταετία 2009-2013 «δραπέτευσαν» από την χώρα μας 228.000 επιστήμονες. Οι παρατηρητές της «φυγής» του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας εκτιμούν πως «η αποτίμηση για την Ελλάδα θεωρείται ιδιαίτερα δυσχερής».Στα συσσίτια, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), καταφεύγουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Μόνον το 2014 η Εκκλησία της Ελλάδος φρόντισε σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. Οι συνάνθρωποί μας που σιτίζονται καθημερινά από την εκκλησία ξεπερνούν πια τους 10.000.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι γι’ αυτήν την κοινωνική κατηγορία που όσο περνά ο καιρός, ενισχύονται δραματικά, δεν υπάρχει διέξοδος. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Κι αυτό είναι ίσως το πλέον τραγικό.Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Στην Ξάνθη αυτήν τη στιγμή περί τους17.000 ανθρώπους έχουν καταγραφεί ως άποροι.Στην Ηπειρο, την πλέον φτωχή περιφέρεια της χώρας, οι άνθρωποι πνίγονται στα λασπόνερα μιας αδιέξοδης πολιτικής.
Από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στην Ηπειρο (μείωση κατά 8,3% στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ), την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (με μείον 7,9%) και την Κρήτη με ανάλογο ποσοστό.Δραματικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στους συνανθρώπους μας οι οποίο βρίσκονται στο δρόμο. Πάνω από 40.000 άνθρωποι ζουν στους δρόμους. Με την Αθήνα να κατέχει την πρωτιά πανελλαδικώς με το μεγαλύτερο ποσοστό αστέγων. Συγκριτικά με το 2009, εκτιμάται πως ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 30%!Και για επίλογο η φράση ενός οδηγού ταξί την δεύτερη ημέρα παραμονής στην Αθήνα μας του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κατάντια και μόνον κατάντια. Αν τολμήσουν και πειράξουν το κεραμίδι μας, φοβάμαι για το τι θα επακολουθήσει»…

  Πηγή

Ο ΕΝΦΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ Τσίπρα, "ένας φόρος αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μία ζωή για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν τα παιδιά τους" όπως έλεγε από τοΒΉΜΑ της ελληνικής Βουλής ο ίδιος για να υφαρπάξει την εύνοια του ελληνικού λαού και να κωλυσιεργήσει το ξερίζωμα της ραγιάδικης κοινωνίας μας από τους "γερμανοτσολιάδες", αναρτήθηκε σήμερα ως θλιβερή αναγγελία εκτέλεσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.Ένοικοι στα σπίτια τους πια οι Έλληνες αναγκάζονται να καταβάλλουν μηνιαίως το μίσθωμα της οικίας τους στο Κράτος του κ.Τσίπρα. Αυτό το Κράτος που θα το άλλαζε αλλά δυστυχώς άλλαξε ο ίδιος, χωρίς αιδώ και εις βάρος της οικογενειακής ζωής μας.Ανέγγιχτο το λαθρεμπόριο ψυχών, καυσίμων και καπνών, ανέπαφο το παρασιτικό Κράτος, ακλόνητοι οι λεηλάτες του δημοσίου χρήματος, αιμοβόρες οι τράπεζες και ατάραχοι οι μεγάλο-καταθέτες της Ελβετίας και παροικούντες του Λονδίνου. Απείραχτα όλα τα καρτέλ και οι μιζαδόροι κρατιστές. Οι μεσάζοντες της ζωής μας. Ο εαυτός μας.
Γιατί και εσείς κ.Τσίπρα, ένας ηγέτης όπως όλοι οι προηγούμενοι, εσείς ο άθεος αριστερός των ιδιωτικών σχολείων και της ανέμελης ζωής, η ελπίδα των ψηφοφόρων σας, επιλέξατε να πουλήσετε ένα απατηλό όνειρο σε όλη την Ελλάδα, να εκβιάσετε όλη τη Δύση και να αποτύχετε οικτρά, απλά για να υπερασπιστείτε με τη σειρά σας την ανώμαλη ζωή των Αθηνών.Τώρα ηττημένος δεν αναρωτιέστε αν είστε και εσείς μήπως ένας "γαλλοτσολιάς" και κυνικά συνδιαλλάσσεστε το έκτρωμα της κοινωνίας των ανίκανων και επικίνδυνων που προστατεύετε με εγγύηση τα λεφτά και τα σπίτια του ελληνικού λαού. Διαλύετε καθημερινά ακόμα περισσότερο την οικονομία με νέους φόρους, γνωρίζοντας ότι διαλύετε κάθε ελπίδα ανάπτυξης. Εκείνης της απαγορευμένης λέξης που χλευάζετε πουλώντας το δικό σας αφήγημα, χωρίς καμία άλλη εγγύηση πλην της προσωπικής περιουσίας των Ελλήνων του ελληνικού Κράτους. Τζογάρατε 50 δις ευρώ χωρίς κανέναν άσσο ως λαός και τώρα ξεπουλάμε τα πάντα όπως ακριβώς έναν αιώνα πριν για να ξεπληρώσουμε τα παραμύθια της χαλιμάς που μας φλομώσατε για τον ανένδοτο αγώνα.Αυτό το κεραμίδι των γονιών μας που μνημονεύατε αντιμνημονιακά οδεύει πλέον και μαθηματικά στο χυτήριο αξιών, για να καταλήξει σε λίγα μόλις χρόνια σε κάποιον Βέλγο συνταξιούχο ή Γερμανό τουρίστα που ευτυχώς για αυτόν δεν διέθετε το δικό του Τσε Γκεβάρα από την Κίνα να του πουλήσει ένα "μαϊμού" σύμβολο, αλλά πολεμιστές που έδωσαν το αίμα τους στα σύγχρονα πεδία των μαχών.Ο τελευταίος βρόγχος ανεβαίνει από τα στήθια των Ελλήνων για να διαπεράσει το βρυχηθμό των δοντιών τους, για να βρει λίγο καθαρό αέρα εκεί που βρίσκονται οι αετοί του '40.
Η φτωχοποίηση της Ελλάδας είναι προ των πυλών.
ΟΧΙ στου μισθούς και συντάξεις των 300 ευρώ για το λαό και τους βουλευτές των 7.000 ευρώ έκαστος και έκαστη.
ΟΧΙ στον εξευτελισμό και τον αργό θάνατο των Ελλήνων.
ΟΧΙ στην Ελλάδα του Τσίπρα, την Αλβανία του Χότζα και τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου.
Μπορεί σήμερα και ο Θεός να ψήφισε Τσίπρα διά του εκπροσώπου του στα Σόδομα και Γόμορα μας, όμως όταν έρθει η ώρα της οργής ούτε ο ιερέας του Ναού δεν θα τον σταματήσει από το να αναποδογυρίσει τα τραπέζια και να ξεσκεπαστεί ο πλούτος των πιστών του σκότους, που σάπισαν μαζί με τον Αρχηγό τους μία ολόκληρη Ελλάδα, έναν ολόκληρο λαό.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ!


Καταργούνται μετά από 118 χρόνια ζωής στην Ελλάδα – Διαβάστε την άγνωστη ιστορία τους

Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά! ...
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.

Η άγνωστη ιστορία του περίπτερου

Τα περίπτερα αποτελούν ιστορικό χαρακτηριστικό της αστικής ζωής στην Ελλάδα και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της Αθήνας.Τα πρώτα περίπτερα έκαναν την εμφάνιση τους στις αρχές του 20ου αιώνα, ως ελάχιστη μορφή οικονομικής βοήθειας προς τους τραυματίες και τους ανάπηρους των συνεχιζόμενων πολέμων στους οποίους συμμετείχε, η Ελλάδα.Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα περίπτερα εμφανίστηκαν, μετά την ήττα της Ελλάδας στον πόλεμο του 1897 με την Τουρκία, σε αστικά κέντρα της περιφέρειας. Στην Αθήνα το πρώτο περίπτερο έκανε την εμφάνισή του στην οδό Πανεπιστημίου το φθινόπωρο του 1911.
Ένα μικρό πρόχειρα κατασκευασμένο ξύλινο κουβούκλιο με ελάχιστα προϊόντα, προσπαθούσε να καλύψει τις ελάχιστες οικονομικές ανάγκες της εποχής και να δώσει μια ανάσα σε ανθρώπους που είχαν δώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής τους για την Ελλάδα.Ο γνωστός χρονογράφος και ποιητής των αρχών του 20ου αιώνα Σωτήρης Σκίπης σε άρθρο του στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠΤ στις 20 Οκτωβρίου 1919 γράφει για τα πρώτα περίπτερα που έκανα την εμφάνισή τους στην Αθήνα: «Άξιος συγχαρητηρίων έγινε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος αποφάσισε την ανέγερσιν πολλών περιπτέρων εις τας Αθήνας, τα οποία θα εκχωρήσει εις τους τραυματίας του πολέμου, η εις μέλη οικογενειών φονευθέντων πολεμιστών».«Δεν φαντάζεται κανείς πόσα καλά θα προκύψουν αμέσως-αμέσως, εκ της ανεγέρσεως των περιπτέρων. Τα περίπτερα θα είναι ένας στολισμός της πόλεως, θα εξυπηρετηθούν δι’ αυτών και θα εύρουν πόρον ζωής πλειστοί ανάπηροι των δύο πολέμων. Θα εξαπλωθή δια του μέσου τούτου το ελληνικόν έντυπον, είτε εφημερίς, είτε περιοδικόν, είτε φυλλάδιον, είτε βιβλίο. Και θα γίνουν αίτια όπως οι μεγάλαι επαρχιακαί μας πόλεις θα κουνηθούν λιγάκι και θα μιμηθούν λιγάκι των πρωτεύουσαν».

ΠΗΓΗ: briefingnews μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/