ΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ρεεεε

Εμπρός πάμε όλοι στους …10% φόρο. Να μείνει ο Τσιπρας με τους πακιστανούς του, και τον…. Κούλη .


Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας δεν έχει προηγούμενο. Καταδεικνύει επίσης την ασχετοσύνη των κυβερνώντων οι οποίοι έκαναν Νόμο του κράτους το Ασφαλιστικό-λεηλασία του Κατρούγκαλου. Τουλάχιστο 3.000 Κύπριοι και Βούλγαροι δικηγόροι και λογιστές πηγαινοέρχονται στην Αθήνα ενώ ένας εξίσου εντυπωσιακός αριθμός έχει καταλύσει σε μεγάλες πολλές της Ελλάδας.
Τα ραντεβού που κάνουν με Έλληνες δικηγόρους, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατρούς και.... κάθε είδους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους αφήνουν χρόνο ούτε να αποτελειώσουν τον καφέ τους.
-Συναντούμε καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους αλλά και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι ανοίγουν εταιρίες στην Κύπρο ή ζητούν πληροφορίες για το πως μπορούν να το κάνουν. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας λογιστές και δικηγόροι από την Βουλγαρία. Εκείνοι συναντούν Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις οικογένειές τους. Οι πιο πολλοί επιλέγουν να γίνουν και φορολογούμενοι πολίτες Κύπρου ή Βουλγαρίας. Τουλάχιστο 4.000 Έλληνες έχουν μετοικήσει στην Κύπρο τα τελευταία 3 χρόνια και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία.
-Έφυγα πριν 4 χρόνια από την Τρίπολη για την Κύπρο. Στην Λευκωσία εργάζομαι στο real estate. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Δεν άντεχα άλλο να με προσβάλλει το ελληνικό κράτος και να με απαξιώνει καθημερινά σαν πολίτη. Δεν θέλω να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα, έρχομαι μόνο για να βλέπω τους συγγενείς μου…
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η κυπριακή οικονομία απογειώνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, η κυπριακή εισέρχεται σε μια περίοδο χαλάρωσης των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που έλαβε, προωθώντας στην παρούσα φάση την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.
Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” επικαλούμενη κοινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Χ. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ, Α. Νεοφύτου, η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδίδει πλέον στους φορολογούμενους τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς και αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τον τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από την κυπριακή κυβέρνηση η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2011 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας.
“Παραμένουμε πολύ προσηλωμένοι και με αυστηρή συνέπεια εφαρμόζουμε μια πολιτική σταδιακών ελαφρύνσεων στη βάση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΙΧΝΟΣ


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/05/10_18.html#ixzz497zxFvHm

Η ΓΑΛΛΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ....France feu ...

Φλέγεται η Γαλλία. Πρωτοφανής σιωπή των ΜΜΕ του κόσμου – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ Η ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!
Εν μέσω Eurovision και δημοσιευμένων τέλειων γλουτών περνάει από το τιέλ μου σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα η νέα Γαλλική Επανάσταση.Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία με πρωτοφανείς εξεγέρσεις κατά της λιτότητας, οι οποίες φαίνονται ότι κορυφώνονται. Οδομαχίες, σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας συνθέτουν ένα σκηνικό άνευ προηγουμένου. Υπάρχουν πλέον ανοιχτά καταγγελίες ότι το Facebook φιλτράρει ειδήσεις. Τα διεθνή μέση τηρούν πρωτοφανή σιγή. Τι ακριβώς φοβούνται? Στην Αγγλία το θέμα του Brexit αρχίζει να φουντώνει με δις να ξοδεύονται για την αποτροπή του.Οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους από τις 31 Μαρτίου με χιλιάδες να διαδηλώνουν κάθε ημέρα. Προφανώς δεν διαθέτουν άρτια οργανωμένη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όπως εμείς. Οι Γάλλοι επίσης δεν έχουν ΠΑΜΕ να φυλάει τη δημοκρατία της χώρας τους. Πόσο πίσω πχιά.Διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα. Έχουμε δημοκρατία στην Ευρώπη. Το κράτος οφείλει απλά να δροσίζει και να φροντίζει για το τακτικό λούσιμο των πολιτών του. Όλα στραβά τα βλέπετε πια.
Η γαλλική κοινωνία «βράζει» με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φ. Ολάντ το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς, μέχρι 60 ώρες εργασίας. Επίσης ο Ολάντ εισάγει την υποχρεωτική σίτιση με ρύζι στους εργασιακούς χώρους ώστε η Γαλλία επιτέλους να γίνει μια σύγχρονη παραγωγική χώρα κατά τα πρότυπα της Κίνας. Όσο για τις πάνες που έχουν εισάγει στην Αμερική επιφυλάσσεται.
Φλέγεται η Γαλλία
Μετά από μια νύχτα επεισοδίων στη Ρεν, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους! Επίσης επειδή είχε παραγίνει το κακό με τα ξέκωλα Γαλλιδούλες άδραξε την ευκαιρία να επιβάλει και τη χρήση μπούρκας στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα φιλίας προς τους ισλαμιστές αδερφούς.Η «απαγόρευση κυκλοφορίας» έρχεται καθώς σήμερα αναμένονται νέες διαδηλώσεις στην πόλη. Οι νοικοκυρές θα πρέπει να μείνουν στην κουζίνα σύμφωνα με νέο διάταγμα για να στρώσει το πεπτικό του συζύγου από τις μαλακίες που τρώει όλο αυτόν το καιρό απόξω.Μάλιστα, εκτιμάται πως στους δρόμους θα βρεθούν χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας. Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας οπότε τέτοιου είδους λαϊκίστικες εκδηλώσεις δεν απαιτούνται.
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Παρίσι, Τουλούζ, Ρεν, Ναντ… Σε ένδειξη συμπαράστασης στο χειμαζόμενο Γαλλικό λαό στην Ελλάδα αναμένονται εκατοντάδες εξαγριωμένοι πολίτες στο Μπαϊρακτάρη για σουβλάκια.Στην Ελλάδα παρακολουθώ 10-15 άτομα του ΕΠΑΜ στην πλατεία του Συντάγματος να κάνουν κάτι σαν επανάσταση. Μόνοι τους. Πόσο θλιβερή εικόνα.Κάποια στιγμή όλοι θα κατεβούμε στους δρόμους. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα. Το σύστημα των μπάνκστερς δεν θα λειτουργεί ακόμα για πολύ. Η κρίση του ’29 θα μοιάζει με σχολική εκδρομή.Μπράβο στους Γάλλους. Δείχνουν τουλάχιστον να έχουν λίγη αξιοπρέπεια ακόμα και αν δεν καταφέρουν τίποτα.

ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος: Ενα προς ένα τα νέα «χαράτσια»

Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποκαλύπτει το πόσο ακριβώς θα μας επηρεάσει καθένα από τα χαράτσια που μπήκαν από τα μεσάνυχτα στη ζωή μας. Χωρίς να αποτιμά τα νέα μέτρα του ΕΝΦΙΑ, το γενικό λογιστήριο ανεβάζει τον λογαρισμό στα 1,6 δισ. ευρώ ενώ αν προστεθεί και η νέα επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το συνολικό ποσό εκτιμάται στα περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά το ν/σ των 7.500 σελίδων

Το πακέτο θα είναι εμπροσθοβαρές καθώς ο ΦΠΑ θα αυξηθεί εδώ και τώρα, το ειδικό καθεστώς σε ακόμη περισσότερα νησιά θα καταργηθεί εδώ και τώρα, ο νέος ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί φέτος, ο φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ενώ τα περισσότερα μέτρα θα έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Πώς διαμορφώνεται ο τελικός λογαριασμός;

1. Η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% θα αποδώσει συνολικά 437 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 255 εκατ. ευρώ θα είναι ο φετινός λογαριασμός δεδομένου ότι το μέτρο θα επιβληθεί από την 01/06. 

2. Από την 1η Ιουνίου, καταργείται το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα ακόλουθα νησιά: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, και Σίφνος. Σε όλα αυτά τα νησιά, σε 10 ημέρες, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευτεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24% δηλαδή 8 μονάδες επάνω.

3. Η αλλαγή του νόμου για τα εταιρικά αυτοκίνητα θα φέρει πρόσθετα έσοδα της τάξεως των 91 εκατομμυρίων ευρώ. Όσοι κάνουν χρήση εταιρικών αυτοκινήτων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τεράστιες

4. Στα 33 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η απόδοση από τη θέσπιση ελάχιστου φόρου για τις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, των αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων και των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες

5. Από το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία (μετατίθεται για το 2017) και το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση (επιβάλλεται άμεσα) τα συνολικά έσοδα αναμένονται στα 90 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής του φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση που θα ισχύσει από την 01/06, θα διαμορφωθεί στο 10%. Ο συντελεστής του τέλους σταθερής τηλεφωνίας θα ανέλθει στο 5% και θα ισχύσει από την 01/07/2017.

6. Ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προϋπολογίζεται να αποδώσει 74 εκατ. ευρώ. Για ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων, θα υπολογίζεται με φόρο 0,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα τρία αστέρια ο φόρος θα είναι 1,5 ευρώ, στα τέσσερα αστέρια 3 ευρώ και στα 5 αστέρια τέσσερα ευρώ. Αντίστοιχα, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο φόρος θα είναι 0,25 ευρώ για δωμάτια με 1-2 κλειδιά, στα 0,5 ευρώ για τρία κλειδιά και στο 1 ευρώ για τα τέσσερα κλειδιά. Αυτή η μορφή του φόρου είναι τουλάχιστον ηπιότερη σε σχέση με το «1 ευρώ το αστέρι» που ήταν η αρχική μορφή. Ο φόρος στα ενοικιαζόμενα και στα ξενοδοχεία θα επιβληθεί από την 1/1/2018.

7. Η θέσπιση κλιμακωτού συντελεστή στα μικτά κέρδη των επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών, θα αποφέρει μόλις 54 εκάτ ευρώ (όταν το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη που καταργήθηκε θα έφερε πάνω από 200 εκατ. ευρώ). Για μικτά κέρδη έως 100 εκατομμύρια ευρώ ο συντελεστής θα είναι 30%. Για μεικτά κέρδη από 100 έως 200 εκατομμύρια ευρώ ο συντελεστής θα είναι 32,5% και για μεικτά κέρδη από 200 εκατ. ευρώ και πάνω, ο συντελεστής θα είναι 35%. Ο φόρος ισχύει από την 1/1/2016 αναδρομικά και οι εταιρείες θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στη διάθεσή τους για να πληρώσουν αυτά τα αναδρομικά.

8. Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός για τον καφέ καθώς η επιβολή ειδικού φόρου 2-4 ευρώ ανά κιλό προϋπολογίζεται να αποδώσει (μαζί με την επιβολή ειδικού φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα) περίπου 84 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι στον ειδικό φόρο του καφέ θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%, ένα κιλό καφέ θα επιβαρυνθεί ακόμη και κατά 5 ευρώ.

9. Ο λογαριασμός από την άμεση αύξηση των τελών ταξινόμησης των ΙΧ ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά, έστω και με μειωμένους συντελεστές 50% θα επιβληθούν τέλη ταξινόμησης ακόμη και τα υβριδικά. Οι νέοι συντελεστές θα είναι οι εξής:

α) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ, 4%.

β) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 14.000 ευρώ και μέχρι 17.000 ευρώ, 8%.

γ) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 17.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, 16%.

δ) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 20.000 ευρώ και μέχρι 25.000 ευρώ, 24%.

ε) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 25.000 ευρώ, 32%.

10. Έσοδα «μαμούθ» της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των ειδικών φόρων σε τσιγάρα, καπνό, μπύρα και ενεργειακά καύσιμα. Στα τσιγάρα, αυξάνεται ο αναλογικός φόρος στο 26% και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανατιμήσεις τουλάχιστον 20-30 λεπτά στο πακέτο. Στη βενζίνη, η ανατιμήση θα είναι της τάξεως των 4 λεπτών. Στο πετρέλαιο κίνησης η ανατίμηση θα φτάσει στα 10 λεπτά ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή λιανικής θα ακριβύνει κατά  τουλάχιστον 6-7 λεπτά.

11.Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών στα δωδεκάνησα, εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 13 εκατ. ευρώ.