Εμπάργκο τέλος: Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει την πρώτη ελληνορωσική εταιρεία προς εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία

Εμπάργκο τέλος για τους Έλληνες αγρότες: Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας αγοράζει ο γνωστός Έλληνας ομογενής και προσωπικός φίλος του Β.Πούτιν, Ιβάν Σαββίδης, για να τα εξαγάγει στην Ρωσία πραγματοποιώντας την δέσμευση του Ρώσου προέδρου, για δημιουργία ελληνορωσικών  εταιρειών ώστε να προσπεραστεί το ρωσικό εμπάργκο.
 
Ο επιχειρηματίας κάνει πράξη αυτό που είπε ο Πούτιν στον Τσίπρα για τη δημιουργία ελληνορωσικών εταιριών μέσω των οποίων θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία  
Μια σπουδαία κίνηση πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης για να ξεπεραστεί το εμπάργκο (που έχουν κηρύξει οι Ρώσοι στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα , κατόπιν της φιλοαμερικανικής στάσης της πρότερης κυβέρνησης Α.Σαμαρά που προτίμησε να κάνει ζημιά στους Έλληνες αγρότες,στην ελληνική οικονομία και στο εθνικό συμφέρον, προκειμένου να ικανοποιήσει τις εντολές της Ουάσιγκτον προχωρώντας σε αντιρωσικές κυρώσεις παρά τους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που μας δένουν με την ευρασιατική υπερδύναμη). Ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο Β.Πούτιν κάνει πράξη αυτό που είπε ο Ρώσος ηγέτης στον Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ελληνορωσικών εταιριών μέσω των οποίων θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία παρά το εμπάργκο. Η κίνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και φυσικά αναμένεται αντίδραση από την αντιρωσική ΕΕ και τους εγχώριους "καλοθελητές". 
Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει ήδη προσεγγίσει και συμφωνήσει με το σύνολο των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας για να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Ετσι, αντί να ψάχνουν ολόκληρο το καλοκαίρι πού θα πουλήσουν τα προϊόντα τους θα τα αγοράσει ο κ. Σαββίδης ο οποίος με τη σειρά του και υπό την "αιγίδα" της ρωσικής εταιρίας που θα δημιουργήσει, θα τα εξάγει χωρίς προβλήματα στην Ρωσία.Οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας - η οποία στηρίζει κατά βάση την οικονομία της στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίησή του- εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κυβέρνηση θα δώσει οικονομική ώθηση στην περιοχή και θα ανάψει το «πράσινο» φως στη δημιουργία αυτής της μεικτής ελληνορωσικής επιχείρησης μεταξύ της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και του Ιβάν Σαββίδη. Οι αριθμοί εξάλλου, είναι σημαντικοί αφού οι εξαγωγές ροδάκινων ξεπερνούν ετησίως τους 300.000 τόνους ενώ ο τζίρος (σε όλα τα νωπά φρούτα) υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. 
 Όπως αναφέρει ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας και άνθρωπος στενά συνδεδεμένος με τον επιχειρηματία, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, «τον πείσαμε, μέσα στην κρίση να ασχοληθεί με τα φρούτα. Με τα νωπά προϊόντα. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει οι αγροτικοί φορείς της Ημαθίας και αποφασίσαμε να υπάρξει συνεργασία με την εταιρεία που θα στήσει ο Ιβάν Σαββίδης για την εξαγωγή φρούτων. Αν επιτευχθεί αυτό, οι αγρότες θα εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Ο Ιβάν έχει πάνω από 500 σημεία πώλησης στη Ρωσία για να διανέμει τα προϊόντα. Σύμφωνα με το πλάνο μας, υπάρχει και η σκέψη να μπει καράβι απευθείας από Θεσσαλονίκη για Νοβόροσισκ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς θα ιδρυθεί αυτή η μεικτή εταιρία. Ας βοηθήσει από τη μεριά της η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην πουληθούν και φέτος σε εξευτελιστικές τιμές τα ροδάκινα. Ολα είναι έτοιμα και ο Ιβάν, περιμένει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο ώστε να μάθει πως θα ιδρυθεί η μεικτή επιχείρηση που θα απεμπλακεί από το εμπάργκο».Από την ώρα που ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κάλεσε με επιστολή του τον προσωπικό του φίλο Βλαντιμίρ Πούτιν, να δώσει ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και κατ' εξαίρεση, να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα. Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων «τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βάλει ένα στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία – το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών. H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία. 
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ελλάδα εντείνεται η πολιτική πάλη. Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική σύνδεση και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη. Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, ζητώ την κατανόηση και την αποδοχή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ως ένα μέτρο στις ενέργειες της Δύσης, αλλά σας καλώ να δώσετε ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό». 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr