ΚΙΝΑ Ο δράκος δείχνει τα δόντια του !

Την περίοδο που ακολούθησε τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, ένα από τα ασφαλέστερα καταφύγια για τους επενδυτές ήταν η κινεζική οικονομία. Με το Πεκίνο να διατηρεί μεγάλα περιθώρια κεντρικής παρέμβασης, η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας αποδείχθηκε σχετικά εύκολη υπόθεση, μέσω μαζικών επενδυτικών προγραμμάτων που χρηματοδότησαν το κράτος (πάνω από μισό τρισ. δολ.) και οι τράπεζες (πάνω από 1,5 τρισ. δολ.).Ο ρυθμός ανάπτυξης σύντομα επέστρεψε σε διψήφια επίπεδα, αλλά μαζί του εμφανίστηκαν και σημαντικά προβλήματα: Πληθωριστικές πιέσεις, δάνεια που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν και κίνδυνος δημιουργίας «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Αυτά τα προβλήματα προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το τελευταίο διάστημα οι κινεζικές αρχές, προχωρώντας σε σημαντική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Μ' αρέσει τώρα με την κρίση....


Μ’αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά σκάει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κάνα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
 Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου...
μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
 Μ’αρέσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.