Εκατοντάδες εκατομμύρια στοιχεία πολιτών στο έλεος σκοτεινών συμφερόντων – Προσοχή σε όσα έρχονται

Δεν είναι πια αστείο – Η αλήθεια πρέπει να διαδοθεί…
Τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων, email και κωδικών πρόσβασης εταιρειών και φυσικών προσώπων κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες για χάκερ.
Πρόκειται για 770 εκατομμύρια διευθύνσεις!


«Δεν προέρχονται από ένα συγκεκριμένο site ή υπηρεσία. Είναι μια συλλογή από πάρα πολλές διαρροές που έχουν γίνει στο παρελθόν για αυτό και το νούμερο που βλέπουμε είναι τεράστιο», αναφέρει ο Ντίνος Παστός από την Κύπρο, ειδικός σε θέματα διαδικτύου
«Όλες αυτές οι πληροφορίες πλέον βρίσκονται στο διαδίκτυο άρα αν ένα οργανωμένο σύνολο που θέλει να κάνει κακό ή να κάνει μια καμπάνια χάκινγκ ή διαφημιστική καμπάνια για διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο έχει όλες τις πληροφορίες ακόμα και τους κωδικούς των ατόμων που θα επιτεθούν», προσθέτει
«Συμπεριλαμβάνονται διευθύνσεις ιδιωτικών και εταιρικών λογαριασμών από ολόκληρο τον κόσμο. Ανησυχεί ακόμα το γεγονός ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν τον ίδιο κωδικό για πολλές υπηρεσίες, κάτι που διευκολύνει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πλατφόρμες», τονίζει το ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου.«Θα έρθει η μέρα και δεν είναι μακριά που είτε θα χάσουν σημαντικές πληροφορίες είτε θα μπορεί κάποιος να κάνει μια εύκολη πλαστοπροσωπία του ατόμου για να επιτεθεί σε άτομα τα οποία γνωρίζει αυτός, δηλαδή με τη δική του λίστα επαφών», υπογραμμίζει ο κ. Παστός και καταλήγει:
«Μπορεί να καταγράψει ένα κωδικό που μπορούμε να θυμούμαστε για να ξεκλειδώσουμε το manager και αποθηκεύει όλους τους κωδικούς που θα έχουμε σε διάφορα site. Είναι κάτι σαν χρηματοκιβώτιο που όταν ανοίγουμε την πόρτα μπορούμε να βρούμε όλους τους κωδικούς απλά είναι στον υπολογιστή ή στα κινητά μας».
Το ρεπορτάζ προτείνει μία διεύθυνση στην οποία μπορεί κάποιος να δει αν τα στοιχεία του έχουν διαρρεύσει. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ασφαλής, ως εκ τούτου σας προτείνουμε να την αγνοήσετε.
Ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως τα προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο είναι, χάριν της δικής μας αμέλειας, «εύκολη λεία» για σκοτεινά συμφέροντα, τους οποίους δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί το παγκόσμιο σύστημα, προκειμένου αργότερα να μας προτείνουν μια «παγκόσμια αρχή» διαχείρισης των στοιχείων μας, την οποία δεν θα παραβιάζει δήθεν κανείς.
Κατά αυτόν τον τρόπο, η όποια παγκόσμια εξουσία θα μπορούσε να αποκτήσει χωρίς κόπο τις ηλεκτρονικές μας πληροφορίες.
Δείτε το ρεπορτάζ:
el.gr