Δίνουν παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Δεν βγαίνουν! Δίνουν παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

- Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει στις 30 Ιουνίου
- Το επικρατέστερο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών είναι η προθεσμία να "πάει" προς το τέλος Ιουλίου
- 2.391.945 φορολογικές δηλώσεις έχουν ήδη κατατεθεί από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων που πρέπει να υποβληθούν
- Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή η τροπολογία για να μην πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο όσοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα το Ε9

Το TAXISnet έχει... "γονατίσει", η παραίτηση Θεοχάρη πήγε τα πάντα πίσω, τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και 14 μέρες πριν λήξει η προθεσμία το υπουργείο Οικονομικών βάζει... μπροστά το σενάριο της παράτασης, όπως άλλωστε κάθε χρόνο! Η απόφαση για να δοθεί παράταση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε, η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά δυο εβδομάδες πριν εκπνεύσει, μόλις 2.391.945 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους και απομένουν άλλα σχεδόν 3 εκατ.!
Μοιραία, ο χρόνος δε... βγαίνει και έτσι έρχεται η παράταση. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει παράταση της προθεσμίας προς το τέλος Ιουλίου. Αν όμως η τελευταία μέρα υποβολής της δήλωσης είναι η 31η Ιουλίου, αυτό σημαίνει πως όποιος θα έχει χρεωστικό εκκαθαριστικό, θα κληθεί μαζί με τη δήλωση να... "υποβάλει" και την πρώτη δόση του φόρου. Φέτος, οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν τη στιγμή που θα υποβληθούν και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο που θα τους... βγει δε τρεις διμηνιαίες δόσεις: την πρώτη τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη τέλος Νοεμβρίου. Στο μεταξύ, εκτός από την παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, θέμα ημερών φαίνεται να είναι η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία θα απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου (100 ευρώ) όσοι υπέβαλαν το έντυπο Ε9 πέραν της 31 Μαΐου που έληγε η αρχική προθεσμία λόγω της παράτασης που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Είμαστε παγκοσμίως η πιο ακριβή χώρα σε διόδια, τέλη κυκλοφορίας και καύσιμα. Οι επιπτώσεις της υπερφορολόγησης.


Παράνομα και καταστροφικά για τον τόπο τα διόδια. Ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τους δρόμους (που ούτε κάν έχουν ολοκληρωθεί):
α) με ενα σωρό φόρους, β) τέλη κυκλοφορίας (τα ακριβότερα παγκοσμίως), γ) πληρώνοντας ενα σωρό διόδια κάθε 20 χιλιόμετρα δρόμο που διανύει (επίσης είναι οι ακριβότερες τιμες διοδίων παγκοσμίως, αν και είναι ελάχιστες οι χώρες που έχουν διόδια), και τελος, είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει. Ετσι κερδιζουν Εργολαβοι-Τράπεζες δισεκατόμμυρια ευρω απ' το υστέρημα του λαού.