ΑΣΕΠ: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Αναλυτικοί πίνακες

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας... και Θρησκευμάτων (Ανακοινώσεις 8/2013 και 10/2014) το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι, μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων θεραπείας και ενστάσεων αντιστοίχως και της εξέτασης αυτών από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα προέλευσης, προέβη στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών και στην κατάρτιση των αλφαβητικών πινάκων διάθεσης και πινάκων υπαλλήλων που διατίθενται σε περισσότερες από μία θέσεις.Οι εν λόγω πίνακες διαβιβάσθηκαν στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα προέλευσης και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών.
Οι οριστικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης θα καταρτιστούν μετά τις κατ΄ αρμοδιότητα ενέργειες του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα προέλευσης.Ειδικότερα και σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται δύο ή και περισσότερες φορές εντός μιας ή και στις δύο Ανακοινώσεις (8/2013 και 10/2014) θα κληθούν, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τις θέσεις που δεν επιθυμούν. Ακολούθως, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποστείλουν στο Α.Σ.Ε.Π. τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεθούν υπόψη του αρμόδιου Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης των Ανακοινώσεων 8/2013 και 10/2014.- Αλφαβητικοί Πίνακες Διάθεσης Υπαλλήλων (8/2013 και 10/2014)
- Πίνακες Υπαλλήλων που διατίθενται σε περισσότερες από μία θέσεις (8/2013και10/2014)


madata.gr

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Γάζα - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Γάζα - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Γάζα, ένα μικροσκοπικό κομμάτι στις ακτές της Μεσογείου, εκεί όπου ζουν στοιβαγμένοι σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Η πόλη που έχει γνωρίσει εκατοντάδες ισραηλινέςεπιχειρήσεις. Για άλλη μια φορά, είναι ισοπεδωμένη από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Οι εικόνες των κατεστραμμένων σπιτιών, είναι συγκλονιστικές.Αυτή τη φορά η εκεχειρία έχει κρατήσει. Δεν έσπασε ούτε το Ισραήλ ούτε η Χαμάς. Και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας κατάφεραν να επιστρέψουν στις γειτονιές τους, εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν τα σπίτια τους για να αντικρίσουν το βομβαρδισμένο τοπίο, να θρηνήσουν, να μαζέψουν ότι έχει σωθεί και να αναγκαστούν, πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, να ξεκινήσουν από την αρχή. Σπίτια βομβαρδισμένα και κατεστραμμένα. Ερείπια και μπάζα όπου κι αν γυρίσει το μάτι. Και άνθρωποι να κλαίνε για όσα έχασαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι μόνο υλικά. Στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης κατά της Χαμάς, σχεδόν 2000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ.

Το αν στην περιοχή εκείνη κινούνταν μαχητές της Χαμάς ή αν οι Παλαιστίνιοι μαχητές τους έστειλαν σε σχολεία όπου έκρυβαν πυρομαχικά για να τους θυσιάσουν δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι ζωές. Κι αυτές χάθηκαν.Η Γάζα έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο:

Ο Περονισμός και η κρίση της Αργεντινής.....

Η νοοτροπία του Καραγκιόζη θα πρέπει να είναι βαθειά ριζωμένη στην ελληνική αντίληψη για την πραγματικότητα…
Μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα, η Αργεντινή είχε...
τότε 12.000 αυτοκίνητα παραπάνω από την Ιταλία και 60.000 περισσότερα τηλέφωνα από την Γαλλία. Όσο για το κατά κεφαλήν εισόδημά της, βρισκόταν στην πρώτη εξάδα των τότε πλουσιότερων χωρών του κόσμου.
Όλα αυτά δεν ήσαν τυχαία. Ένας επισκέπτης της γοητευτικής αυτής χώρας –στην οποία τα σουβενίρ με το πρόσωπο του Μπόρχες είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα με τον Μαραντόνα– αν έχει επισκεφθεί και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής καταλαβαίνει αμέσως ότι η Αργεντινή είναι γνήσια προέκταση της Ευρώπης. Με όλα τα καλά σε αρκετούς τομείς και με πολλά στραβά, κυρίως στην πολιτική.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, έχοντας ανταλλάξει πολλές απόψεις με σημαντικούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και συγγραφείς της χώρας του τανγκό, το συμπέρασμα είναι ένα: η Αργεντινή είναι θύμα του στρατηγού Χουάν Ντομίνγκο Περόν, του ανθρώπου που αποφυλακιζόταν το 1945 μετά από μία λαϊκή εξέγερση και τον Φεβρουάριο του 1946 κατακτούσε την προεδρική εξουσία.

ΕΝΦΙΑ: Ψυχοπαθητικά φαινόμενα άρρωστων εγκεφάλων…

Λίγα 24ωρα μετά το πρώτο σοκ από τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πήρε την θέση του χαρατσιού, το οποίο να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο, τα λάθη που βλέπουν το φως και είναι φυσικά εις βάρος της τσέπης των φορολογουμένων είναι άπειρα. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η κατάσταση ειδικά στην περιφέρεια είναι δραματική με τους ψηφοφόρους να περιμένουν τους βουλευτές με «ανοικτές αγκάλες».Πολλά λάθη έγιναν και από παραλείψεις των φορολογουμένων. Για παράδειγμα κάποιοι ξέχασαν να δηλώσουν τον όροφο του διαμερίσματος και αυτό είναι πολύ κακό αφού ο φόρος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται σαν να είναι το διαμέρισμα στον 6ο όροφο και έτσι να φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή.Όμως, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που σε ακίνητα που είναι στα μπετά δεν έχει περάσει η έκπτωση 60% για ημιτελή κτίσματα. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις συνιδιοκτησίας που τα εκατοστά συμμετοχής στο ακίνητο αθροιζόμενα ξεπερνούν το 100%.Είναι αξιοσημείωτο ότι σε προϊστάμενο εφορίας στο κέντρο της Αθήνας για ένα σπίτι που κατέχει 50-50 με την σύζυγό του χρεώθηκε ΕΝΦΙΑ για το 50% στην σύζυγο και 100% για τον ίδιο.Σε γονείς που έχουν περάσει την ψιλή κυριότητα στα παιδιά τους ο νόμος ορίζει πως ο φόρος επιμερίζεται στον επικαρπωτή και στον έχοντα την ψιλή κυριότητα του ακινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις ο φόρος έχει χρεωθεί διπλός.Όμως η μεγάλη σφαγή γίνεται στα οικόπεδα της περιφέρειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συντελεστής οικοπέδου, ή συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου ο φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των πιο κοντινών πόλεων και εκτοξεύθηκε στα ύψη!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=319513&catid=13

defence-point