Ποιοι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν έξτρα φόρους

.Έξτρα φόρους στους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος.

Με τις νέες διατάξεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων... αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ισχύει πλέον μια νέα φορολογική κλίμακα με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%. Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Είμαι μαλάκας

Είμαι μαλάκας
Καλά τα είπε ο Καμπουράκης ... "Μαλακισμένα." Μάλιστα.
Είμαστε όλοι μαλακισμένα. Μαλάκες, με την κλασσική ελληναράδικη έννοια της λέξης.
Είμαστε μαλάκες μια ζωή. Από τα ωραία χρόνια, προ κρίσης.  Μαλάκες, όπως μαλάκας ήταν αυτός που δεν αγόραζε το πιο μεγάλο αμάξι που μπορούσε να βρει (με δανεικά πάντα) γιατί δεν το είχε ανάγκη.  Όπως ήταν μαλάκας αυτός που δεν γούσταρε τα σκυλάδικα, που δεν την έβρισκε να πετάει λουλούδια σε μισόγυμνες πλατινέ τραγουδήστριες.  Μαλάκας, όπως αυτός που για ιδεολογικούς λόγους δεν έχωσε τα χέρια του μέσα στα σκατά της ρεμούλας και της επικρατούσας ιδεολογίας του πασοκισμού.  Μαλάκας όπως αυτός που δεν έβαλε βύσμα για τον στρατό γιατί δεν γούσταρε.